Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 po prostu zalamany

rozstalem sie z dziewczyna ciazy. ona zniknela

Polecane posty

Go艣膰 Tata Ani
Misiu - jeste艣 nornalnym facetem, Ale ten go艣膰 my艣li innymi kategoriami. Te偶 pr贸bowa艂em pom贸c ale si臋 za艂amam艂em jak ta z k膮pieli i inni

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 przykre to co czytam
i niestety wiem co ta kobieta czuje. :( I powiem jedno: tak , kobieta w ciazy to "swieta krowa" . Bardzo duzy wplyw na rozwoj dziecka ma emocjonalny stan matki. U mnie mial kolosalny wplyw. Mojego dziecka juz nie ma :(

Udost臋pnij ten post

Dlatego nadmieni艂em, 偶e "postaram si臋 bez subiektywnych wstawek", bo nocy by mi nie starczy艂o ani mojej muzy jak膮 jest RUM ;-) Napisa艂em tak, jak powinien zrobi膰 facet maj膮cy czyste intencje i chc膮cy by膰 ojcem. To co pisze ch艂opak to jedno. Je艣艂i ma szczere intencje, to mo偶e by膰 rzeczywi艣cie przera偶ony, zdezorientowany, a to zawsze skutkuje nieumiej臋tno艣ci膮 wyra偶ania swoich my艣li takimi jakimi s膮. Bo ja jestem optymist膮 wobec ludzi, nie chc臋 zak艂ada膰 jego skrajnego egoizmu i w tym te偶 duchu si臋 wypowiada膰. Moja wiara w cz艂owieka nie zaszkodzi ani jemu ani mi - natomiast brak wiary nawet u anonimowego rozm贸wcy mo偶e by膰 ciosem dla cz艂owieka, kt贸ry naprawd臋 chce dobrze (a tylko nie umie o tym powiedzie膰). Plu膰 ka偶dy umie, ale nie ka偶dy ma chusteczk臋. do Wysz艂a z k膮pieli Ale ja wcele nie sugeruj臋 powrotu przyja藕ni z ex. S臋k w tym i jego nieszcz臋艣cie, 偶e aby dosta膰 prawa ojca jakich si臋 domaga musi wpierw odbudowa膰 sw贸j wizerunek u osoby, kt贸r膮 skrzywdzi艂 i - o paradoksie! - nadal jej nie chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mysle ta
do wysz艂am z k膮pieli - na szczescie nigdy nie znalazlam sie w takiej sytuacji ale mam duzo zyciowych przemyslen i spotkalam sie w zyciu z roznymi sytuacjami. I tez mnie dobija sposob myslenia autora:( Znalam kiedys chlopaka o podobnym sposobie myslenia. To bylo jeszcze w czasach licealnych ale rozmawialam z nim jakis czas temu po latach i wiem ze nic sie nie zmienil pomimo wieku :/ . Chlopak byl w stanie jednego miesiaca mowic ze jest zakochany po uszy a drugiego ze to nie to, ze on nie wie czego chce od zycia, ze lepiej sie rozstac niz przecierpiec ciezkie chwile. Ale to osobny temat. W kazdym razie - nie rozumiem i nie zrozumiem jak mozna tak potraktowac kobiete. Nawet jesli sie jej nie kocha. Jak mozna tak bardzo nie zdawac sobie sprawy z ludzkich odczuc? Nie wyobrazam sobie zebym przykladowo zakochala sie w innym facecie a mojemu - gdyby mial jakies powazne problemy zyciowe - po prostu o tym powiedziala. A co! Niech nie ma zludzen i zdoluje sie jeszcze bardziej. Wiem, ze jesli sie kogos naprawde kochalo to mozna bez problemu poswiecic dla tej osoby nawet jakies poczatki zauroczenia. Chocby ze wzgledu na wspolna przeszlosc. Do autora : co chciales osiagnac mowiac swojej bylej dziewczynie w ciazy ze nie dosc ze nie chcesz z nia byc to jeszcze masz w planie sie zwiazac z inna? Wiesz jakie to musialo byc upokarzajace? Nawet jakby chciala zadzwonic do Ciebie o ponoc to byc moze nie bedzie sie chciala wcinac miedzy wodke a zakaske... nikt nie chce zatruwac drugiej osobie zycia i prawdopodobnie dlatego wyniosla sie z Twojego. Dala Ci wolna reke - chyba tego wlasnie chciales traktujac ja w ten sposob. Reasumujac : uwazam ze zrobiles blod mowiac jej o innej osobie. Nie dosc ze poczula sie zdradzona (bo skad ma wiedziec ok kiedy dokladnie masz na oku inna?) to jeszcze z poczuciem ze Ty juz sobie ukladasz wszystko a przed nia taka przepasc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mysle ta
facet ktory chce byc ojcem nie zostawia dziewczyny w 4 miesiacu ciazy... ojcostwo to nie tylko zabieranie dziecka na spacer , do kina i na lody ale tez wspieranie matki w ciazy np. kiedy w nocy sie nagle zle poczuje i trzeba jechac do szpitala... Do konca ciazy i kilka miesiecy az dojdzie dziewczyna do siebie przeciez mogl poczekac ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mysle ta
