Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka2+1

PAŹDZIERNIK 2009

Polecane posty

rumianella 🌼 też tak myślę, że moze to byc zapalenie :( chociaz ja tak mialam ja dostalam nawal pokarmu, czasem mam tak w nocy jak mala dlugo spi i nie siorpie :) zmierz temperature i zadzwon do gina bo kurde to nie sa zarty zebys sie czegos nie nabawila no i koniecznie daj znac!!! lubila 🌼 nie sluchaj nikogo, ja to mam w dupie jak mnie ktos poucza, zawsze mowie mialas swoje, wychowalas, teraz ja mam te szanse i bede robic po swojemu Dagar 🌼 moja tez ma troszke cos jakby siny pepuszek i tez dobiera sie jej kszatłt zmienil jak brzucholek rosnie :) K_Z_Kasia 🌼 na sama mysl o szczepieniu boje sie dzisiaj razem z Toba 👄 my idziemy dopiero 19-tego, ale ja juz drze na samo mysl :( Moja Malinka dzisiaj jakos dziwnie spala, czesto sie budzila, pierwsza pobudka o polnocy :( Rano kiedy ja po karmieniu odkladalam do lozeczka, zas placz, a ja wstalam i zemdlalam :( :( :( :( :( Znowu niewyspana, znowu wyczerpana, w piatek do lekarza po skierowania na morfoleogie z rozmazem przede wszystkim!!! Cos mi ta krew podana w szpitalu chyba nie sluzy :-P Buziulki na reszte dnia dla wszystkich 👄 👄 👄

oj Brzusiowa dbaj o siebie.. tak to jest martwimy sie o dzieci, zajmujemy sie nimi a dla nas juz czasu brakuje.... kup sobie jakies witaminki my na szczepienie jednak w czwartek, dzisiaj maz za pozno pojechal zeby zarejestrowac

A no to Ci pewnie ulżyło :D:D:D:D:D:D A witaminki kupiłam feminatal (brałam właśnie te w ciąży) właśnie wczoraj michu wieczorem skoczył mi do apteki :) Ja nie wiem czemu tak słabnę, kurde mam wrażenie, że moja Malinka wyssysa ze mnie życie :) Ale najważniejsze, że jej dobrze :D:D:D:D:D I ładnie tyje pulpecik mój :)

To prawda - dziecko wysysa z Ciebie wszystko co najlepsze. Dlatego zeby nie zabraklo dla Ciebie musisz sie wspomagac witaminami i przede wszystkim zdrowo sie odzywiac.

