Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiamojegomisia

ślub nie w swojej parafii jak i co ??

Polecane posty

dziewczyny bierzemy ślub nie w swoich parafiach i już wiem że muszę ze swojej parafii od proboszcz dostać papierek że mogę wziąć ślub w innej parafii czy za ten papierek coś płacę w swoim kościele?? nie wiem na co się przyszykować :P :)

Gość masz 2 opcje
licencja lub pozwolenie licencja- formalnosci zalatwiasz w swojej parafii (lub narzeczonego),tu spisujecie protokol, a proboszcz daje licencje na udzielenie slubu w innej parafii i to kosztuje (słyszałam ze 50% kosztu ślubu) pozwolenie-wszystkie formalności zalatwicie w parafii w której chcecie brać slub, tam spiszecie protokół, dostarczycie wszystkie akty.a proboszcz twojej albo narzeczonego parafii wypisze zgode na przeprowadzenie rozmow kanoniczno-duszpasterskich. My za taką zgodę daliśmy 100 zł na ofiarę po uzgodnieniu z księdzem.

Gość najlepiej isc do kurii
tam distaniecie licencje za darmo.

Gość mijiaklsjf
tez musialam zalatwiac licencje.daje sie 1/3 tego co za slub.polowe-jesli od razu dajesz na zapowiedzi.

Gość mijiaklsjf
i nie zawsze zalatwiasz wszystko tam gdzie masz slub.zalezy jak sie dogadasz z ksiedzem.ja zalatwialam tam gdzie slub,ale moja siostra miala inaczej-wszystko zalatwiala w swojej parafii,papierki protokół itp,i dopiero potem dostala swistek ze moze brac slub i z tym poszla do parafii w ktorej byl slub.i wtedy wlasnie dawala 1/2 tego co na slub bo bylo juz z zapowiedziami.