Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna 28

Co na jęczmien u dziecka ?

Polecane posty

Mojemu synkowi pojawwil sie na powiece jeczmien. Do lekarza nie mam szans sie dostac, dzwoniłam dzisiaj do konca tygodnia brak miejsc:( Znalazłam w domu Atecortin, przeczytałam ze jest on do oczu i ucha, czy moge małemu tym posmarowac czy wcisnac do oczka Pytałam koleżanki ona jest pielęgniarka i twierdzi, ze moge, ale chciałabym zapytac was o opinie, czy jakies dziecko to miało stosowane ? Pozdrawiam

Gość pocieraj zlotem
wczesniej zloto potrzyj o ciuch, zeby bylo cieple ;) To zawsze dziala jak mi sie robi jeczmien. Moze na taki "dojrzaly" tez pomoze ;) A napewno nie zaszkodzi ;)

Kiedys zakladalam taki sam temat i dziewczyny pomogly :P Ja robilam oklady z herbaty tzn z esencji,bralam wacik i moczylam w cieplej herbacie i przykladalam do oczka,po trzech dniach sladu nie bylo.

Gość doswiadczony jeczmienista
polecam oklady z mielonego lnu. bierzesz lyzke lnu, zalewasz wrzatkiem, mieszasz zeby sie zrobil kleik, czekasz chwile zeby troche ostygl i z takiej cieplej papki robisz oklady. bezbolesne i skuteczne! a zloto schowaj do kieszeni bo nic nie daje tylko boli :/ raz tarlem zlotem to myslalem ze pierdolca dosytane odkad odkrylem siemie lniane zaden jeczmien mi nie straszny

Gość joasia1755
moj synkowi zrobil sie jeczmien na oku wiec postanowilam przemywac mu oczka rano i wieczorem woda fizjologiczna mozna dostac to w aptece bez problemu jedna ampolka 30groszy kosztuje w poniedzialek mu wyszedl a w srode rano juz go nie bylo