Brzusiowa ja też biorę Feminatal, ale dzisiaj jade jeszcze do apteki po magnez bo niestety złapał mnie pierwszy raz skurcz w łydki, w szpitalu pielęgniarka mówiła, że moge brać. agata_xyz----> Camisia radziła karmić pod górkę, tj. tak aby pierś była niżej buzi. może jest z tym trochę gimnastyki, głównie na początku, ale naprawdę pomaga. Teraz bardzo rzadko mi się zakrztusi, niekiedy jak juz mam porządnie nabrzmiałą pierś i zbytnio leci. Ja na początku zawsze siadłam bo czytałam, że dziecko ma być boczkiem, główka sporo wyżej od reszty, że niby wtedy się nie zakrztusza. u nas było jeszcze gorzej. Zdecydowanie lepiej na leżąco to opanowałam, rób tak żeby pierś była sporo niżej, nawet gdyby dziecko miało trochę naciągać sutek. Najlepiej u nas jest gdy cały nosek jest odkryty i jeszcze widzę ustka. Jak Ci się zakrztusza to odrazu na boczek i główka ma być niżej reszty ciała, zeby mleczko nie poleciało do płuc. Ciężko to opisać i chyba określenie "pod górkę" jest najwłaściwsze. Życze powodzenia MG 29---> też przerabiałam przez weekend dlaczego robisz tak albo nie rób tego, albo wręcz rób tak. Inne osoby zapominają się, że to my jesteśmy matkami i nawet jak coś nam nie wychodzi czy też robimy coś w oczach innych źle to powinni się powstrzymywać od komentarzy. Każde dziecko jest inne, wystarczy nas poczytać a widać, że u każdej dzieciaczki inaczej się zachowują i to co jest dobre dla mnie u innej mamy może nie zdać egzaminu. łatwo powiedzieć nie ucz dziecka tak albo tak, ale co zrobić kiedy dziecko płacze, a na rekach jest spokój. Nie powinnyśmy się tym przejmować, ale weź się nie przejmuj kiedy aż się z nerwów kipi. Mnie drażni najbardziej to, że ktoś po kilku minutach odrazu wie co jest mojemu dziecku kiedy ja stale się uczę co może być, dlaczego płacze kiedy ma sucho i jest najedzone. U mnie mimo już dwóch dni od weekendu nadal mam w sobie złość i nawet wczoraj oznajmiłam M, że albo on załatwi sprawę z mamuśką albo ja to zrobię i przestanę prosić, a zwyczajnie nie dam dziecka lub na czas wizyty się zamknę w pokoju. Będę i ja spokojna i nie będzie akcji z dzieckiem. Pytanko----gdzieś kiedyś któraś z nas pisała coś o karmieniu piersią, tj., że niby to co zjem dzisiaj to dziecko dostaje na następny dzień. Nie mam czasu wertować forum więc jak coś wiecie na ten temat to napiszcie. Moja Mała coś się rano prężyła i puszczała potem bączki, ale widać było jej przy tym ciężko. Zastanawiam się co takiego mogłam zjeść, że jej zaszkodziło. Może wyda wam się to głupie, ale ja zapisuję co jem, obserwuje Mała i zwyczajnie chce wykluczyć to coś nowego...

hej dziewczyny🖐️ brak humoru u mnie totalny wczoraj wojna z mezem ktory o 8 zamknał sie w pokoju i poszedł spac a ja nosiłam ryczaca mała na rekach, w takich chwilach po prostu go nienawidze! mała mi sie darła cały wieczor bo ja sie uparłam jak osioł ze nakarmie ja cyckiem i nakarmie to chyba na wyrost bo najwyzej napoje, jak sie dorwała do butli z mlekiem to wypiła 100ml (po godzinie siedzenia na piersi) i zasneła, wiec gowno prawda ze kazda moze wykarmic dziecko, ja jakos nie moge bo mała sie nie najada ale zła jestem dzisiaj i jeszcze ta pogoda dobijajaca

agatek---------->wyluzuj:-) ja juz karmieniem piersia w ogole sie nie przejmuje.Nie moge i koniec tematu.Mala jest na butli, a ja jestem szczesliwa,ze przybiera na wadze i nie jest glodna. rumianella------>ja na poczatku mialam zapalenie, temp. 38,5,lekarz przepisał mi antybiotyk duomox, tak w razie czego,ale wystarczyl paracetamol i regularne odciaganie. K_Z_Kasia-------->mojej tez pepulek robi sie wypukły Lubila----> ja tez mam w d... porady.Nienawidze,jak tesciowa bierze dziecko na rece.Mam nadzieje,ze z czasem mi to przejdzie... brzusiowa-------->uwazaj na siebie kochanie Czy wasze bobasy tez pierdza smierdzaco??? :-D

Czesc dziewczynki 😘 dla Was wszystkich Ja nigdy nie mam czasu w dzień żeby tu coś skrobnąc,a wieczorami jestem taka wykończona ze padam od razu. Moja Patrycja w dzien bardzo mało śpi ,ma takie drzemki 30, 40minutowe czasami 1h i budzi sie od razu z płaczem, potem uspokajanie,przewijanie,karmienie,usypianie i tak w kółko,przez to w domu nie moge za wiele zrobic:( Czasami juz nie wiem czy faktycznie jest głodna,czy sie nie najada czy tylko wymusza na mnie pierś żeby sie uspokoic ,dzis dosłownie co godzinę:( Ja tez walczę z nawałem pokarmu ale tylko w jednej piersi, mała sie denerwuje bo za duzo jej leci pokarmu i co chwile wypuszcza cyca.Wypróbuje dziś sposób JoG może coś pomoże. I znów sie budzi nawet nie dam rady wszystkim odpisac :( .... to chociaz Was pozdrowie..pa