heh no dobra - pisze nie na temat. Chlopak pytal jak ja znalesc - ale po co jej teraz szuka? Przeciez dla niego tego dziecka jeszcze nie ma? To co jej ma zamiar powiedziec? Nie lepiej zeby sie uspokoila i spokojnie urodzila? ze tez przez te 4 pierwsze miesiace ciazy nie myslal o tym zeby byc ojcem tylko teraz jak dziewczyna zebrala manatki i postanowila sie pozbierac sobie przypomnial...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
Dla dziecka si臋 nie mo偶na po艣wi臋ci膰? Ca艂e 偶ycie mo偶na po艣wi臋ci膰, a nie tylko g艂upie 5 miesi臋cy! Dla dziecka nie tylko takie po艣wi臋cenia si臋 robi :o Jeste艣cie tacy doro艣li, 偶e bzyka膰 si臋 mo偶ecie, ale odpowiedzialno艣ci ju偶 nikt nie chce ponosi膰? Kiedy艣 to by takiego brat panny zla艂, a ojciec zawlek艂 przed o艂tarz. Czasem si臋 zastanawiam, czy to nie lepsze czasy by艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrminowaPanna
Wiekszo艣膰 ludzi tutaj chyba ma nie po kolei w g艂owie..... Jedziecie po nim jak po g贸wnie i z g贸ry go skre艣lacie. Zrozumcie, ze czasem lepiej sie rozstac niz byc na sile dla dobra dziecka. Miedzy nimi so wszytsko zrie psulo, pewnie sypiali ze soba od czasu do czasu stad wpadka ale uczucie miedzy nimi wygaslo. Chlopak jej nie oszukiwal. Powedzial, ze zaineteresowal sie kims innym. Na wiadomosc o ci膮zy chcial spr贸bowac dla dobra dziecka- nie wyszlo. Dlaczego wszystko zrzucacie na niego????? Jestem kobieta i wiem jakie potrafia byc inne kobiety- niekiedy to zimne suki albo popieprzone, rozhisteryzowane babsztyle, ktore nie widza winy w sobie tylko w partnerze, bo maja caly cza,s lub w wiekszosc postawe roszczeniowa. Faceci te偶 potrafia byc w porzadku- i autor staral sie taki byc, tylko jego partnerka nie da艂a mu szansy. Zrobila z niego pod艂膮 m臋sk膮 艣winie- bo przeciez zostawil j膮 w ci膮zy, ale ona nie spojrzy na to inaczej- pr贸bowal z ni膮 byc, ludzie czasem sie rozstaj膮 gdy nie moga juz byc ze soba mimo pr贸b i staran i trzeba sie z tym pogodzic. LEpiej na sile byc ze soba? Nie sadze. Najwazniejsza jest milosc a nie zachowanie pozorow szczesliwej rodzinki- takie udawanie nikomu nie wyjdzie na dobre a juz na pewno nie dziecku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
Nie wiem, ile masz lat dziewczynko i nie 偶ycz臋 ci losu tej dziewczyny, o kt贸rej piszemy. Pozw贸l, 偶e ci co艣 wyjasnie: mi艂o艣膰 to nie motylki w brzuszku ani dreszczyki... mi艂osc to przed wszystkim decyzja - tak w艂a艣nie. I nie 偶ycz臋 Ci, 偶eby facet w 5 miesi膮cu Ci powiedzia艂, 偶e kocha inn膮, ale po przyjacielsku mo偶e ci z 艂aski pom贸c. Naprawd臋 rewelacyjnie si臋 zachowa艂, 偶e 艂askawie zaproponowa艂 jej tak膮 "pomoc" cho膰 to jego psi obowi膮zek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsadassssssssssssss
co za glupek kmobiecie w ciazy takie cos powiedziec ona mogla z zalu i rozpaczy (niepelna rodzina) poronic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
I przeczytaj sobie wi臋cej o ci膮偶y i o tym, jak 艂atwo straci膰 dziecko, gdy stan emocjonalny matki jest z艂y :o Wcale bym si臋 nie zdziwi艂a, gdyby ju偶 tego dziecka nie by艂o, bo ju偶 s艂ysza艂am, 偶e przez mniejsze nerwy kobiety mia艂y poronienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrminowaPanna
Dzieckiem nie jestem, daruj sobie. Wiem czym jest ci膮偶a, czym grozi stres w niej itp. Ale nauczona przykladami z zycia moich bliskich znajomych i rodziny (4 przyklady) wiem, ze bycie na sile nie ma sensu bo konczy sie rozstaniem, rozwodem a dziecko cierpi w贸wczas najbardziej... U nich zle sie dzialo i ta dziewczyna zapewne zdawala sobie z tego sprawe. Przeciez on zaoferowal jej pomoc, nie uciek艂 od niej!!! Ona po prostu wszystko odrzucila i sama siebie skazala na bycie ofiara....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tata Ani
Widz臋, 偶e pogl膮dy si臋 podzieli艂y : Na tych co przeczytali ca艂y topic lub byli od pocz膮tku oraz na tych co pisz膮 na podstawie ostatnich wpis贸w.

