Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facetxxx

Jak sie zareczyc?

Polecane posty

Gość facetxxx

Niedlugo chce sie oswiadczyc i mam dylemat, czy na te okazje kupic dziewczynie pierscionek w ciemno i ryzykowac ze nie bdzie sie jej podobal, czy lepiej najpierw sie oswiadczyc a potem wspolnie pojsc do jubilera i wybrac? Gdybym chcial kupic w ciemno to nawet nie wiem jaki rozmiar zeby dokladnie pasowal, wiec jest problem. Jak to sie zazwyczaj odbywa?

Ja dostałam pierścionek z zaskoczenia - absolutnie niczego się nie spodziewałam i to było najpiękniejsze przeżycie. Mój narzeczony powiedział mi potem, że po kryjomu sprawdził jaki mam rozmiar pierścionka przymierzając go na swój mały palec:-) Nie wyobrażam sobie, że mielibyśmy pójść i razem wybierać ten pierścionek.

Jako kobieta stwierdzam, że chciałabym pierścionek razem z oświadczynami;-) I doceniłabym, że facet sam go dla mnie wybrał, bo byłoby to coś specjalnie od niego, a nie podyktowane przeze mnie. A co do rozmiaru...Hmm, może przy najbliższej okazji zdejmij jej z palca pierścionek, który teraz nosi i zobacz jaki to rozmiar?

Gość cokolinka
Mój znajomy zabrał dziewczynę w wycieczkę po jubilerach, poprzymierzała, powiedziała co jej się mniej więcej podoba i za jakiś czas sam wybrał pierścionek i się oświadczył. No ale to nie było zaskoczenie.

Moi znajomi też tak zrobili. Niedługo potem wyjechali na urlop i zepsuli sobie cały wjazd: - on szukał odpowiedniego momentu, żeby się oświadczyć - ona czekała na moment, w którym on to w końcu zrobi W efekcie oświadczył się ostatniego dnia i to w mało ciekawy sposób:-(

Gość cokolinka
właśnie dlatego czas 'pomiędzy' powinien nie być zbyt krótki.

Gość bfbfbfbfbfbfb
My też byliśmy razem u jubilera przy okazji kupowania prezentu dla kogoś innego i tak mnie luźno zapytał, jakie mi się podobają i przymierzyłam rozmiar. Ale same zaręczyny były dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo sądziłam, że jeszcze z tym poczeka. I moment też wybrał ciekawy :)

A Twoja dziewczyna nie ma siostry albo przyjaciolki,ktorej moglbys sie poradzic? Moj wtedy chlopak, przyjechal pewnego dnia do mojej siostry, gdy mnie nie bylo w domu pokazal jej kilka zdjec pierscionkow i razem zdecydowali, ktory spodoba mi sie najbardziej. Ona tez dala mu jeden ze swoich pierscionkow, bo mamy ten sam rozmiar. Dlatego, kiedy moj narzeczony sie oswiadczyl bylam kompletnie zaskoczona i uwazam,ze bylo to bardzo romantyczne i doceniam fakt,ze moj narzeczony wlozyl tyle wysilku w planowanie, wybieranie itp. tak ,aby byla to dla nas niezapomniana chwila.

Gość zizuze1986
a moje zareczyny byly beznadziejne, i jest mi przykro ze mam to za soba :(

Gość facetxxx
Na szczescie znam mniej wiecej jej gust, wiec pozostaje tylko problem rozmiaru. Troche sie boje ze nawet jesliby udalo sie jakos potajemnie zmierzyc rozmiar to potem moze niepasowac. Czy lepiej kupic pierscionek w sklepie czy przez internet?

W sklepie! Możesz go dokładnie obejrzeć, a to ważne, bo sposób w jaki cięty jet kamień decyduje o jakości pierścionka. A masz jakiś typ? Białe złoto czy tradycyjne?

Gość facetxxx
Znam jej gust i wiem ze preferuje biale zloto, a piercionki proste i skromne bez wystajacych nadmiernie oczek. TYlko ze w sklepie na ogol wybor nie jest za duzy. Najlepiej by bylo gdyby sama wybrala, ale z drugiej strony gdyby to byla niespodzianka to tez fajnie.. Ehh dylemat

To moze idz do sklepu, w ktorym jest wiekszy wybor. Moj narzeczony znalazl moj pierscionek w internecie, zadzwonil do tego sklepu, dogadal sie z jubilerem i pozniej jego rodzice odebrali pierscionek.