Hej:) Byłyśmy dziś u lekarza i Blaneczka waży 4,050:):)Ładnie się rozwija,bioderka zdrowe nawet się śmiała jak głupia do sera do pani doktor:)Ja tez zostałam dokładnie zbadana na tego mojego hemorojda dostałam maść,szwy i miejsce po pęknięciu ładnie zagojone:):)Też się cieszę:)Co do antykoncepcji to ja z mężem od początku chcieliśmy wkładkę,ale podejście pani doktor bardzo mi się spodobało i wpłynęło na zmianę mojej decyzji,gdyż pani doktor poleciła mi tabletki Noriday dla karmiących piersią.Sugerowała się tym że jestem młoda,zdrowa i pewnie nie jedno dziecko będę mieć a wkładka jest na 5 lat i to ciało obce a tabletka to tabletka.I nie chcę nikogo tu urazić że wkładka zła tylko bardzo mi się spodobała moja pani doktor że miała zupełnie inne podejście niż inny lekarze nie tak obojętnie tylko tak z sercem nas przyjęła:):)I w rezultacie tabletki i wizyta trwałą 55 minut ale przepytała mnie o wszystko i ja ją również:):):) Kasiu,Lubila,MG,-------->wiecie co na te wszystkie rady matek,babek,ciotek,koleżanek i głupiej Krystyny z gazowni czy listonoszki Urszuli:):):)typu ''tak nie'',a czemu nie tak'',i nie wolno ci''trzeba powiedzieć ''NIE PAMIETA BYK JAK CIELECIEM BYL''bo wszyscy dookoła nas zachowują się jakby swoje dzieci wychowywali inaczej mnie też to doprowadza do białej gorączki,przecież to serce się kraja jak taki 4 kilowy maluszek leży i płaczę bo brzuszek boli a matka nie wezmie na ręce.Już brak mi słów jak ktoś ze znajomych zaczyna mi udzielać rad to się pytam czemu psychologii nie skończyła i do Brawo Girl pisze jak tyle rad na wszystko ma!!!!!Nie łamcię się laseczki :):):) aaa mnie poniosło:):):) Rumianella---->idz skarbie do lekarza lepiej dmuchać na zimne:) Brzusiowa---->ach kochana widzisz jak nie urok to sraczka zawsze coś,dbaj o siebie Aniołku:) Agatek---->😘masz rację ja karmie piersią i nie zawszę mała do syta najedzona czasem karmie co godzinę albo częściej,głowa do góry:) Dagar---->ja czasem sie zastanawiam czy mąż czy córcia tak się spierdzi ale zazwyczaj małą,pobija nas wszystkich:) Ciekaw jak nasza Mery 27 i Matra DZ dawno od nich nic nie słyszałyśmy??

mamusie🌼 dajecie maleństwom jakieś witaminy? moja koleżanka która urodziła pare dni przede mna powiedziała że jej mała bierze iamine w kropelkach od 8 dnia życia-tak jej ponoć zalecili w szpitalu Dziwne bo rodziłam w tym samym a nic o tych kropelkach niewiem jak jest u was?

O matkoooooooooooooooo Usiadłam w gorsecie wyszczuplającym, który dzisiaj dotarł, godzinę się w niego wbijałam :D Ale to nic, teraz wyglądam jak mumia przed laptopem :-P Agatek-gagatek 🌼 przytulam 👄 Ja to też najchętniej bym mojego dziś tak pizgła :D:D:D:D:D Rano padłam jak długa, dobrze wie, że się ujowo czuję i po południu karmię małą, a właściwie leżę przy niej i czekam aż mocniej zaśnie, żeby ją położyć do łóżeczka, to ją skubie, całuje i tak kilka razy, a ona zaraz zaczynała jeść od nowa, płakać i się wkurzać :( W efekcie zaś nie jadłam kilka godzin, ciemno przed oczami, a on, nooo muszę wracać do pracy.... Ale bym go tak....... i Po 2 godz mu napisałam esa, że nadal ją noszę, a jak mi spadnie, albo coś się stanie to już tu nie musi wracać!!! A co :-P To zadzwonił za jakiś czas, czy już zjadłam ;-) Dagar 🌼 Malinka też nas tym pobija :D:D:D:D:D