Udost臋pnij ten post

Poczkajcie, bo nie rozumiem troch臋 tej nagonki. Facet ewidentnie da艂 cia艂a jako........facet. Ale czy naprawd臋 potrzeba by膰 a偶 tak surowymi lud藕mi, 偶eby karci膰 cz艂owieka za przynajmnije pr贸b臋 naprawienia sytuacji z korzy艣ci膮 dla dziecka? ("przynajmnije pr贸b臋" bo na chwil臋 obecn膮 trudno to inaczej nazwa膰) Rany, ludzie narzekaj膮 ile to z艂a inni im wyrz膮dzaj膮, a tu tymczasem cz艂owieka kt贸ry zachowa艂 si臋 jak idiota i chce spr贸bowa膰 przynajmniej w cz臋艣ci naprawi膰 sw贸j b艂膮d- je艣li szczerze pisze, bo w g艂owie mu nie siedz臋 - sprowadza si臋 do parteru i wy偶ywa na nim. Jakie to pod艂e spo艂ecze艅stwo musi by膰, kt贸re odbiera ludziom prawo do naprawienia krzywd. Chore.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
A sk膮d wiesz, 偶e si臋 藕le dzia艂o? On si臋 zacz膮艂 ogl膮da膰 za inn膮 i stwierdzi艂, 偶e si臋 w jego zwi膮zku 藕le dzieje, wi臋c zerwa艂... mo偶e ona nawet nie zauwa偶y艂a, 偶e jest 藕le? I co za r贸偶nica, 偶e si臋 rozwodz膮, ja m贸wi臋 o tym, 偶e by膰 mo偶e on zabi艂 swoje dziecko nie艣wiadomie... kobiecie w ci膮偶y si臋 takich rzeczy nie m贸wi, no ludzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
Ja tam nie widz臋 ch臋ci naprawienia, tylko pretensje same z jego storny... 偶e mu zwi膮zek nie wyszed艂, 偶e nie mia艂a prawa, 偶e to te偶 jego dziecko, 偶e musi znale藕膰, bo nie chce by膰 pozbawiony... ale mo偶e faktycznie, jestem zbyt surowym s臋dziom... mo偶e teraz taka moda, 偶e ka偶dy robi jak mu wygodniej i w sumie nic mi do tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
*s臋dzi膮 Oby by艂o tak jak piszecie i 偶eby uda艂o si臋 naprawi膰 wszystko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrminowaPanna
Bo pisal, ze nie ukladalo sie miedzy nimi. Co za r贸偶nica, ze sie rozwodz膮? No jak dla mnie jest to argument istotny w tym temacie. Stres w ci膮偶y- powiedzenie prawdy, rozstanie mimo prob = udawanie, ze wszystko jest ok, k艂amstwa, oszustwa Myslisz, ze taki stres bylby mniejszy gdyby ona z nia zostal? Nerwy z偶era艂y by j膮 r贸wnie mocno- odchodzi艂aby od zmys艂ow za kazdym razem gdyby on wychodzil z domu bo mialaby wizje, ze on idzie do innej, 偶y艂aby w ci膮glym strachu, napieciu i niepewnosci, nie byloby im dobrze i oboje by sie meczyli- nadal powiesz, ze to byloby bardziej korzystne dla dziecka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karrminowaPanna
" Ja tam nie widz臋 ch臋ci naprawienia, tylko pretensje same z jego storny... 偶e mu zwi膮zek nie wyszed艂, 偶e nie mia艂a prawa, 偶e to te偶 jego dziecko, 偶e musi znale藕膰, bo nie chce by膰 pozbawiony... ale mo偶e faktycznie, jestem zbyt surowym s臋dziom... mo偶e teraz taka moda, 偶e ka偶dy robi jak mu wygodniej i w sumie nic mi do tego." Moda to teraz jest na czytanie bez zrozumienia. Jesli skupisz sie na tym co czytasz, to bedziesz wiedziala/l o czym autor pisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie co ja czytam