Gość ella P
Gościu, jeśli ty masz takie dylematy, to nie dorosłeś do małżeństwa:-P

kup w ciemno i koniecznie z brylantem a bedzie tak mega szczesliwa jak ja :D:D:DD::D:D:D:D:D

Gość nikaaa5
A ja pojechałam z chłopakiem wybrać pierścionek, bo niestety nie miał mozliwośći sprawdzić mojego rozmiaru ponieważ nie noszę żadnych pierścionków:)), i jakoś nie czuję, że to były gorsze oświadczyny bo bez zaskoczenia:)

Gość olabogaaaa
dokladnie, a odkad to zaskoczenie ma cos zmienic? jak sie kocha to kazda taka chwila wydaje sie najpiekniejsza i najbardziej romantyczna. no chyba, ze jak czesc pustakow tutaj, patrzy tylko na to co potem kolezankom opowiedza i na forum napisza, a nie na to co najwazniejsze

Gość cokolinka
Ja jestem zdania, ze jeśli dziewczyna nie wie o zaręczynach, to sam fakt jest zaskoczeniem i szczęściem. Jeśli ktoś spodziewa sie zaręczyn, to facet musi sie trochę więcej wysilić żeby forma tych zaręczyn była 'zaskakująca'. Osobiscie wolałabym nie widzieć pierścionka swojego przed zaręczynami, ale z własnej inicjatywy pokazałam kiedyś facetowi w necie takie jak mi się podobają.

Gość ale macie problem
przeciez rozmiar pierscionka to najmniejszy problem. Jesli znasz gust dziewczyny (a wiesz ze woli biale zloto i nie wystajace oczko) to napewno cos wybierzez. Wiesz przeciez czy ma smukle palce, czy raczej 'pulchne' albo szerokie kostki. Wtedy mowisz sprzedawcy i mniejwiecej ci dobierze uniwersalny rozmiar. Potem dziewczyna zawsze moze pojsc do jubilera i zmniejszyc lub poszerzyc pierscionek. W czym problem. Ewentualnie wtedy sam z nia pojdziesz i zmienicie rozmiar. JA bym byla raczej za zaskoczeniem. Piekna chwila i nie zapomniana. Jak by chlopak chcial zebym z nim poszla wybierac sobie pierscionek to nie bylo by juz chyba tego uroku z zaskoczenia i tego spojzenia i tego TAK, powiedzianego od serca w chwili najwiekszych emocji a nie juz po przemysleniach i przygotowaniach jak to ma wypasc (a napewno by myslala i planowala jak by z toba wybierala pierscionek, bo juz spodziewalaby sie oswiadczyn)

Gość sisimo
Kto wam Chłopaki w tych sprawach, poradzi lepiej niż Kobitka:) Tu macie link pod ktorym dowiecie się dokładnie co i jak: http://www.zaradni.pl/porada/4574,jak_zorganizowac_niezapomniane_zareczyny POWODZENIA:)

Gość xdep
A jest jakis najbardziej "uniwersalny" rozmiar, jak bede kupowac w ciemno???

raczej nie ma uniwersalnego rozmariu zalezy jakie ma palce. ja mam rozmiar 9 i własnie dużo jest kobiet ze szczuplymi palcami, ale też dużo jest noszacych 12-13nastki.

Gość a.a.a.
Uwazam, żee lepiej z zaskoczenia. Zawsze u jubilera mozna sie dogadać w sprawie wymiany pierścionka na inny czy zmiany rozmiaru. Ale to juz kiedy narzecoznej faktyzcnie nie bedzie odpowiedał pierścionek. :) powodzenia i trzymam kciuki

Gość jaaaaaaaaak chcesz
możesz się oświadczyć jakimś innym elementem biżuterii (kolczyki, naszyjnik, bransoletka) a pierścionek wybierze potem ;) albo zamiast pierścionka dać katalog z pierścionkami, nie musicie od razu iść razem do jubilera - może Ci dziewczyna w internecie pokazać co jej sie podoba. a potem znowu się oświadczyć - tym razem już z pierścionkiem - z zaskoczenia