Hej dziewczynki, dziś byłam z Małym na szczepieniu, waży 5470, ma 6 tyg. Wykupiłam szczepionkę na rotawirusy i skojazoną i tak miał 2 kucia. Spodziewałam sę gorszego płaczu. Za to jest marudny i mu rośnie gorączka, powyżej 38 stopni mam mu założyć czopek. Szkoda mi mojego Skarbka. Dagar - mój też ma coś tam sinego w pępku i nie wiem czy dalej mam mu przemywać tym spirytusem czy już dość, zapomniałam dziś się o to zapytać lekarki

była u mnie połozna. to zapalenie piersi. gorączka 39 i nie spada, miałam masaż piersi i kąpele gorące, mam przykładac dziecko do tej piersi bo mała najlepiej ściąga pokarm. oczywiście wyję przy tym. no i kapusta. jak to nie polepszy sprawy to dostane w czwartek antybiotyk dzieki dziewczynki

Byłam dzisiaj z małym na usg bioderek, bo teraz mu leci 6 tydzień, więc czas najwyższy. Lekarz kazał go pieluchować, tzn. wkładać na pampersa dwie tetrowe pieluchy. Profilaktycznie, bo jest wszystko dobrze. Dziwi mnie tylko to, że (ostatnio dużo telewizji oglądam, bo siedzę z małym w dużym pokoju i gra tam cały czas telewizor) kiedyś niedawno w dzień dobry tvn jakiś pofesor ortopeda wypowiadał się, że nie powinno się szeroko pieluchowac dziecka, bo jak się włoży te 2 pieluchy, to jak dziecko leży, to przez te pieluchy nieprawidłowo rozklada się cieżar ciała na kręgosłup. I bądz tu czlowieku mądry :-( Rumianella - długo Ci kazała czekać z tym antybiotykiem... Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze. Wiem jak to boli - współczuję serdecznie :-(

Hej dziewczyny ;) My wczoraj bylismy na szczepieniu. Martynka dobrze zniosla szczepionkę, nie miala gorączki i nie marudziła i o dziwo spala po 4 godzinki w nocy, usnęla o 21:00 i obudziła się na jedzonko o 1:25 zaraz sasnęla i obudziła się o 6:00 :) Wyskoczyla jej na buzi i na klatce piesiowej jakaś wysypka takie małe czerwone kropeczki i pediatra zaleciła mi fenistil w kropelkach, mam nadzieję, że jej to pomoże, bo się martwię i kompletnie nie wiem od czego się mogło wziąć. Jesli chodzi o pas poporodowy to ja juz noszę po całym dniu, ściągam tylko na noc i widze efekt, skóra nie wisi, brzuszego malutki :D Polecam Też myslałam o wkładce, ale jednak zdecydowanie wybrałam tabletki antykoncepcyjne. A Martynka dostala kase od babci na szczepienia przeciwko pneumokokom....zaszczepię ją za 6 tygodni pierwszą dawką, bo wczoraj lekarka powiedziala że może być za duże obciążenie dla organizmu, a szczepiłam (5w1, WZW) ...a i moja mała przybralalladnie na wadze, a waży 4800 :) niezly klocuszek, teraz wiem dlaczego mi tak kręgosłup nawala :D K_Z- kasia ja w książeczce mam napisane, że usg bioderek między 4-8 tygodniem więc spoko. Ja dopiero mam wizytę 18 listopda i to prywatnie. MG- jaj jest dobrze to po co pieluchować? nie rozumiem tych lekarzy. Migotka to mały fajnie wazy hehe :) tez klocuszek Dorka- moja bierze cały czas kropelki Cebion Multi i też mi zalecili je w szpitalu którym rodzilam, a potem pediatra to potwierdziła. Anulka- moja mała też teraz tylko takie drzemki w dzien...czasem po spacerku dłużej śpi. Dagar- moja ostatnio pierdzi nie smierdząco hehe :) za to kupa to smrodzik że hej!!! mąż jak jest to ucieka! ok spadam, życze wyspania i dużo odpoczynku :D