Ja tam nie by艂am i nie widzia艂am tego. Widocznie jej tak 藕le nie by艂o, skoro u niego mieszka艂a, a jak teraz widzimy, ma du偶膮 rodzin臋, kt贸ra j膮 wspiera. Wniosek: gdyby jej tak 藕le z nim by艂o, to sama by ju偶 dawno sobie posz艂a. Z drugiej strony mamy faceta, kt贸ry twierdzi, 偶e jej te偶 藕le by艂o... sk膮d to wie? Zapyta艂 czy to jego projekcje? Tak sobie za艂o偶y艂, bo mu wygodnie? A kobieta w ci膮偶y to kobieta pod ochron膮, niekt贸re dostaj膮 w ci膮偶y depresji, bo hormony szlej膮, wiesz jakie to stany si臋 wtedy ma? Wiadomo, 偶e kolorowo nie jest, ale odpowiedzialno艣膰 za to ponosi dwoje ludzi a nie jedna!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ujedhg
Mia艂am podobbn膮 sytuacj臋, z tym,偶e facet mnie nie zostawi艂, a przyzna艂 sie do zdrady gdy by艂am w 5 miesi膮cu ci膮偶y... po tym rozstali艣my si臋, moge ci mniej wi臋cej powiedziec co kobieta wtedy czuje... B脫L taki, jak gdyby kto艣 wzi膮艂 siekier臋 i wbi艂 ci j膮 w sam 艣rodek cia艂a.... WSTYD taki, 偶e ma si臋 ochot臋 zapa艣c pod ziemi臋 i wyj艣c po drugiej stronie kuli ziemskiej, STRACH o to , jak poradzi膰 sobie gdy przyjdzie TEN moment, bo dziecko to nie tylko PRAWA ojca, pieni膮dze i chwilowa opieka.. dziecko to praca 24 godz. na dobe, wstawanie, przewijanie, g艂askanie, usypianie, k膮piele... Jak ja wtedy b艂aga艂am o to, by m贸c znikn膮c.. niestety warunki na to nie pozwoli艂y, bo gdyby by艂a taka mo偶liwo艣c to nie zawaha艂abym si臋, przynajmniej tylko po to, by psychicznie m贸c doj艣c do siebie. Bo to nie tylko ten b贸l, b贸l porzucenia, poczucia niskiej warto艣ci. To te偶 ta lito艣c w oczach innych, kt贸ra jest nie do zniesienia. Wszyscy patrz膮 na ciebie, pocieszaj膮 a w g艂ebi duszy czujesz, 偶e jest im cie po prostu 偶al... Ja to znios艂am, z podniesion膮 g艂ow膮, chcia偶 nie raz w domu p艂aka艂am w poduszk臋. Dlatego ja si臋 wcale nie dziwie dziewczynie, 偶e tak po prostu znikn臋艂a. A ty kolego, daj sobie spok贸j i nie szukaj, Ty masz prawo..., ale ona te偶 ma prawo... do nowego 偶ycia, do zapomnienia, do pouk艂adania sobie wszystkiego w g艂owie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mniukh
czy "zrzek艂 si臋 praw", zrzeka膰 to on si臋 mo偶e kupy, kt贸r膮 w kiblu zostawi艂 zmy艣li艂a艣 swoj膮 histori臋? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mniukh
mia艂o by膰 co to znaczy "zrzek艂 si臋 praw?"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ujedhg
M贸j nie zrzek艂 si臋 praw, a historia bynajmniej nie jest wymy艣lona, niestety :( Teraz min臋艂o kilka lat, wi臋c moge spokojnie o tym pisa膰, wtedy to nawet m贸wi膰 mi si臋 nie chcia艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie kurde
Kazdy ma prawo si臋 zakocha膰, czy autor oszukiwal swoja dziewczyne? nie, byl szczery. nie wiem, jestem kobieta a jakos go rozumiem, wpada jak wapada, sa doroslymi ludzmi, a laska zachowuje sie jak gowniara uciekajac. tak sie zachowuje dojrza艂y,doros艂y cz艂owiek? juz autor jest 100 razy bardziej odpowiedzialny.

