Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona niesamowicie

zycie czy praca

Polecane posty

Gość rechot
tyle że dla kogos mieszkającego na Zachodzie wyjazd na Dominikanę to ja dla nas wyjazd do dajmy na to Pragi czeskiej. za śmieszne pieniądze można pojechac. mam siostrę w UK i tez zanim gdzies poleci to musi zaplanowac, dostać urlop, kupic bilet stosunkowo wczesnie zeby bylo warto. a mój wujek mieszka w RPA, pracuje w banku, zarabia i mieszka nieźle a i tak jak chce gdzies pojechac to musi poodkładac. wiec nie histeryzujcie. troszkę oszczędnosci, plan i jedziecie gdzie chcecie.

Gość bez przesady .......
wszyscy sie urodzilismy w PL ae nie wszyscy narzekamy, widzisz róznice? ja wkrótce urodze dziecko które będzie POLAKIEM !!!! nie wyobrazam sobie innej sytuacji, ma matke polke, ojca polaka, polskich dziadków, a jak bedzie narzekało to przypomnę mu/jej ze ma paszport i zyje w europie! fakt, gdybysmy nie byl w Unii to kombinowalibysmy dla niego/jej z obywatelstwem żeby otworzyc okno na swiat ale tak nie ma potrzeby, jestesmy wygrani pod tym względem nie zaprzeczysz!

Gość zagranicznik
nie wiem czy post znudzonej to takie typowe polskie narzekanie czy raczej wyraz bezsilnosci po prostu. nie kazdy moze znalezc lepsza prace, nie kazdy moze wyjechac ot tak, ale przeciez kazdy moze chciec by kraj bedacy w UE dorownal kiedys poziomem zycia innym krajom UE. obecne dysproporcje sa ogromne

do Niemiec za to za to mamy więcej pracy Niemcy maja 1/3 więcej wolnego niż my

Gość nie.do.wiary
merkaba - az 1/3 wiecej??

podawali w dzienniku chyba że telewizja kłamie ale co wiem to moja siostrzenica chodzi do szkoły niemieckiej i wiem że maja więcej wolnych dni wiem że szybciej rozpoczynają rok szkolny o tydzień ale za to na jesieni maja 2 tygodnie wolnego