Cześć Kochane, jak Wy robicie że macie czas na wszystko?:) Ja kompletnie się nie wyrabiam... Do tego mam jakiegoś beby blus.. Kurczę co bym nie zrobiła to ciągle płacze, ktoś coś mi powie to też.. cóż.. mam nadzieje że przejdzie! Do tego od wczoraj mam gorączkę.. czyżby od piersi? :( Moja mała jest cudowna, zresztą tak jak zapewne każde nasze maleństwo... Co do porodu to.. po ktrótce opisze.. od 4 zaczęły mi odchodzić wody... Koło 8 rano pojechałam do szpitala... Skurcze intensywne i bardzo bolesne co 3 minuty pojawiły się gdzieś koło 13.. rozwarcie na dwa palce więc niby za mało.. więc czekanie.. a ja się z bólu zwijam... boolało coraz bardziej... dali mi czopki na powiekszenie rozwarcia... na porodówkę trafilam dopiero o 19... Tam znów tak jakby skurcze się zmniejszały... męczarnia dalsza bo i tak bolało.. koło 22 dostałam kroplówkę.. wtedy się zaczęło.. nie dość że już bylam na tyle wykonczona to jeszcze mialam rodzic! :) No coz.. przyszly skurcze parte... bol nie do zniesienia. bo dlugo trwalo..o 23.20 urodzialam sliczna córeczkę, bylo warto! ale i tak bolało! teraz tylko dać sobie ze wszystkim radę... Wysłałam Wam foto na meila Kini :) BUZKA :*

aha.. oczywiscie zostalam dosc bardzo mocno nacieta.. inaczej KINIA moimi silami by nie wyszla.. ah te szwy..

misiaczka ale sie nameczyłas przy porodzie wspołczuje a ten baby blues minie zobaczysz ja tez na poczatku non stop ryczałam ja dzis znow sama z dziecmi bo maz na budowie od rana

Misiaczka-- gratuluje slicznej corci. O bolu sie zapomina jak sie patrzy na te nasze skarby, prawda?? :) Dziewczyny, jesli chodzi o witaminki od 8 doby, to jest to witamina K. Przy karmieniu piersia trzeba dawac codziennie, bo mamy jej za malo. Nie trzeba jej podawac jak sie karmi butelka, bo w mleczkach modyfikowanych juz jest. My mamy te witaminki w malych kapsulkach - codziennie mala kapsulka trafia do malego pyszczka :) poza tym maly dostaje codziennie kropelke Vigantolu - jest to wit D3. Rumianella -- kochanie, mam nadzieje, ze jest choc troszke lepiej i juz tak nie cierpisz. A my jutro idziemy na pobranie krwi. Jaka ja mam nadzieje, ze ta paskudna bilirubina spada!!!!!!! Milego dzionka wszystkim zycze!

Misiaczka ale ta Twoja mała ma piękne włosy! nie do uwierzenia. wygląda jakby od fryzjera wyszła ;) przecudne! ja jestem po pępkówce. na szczęście przyszło tylko 6 osób , które bardzo lubięi siedzieli tylko do 23 i nie upili się jak debile, tylko kulturalnie obalili w 5 osób dwie flaszeczki , a ja i kierowca piliśmy słabe winko. całkiem fajnie było tylko potem była maskara... :O mój jak się upije to okropnie chrapie... a że zmęczony to wystarczyło mu 7 kieliszków i ululany w 3 dupy... no i Oluśka ładnie spała, ja chciałam, ale niestety nie mogłam bo obok leżał potwór i- jak to potwór- potwornie chrapał (decybele porównywalne do startu odrzutowca Amerykańskiej Bazy Wojskowej). kopałam go, biłam i krzyczałam ale chyba miał to gdzieś bo nawet sie nie obudził i przestał dopiero o godz. 3, a o 4 oczywiście obudziła sie Ola i nie spała do 6 także spałam w sumie 3 godziny, ale córcia i mężuś wyspani jak nigdy :O o sprawiedliwości... padam na pysk a tu jeszcze ulewa i nawet na spacer nie wyjdę...