Udost臋pnij ten post

je艣li by艂o mi臋dzy nimi zle- to raczej ze wzgl臋du na obie strony- bo zawsze wina le偶y po 艣rodku ludzie s臋 rozstaj膮- przestaj膮 si臋 kocha膰 pewnie 偶e to ma艂a katastrofa ale tak ju偶 jest natomiast dziecko jest wsp贸lne! a laska unosz膮c si臋 honorem i graj膮c swoim dzieckiem jak kart膮 przetargow膮 ( na zasadzie nie chcesz mnie- to nie b臋dziesz mia艂 i dziecka) jest g艂upia a jej zachowanie r贸wnie偶 pozostawiam bardzo wiele do 偶yczenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i dobrze ci tak
Wiesz co czuje kobieta w takije sytuacji.. 偶e jest sama.. 艣wiat si臋 jej zawali艂... wiem bo mnie tez zostawi艂.. po 5 latach zwiazku, po roku stra艅 o dziecko.. gdy wkoncu zasz艂am, on owszem chcia艂 dizecka, ale do mnei przesta艂 si臋 odzywa膰, by艂 zimny i nie czu艂y... odchodiz艂 a ja p艂ka艂am, denerwowa艂am si臋.. poroni艂am.. nienawidz臋 Go!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

no i ja nie wiem po co tak nagle i ju偶 natychmiast chcesz j膮 odnale藕膰. Sama si臋 odnajdzie jak urodzi i jak wyst膮pi o alimenty. Wtedy b臋dziesz m贸g艂 dziecko zobaczy膰 raz na miesi膮c. A teraz daj jej w spokoju donosi膰 i urodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasnowidzkaaa2323232232
ch艂opie ona napewno nie jest w ciazy !!!!!!!! uciekla bo jak sie dowiedziala ze ty masz kogos to zdala sobie sprawe ze to juz koniec a tak to chciala cie zatrzymac na ciaze !!!!!!!! na 100%

Udost臋pnij ten post