Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mama ///

ILE MC MIALY WASZE DZIECI JAK PIERWSZY RAZ SAME WSTALY W ŁOZECZKU ?

Polecane posty

Gość taka jedna mama ///

TJ. PODCIAGAJAC SIE ZA SZCZEBLEKI W ŁÓŻECZKU

Gość ANA345
CZESC MOJA PO RAZ PIERWSZY WSTALA DOKŁADNIE W DNIU KIEDY SKONCZYLA 7 MC A DWA TYGODNIE WCZESNIEJ JUZ RACZKOWALA I Z TEJ POZYCJI JUZ SIADALA

nie pamietam dokladnie ale z moich obliczen wynika ze 7 miesiecy (akurat sie wtedy przeprowadzalismy) albo prawie 7. cos takiego ale on dlugo tylko pelzal i nie umial do konca sam usiasc a potem z dnia na dzien. jednego usiadl, drugiego zaczal raczkowac a trzeciego podciagac sie w lozeczku. dlatego pamietam bo tyle sie w ciagu 3 dni zmienilo :)

dla mnie to dziewne. kornel ma 5 miesiac. nawet bym nie pomyslala o tym zeby wstawal w lózeczku. jestem w szoku.

to ciesz sie Mamani, masz spokoj, bo ja mam teraz urwanie glowy ze swoim :D. Moj synek nigdy nie byl niemowlakiem, ktory lezy spokojnie, a mama ma chwilke czasu dla siebie :)

MaMani jak spotkalam Maksymilianka to moj mial prawie 6 miesiecy a Maksymilianek prawie 3 tygodnie mlodszy i moj ciapa siedziec sam nie umial a Maksymilianek Mamy41 sie po nim wspinal, raczkowal i sam siadal. Moj maz byl w takim szoku ze na wizycie na pol roczku lekarzowi opowiadal :) szokujace ale zdarza sie

ja tez jestem w szoku :) caly czas o tym mysle i patrze na Tubiśka... taki dzidzius z niego wogóle sobie niewyobrazam zeby mial wstac, nawet siedziec cie umie. glowe ciagnie i owszem ale saM SIE NIE UTRZYMA JESZCZE. PRZEKRECA SIE TYLKO Z BRZUSZKA NA PLECKI ODWROTNIE NIE UMIE... ALE Z TEGO CO WIEM ROZWIJA SIE OK. dlatego jestem w SZOKU sory za doze litery właczyło sie :P

moja miala VII miesięcy jak zaczela sie podnosic, 9 jak pierwszy raz sama przeszła. Niby szybko ale za to teraz ma 2 latka prawie a bardzo mało mówi.

Gość mój mial dokladnie pol roku
pamietam datę, bo poszalm go szczepic, zostawilam na sekunde w wozku a on wstal! Boze, dobrze, ze sie nie wywalil z wózkiem. Dziewczyny, musicie w tym wieku bardzo uwazac, nie spuszczac z oka, bo nigdy nie wiadomo, kiedy i gdzie wstanie samo.

Tak bywa- jedno dziecko rozwija sie szybciej drugie pozniej. Mi np. w glowie sie nie miesci, ze co zdolniejsze dzieci w wieku mojej corki mowia calymi zdaniami i potrafia wiekszosc rzeczy nazwac. A moja corka tez rozwija sie bardzo dobrze- ale przecietnie. Zaczela wstawac miedzy 5 a 6 miesiacem. Nigdy nie mialam spokoju z tym dzieckiem- wiecznie w ruchu. Jak miala 9 miesiecy, zaczynala chodzic. Zawsze zazdroscilam mamom \"leniuszkow\"- one sobie wychodzily na spacer z dzieckiem i mialy czas na plotki i poczytanie prasy, a ja w tym czasie lazilam krok w krok za moim dzieckiem, ktore chcialo wszedzie wejsc.

aaaa pewnie nie uwierzycie ale wsadzilam Tubiśka do huśtawki rozlozonej na pol lezaco a on skubanek podciągnąl glowe i przez chwile sam siedzial :D:D:D:D normlanie nienormalny zbieg okolicznosci :D:D:D ja wiem ze jeszcze pewnie minie dlugooo jak zacznie sam siedziec ale pierwszy raz coś takiego Sqbanek zrobil :D:D:D:D:D

Gość mama Niki
moja Nikola sama wstala 3 dni po roczku, tak wiec roznie to bywa :) dodam ze jest drobniutkiej budowy wazyla na roczek 8,300 a wzrost 80 cm, zaczela raczkowac jak miala z 9 m-cy

No to teraz ja was zaszokuje :) Moj mały nnie raczkował, Od 9 m-ca do 14 m-c chodził trzymany najpierw za dwie potem za jedna rękę, aż wreszcie mały tchórz odwazył sie i sam poszedł mając około 14mc-y. Za to po raz pierwszy sam wstał w łóżeczku gdy miał 16 m-cy i to chyba tylko dlatego że przez kilka dni miałmozliwość obserwować 7 m-czną dziewczynkę, która sama wstawała w łóżeczku i od niej się nauczył :) moje wcześniejsze próby uczenia go tej sztuki niestety nie przyniosły zadnego rezultatu. Dodam, że ma teraz prawie 3 latka, raczkować już umie ;) i dobrze sie rozwija.

Gość Mamani ale Twój synek jest
jeszcze malutki:) ma dopiero 4 miesiace i 21 dni więc ma jeszcze czas;)