DORKA - zapomniałam dopisać wczoraj o tych witaminach. Od 8 doby podawałam małemu jak karmiłam wit. K w kapsułkach, teraz nie daję, bo mały jest na butelce. I od 15 doby wit. D też w kapsułkach - podaję cały czas. Mi o tych witaminach mówili w szpitalu i połozna jak przyszła to też to samo mówiła. Angela - z tym pieluchowaniem to tak profilaktycznie każą, żeby później było dobrze. Bez sensu. Znam wiele osób które nie pieluchowały i jest wszystko dobrze. Nieznajoma - ja rady tego "przemiłego" całego pospólstwa mam gdzieś, tylko zabolało mnie, że teściowa i teść kompletnie nic miłego do wnuka czy o wnuku nie powiedzieli, tylko same krytyczne uwagi. Teście - temat rzeka. Mendy jedne, no! :-P

4sz4- tez nie moglam uwierzyc ze moja corcia ma takie wloski :) hihi Renatinka- oczywiscie! gdy tylko mi ja dali nic juz nie bolalo... przecudne uczucie :) Pisałyście tutaj ile chcecie mieć dzieciaczków - kiedyś myślałam że 3 będę chciała.. a teraz to nie wiem czy na drugie się kiedyś zdecyduje :P

Misiaczkaa -- mi tez marzyla sie trojeczka, ale mimo, ze od mojego porodu minelo juz ponad 3 tyg, dalej trzymam sie tego, ze synus bedzie jedynakiem :D. Mam pytanko ile z Was przechodzi kolki ze swoimi dzieciaczkami? Ja juz chyba 5 dzien walcze, ale co dzien/doba jest inaczej. Na szczescie juz nie w pada w taki szal krzyku i placzu, ze traci dech. To bylo straszne, myslalam, ze sie udusi boroczek :(:(:( Aha i jak Wam sie udaje wyciagac z wanienki dzieciatko, tak zeby nie zachodzilo krzykiem??? Ja mam reczniczek jakies 2 cm nad wanienka, M wyciaga go z wody a ja w sekundzie "lapie" go w reczniczek, a on i tak krzyczy w nieboglosy. W wanience raczej mu sie podoba, ale jest baaaardzo czujny ;) JoG - dzieki :), ale kurcze jakos mi to "od gory" nie wychodzi, to przystawianie to nie lada sztuka :)

uff właśnie mała zasnęła po godzinnym ataku płaczu .Dziewczyny co stosujecie jak Wasze maleństwa maja wzdęcia i nie mogą sobie puścic bączka?? Renatinka-trzymam kciuki zeby bilirubina u Filipka spadła Misiaczka-córa przepiękna :) ja przez pierwszy tydzien non stop ryczałam wiec głowa do góry bedzie lepiej :) Agatka-moja mała codziennie ma takie ataki płaczu ale o różnych porach dnia,wiec myśle ze to raczej nie kolka tylko wzdecia bo strasznie sie przy tym pręży i wygina :( chociaz kto wie ... Jeśli chodzi o kąpanie to moja córa lubi kąpiel, przy wyciaganiu z wody jedynie trzęsie sie cała z zimna ale zaraz ja otulam cała recznikiem Dorka-ja daje witaminke K od 8 doby i chce dawac wit.D3 od piatku bo wtedy wybieram sie do lekarza z mała Angela-moja Pati ma takie czerwone krosteczki na buzi głownie na policzkach ale tez nie mam pojęcia z czego to,na razie niczym tego jej nie smaruje 4sz4-to sie wyspałas ,ja czasami tez miewam takie nocki zarwane mimo ze imprezy nie było ,mój mąz czasami tez chrapie

Gość Gabrysia 04.05
Witam dziewczynki!!!!Nie było mnie dośc długo,ale dopiero w niedzieke wyszliśmy z Kubusiem ze szpitala.Kubuś uirodził sie 29.10.2009 o 8.50 3860 57 cm.Niestey poród był trudny musieli mnie uśpic,Kubuś urodził sie niue oddychając miał owiniete nóżki rączki główke pępowiną zielone wody w zielonej mazi odśluzowywany.Reszte opisze kiedy indziej.Już jest wszystko dobrze w miare.Trzymajacie sie wszystki cieplutko.POZDRAWIAMY

PSEUDO.........wiek....termin......imię.........woj... .........dziecko Basiek11.........27......9.10.09....Radosław...śląskie .......pierwsze Gabrysia04.05.23.....11.10.09....Alanek.....Świętokrzy skie..drugie Mama............Data....…TC........Imię........Por ód......Waga/Cm Mery27..........15.07.….28.....Maksymilian.....SN. .....1300/38 Marta Dz....... 15.09 ....36 ......Zuzia ..........CC ........2700 Kliforka ....................38.........................SN........324 0 /53 Tyśka............24.09....38.... ..Emilka..........CC............3500 monia_monia....24.09...39.......Marcel.........SN....... ..3750/54 alla23.............24.09...38.......Mateusz.......SN. ........3850/60 Dagar............25.09....37.......Kornelka.......CC.... ....2960/57 K_Z_Kasia.......26.09....39.......Kubuś..........SN..... . ..3330/56 migotka200.....27.09....39.......Piotruś........CC...... ....3370/58 Angela24........29.09....39.......Martynka......CC...... ... 3100/55 Mewka..........30.09.....39........Maja...........CC.... ......3020/52 Tymczasem.......2.10....40.....Piotrus...........SN..... .....3300/56 Kasia444..........3.10.....39........Szymon........SN... .......3750/57 MG29..............3.10.....41.......Igorek..........SN.. ........3280/54 Nieznajoma......5.10.....41......Blanka...........SN.... ......3300/47 Lalune.............5.10....38.......Nadia............SN. .........3400/56 Czula...............6.10....41......Malinka.........SN.. ..........3100/53 Betix...............8.10....39......Filipek..........SN. ............2800/53 JoG.................8.10....40......Patrycja.......SN... ..........3520/54 Perełka1983.....12.10....41.....Pawełek.........CC...... .....3940/61 Pultaska...........12.10....42....Michaś............CC.. .........4150/55 Jenny06...........15.10...40...Kacperek..........SN..... .......4050/51 agatek-gagatek..16.10..39......Amelka..........SN....... .....3700/54 kejtlin.............17.10....40......Rafałek........SN.. ..........3670/53 Jastro1.............18.10..41....Beniamin............... .........3350/54 Małgorzata 39 ...19.10..... ....RAFAŁEK..........CC............4000/56 Renatinka..........20.10....40....Filipek..........SN.. ..........3380/51 Anulka81...........20.10...........Patrycja.......SN. ...... .....3300/56 agata_xyz.........20.10....40...Emilek...........SN .............2800/52 lubila................20.10....40....Ola..............SN . ............3200/56 S.U.R.I..........22.10.........40........Dawid.......SN. ............3700/57 4sz4.................22.10.....40.....Ola............SN. .............3500/56 mazia112......22.10.......40....Miłoszek....CC.......... .......3550/57 rumianella.........26.10....40...Laryska.........SN..... ..........3150/52 Dorka572...........28.10....40..Nikola.........CC....... .3890/57 Gabrysia 04.05.....29.10....40...Kubuś......CC......3860/57 Camisia............31.10.....40...Hania......SN......... .....3805/51 Smalle.........02.11..........40...Mikołaj....SN........ .....3200/51 Misiaczka........04.11.......40...Kinga....SN........... .3900/56