Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszla mamuśka22

Ile kosztuje utrzymanie niemowlaka?

Polecane posty

Gość zuzaaaaaa
http://www.plotek.pl/plotek/51,79592,8717647.html?i=0&bo=1 narzekacie na facetów a myślicie, że te jego żony to mądre, bo dla mnie to nie. Widać, że przyszła (czwarta) taka sam. Nie ma to jak dwoje głupków się do siebie dobierze to narobią dzieci.

A ja Ciebie pragne poinformować, że brak oczytalnosci właśnie lubi popełniać tego typu błędy jak wyciąganie z textu tego, co się w nim świeci. Ja uprzedziłam, iż nie wiem jak jest w POlsce, ale wiem jak jest w UK, moze tak samo, nie wiem, ale jesli piszes zze w POlsce jest inaczej, to ok, ja nic do tego nie mam. W np UK alimenty biora się z procenta od zarobków ojca dziecka. To wiem, bo zajmowałam się tą sprawą pomagając kolezance i dzwoniąc, bo język połamant miała :-) i to mi powiedzieli. Jej Facet zarabiał 20 tys funtow rocznie i wywnioskowali po obliczeniach ze alimentow nalezy sie jej 60 funtow tygodniowo, ale było to jakies 3 lata temu, moze sie cos zmienilo.

Gość Ruda Kazia
A co, ta twoja koleżanka,co to jej tak pomagałeś tez d**py dawała bez opamiętania, zastanowienia, zabezpieczenia, byle komu, byle gdzie, byle szybko, łatwo, przyjemnie...byle z chłopa zedrzeć? Bo coś pominąłeś swój stały, dziarski, nader kulturalny, trzymający poziom tekst rodem z kubelka na śmieci.

Nie, ale jak byla taką szmatą jak ty, to sie wcale nie dziwie :-) a co dla niego 60f... gowno wiesz, nie umiesz czytac. Malo o zyciu wiesz kochana... czasem zwiazki sie rozpadaja, ludzie sie z przymusu rozchodza, nie wiedzialas o tym? ty tylko dajesz dupy by se dziecko robic? czy dla przyjemnosci ? a moze z religijnego obowiazku :D:D

Gość moje ma 4 miesiace
wydajemy na mleko modyfikowane 8 puszek miesiecznie gdzies schodzi - 200 zl, pieluchy ok. 40-60 w zaleznosci od promocji w sklepach, chusteczki jakies 4-5 zl miesiecznie to tyle. nie liczac mydelka do kąpieli - ale starcza na 2 miesiace gdzies szczeplismy go na rota - 3 dawki - 600 zł pozostale szczespienia bezplatne

Gość matki polki tak potrafia
nic, przecież miłośc matki wystarczy aby go wychować

Gość monikamonikamonika11
Jestem w piątym miesiącu i na samą wyprawkę wydałam 8 tys. Ale wiem że dziecko kosztuje , stać mnie na nie dlatego się zdecydowałam na bycie mamą.

Ja Ci powiem, ze jak dowiedzieliśmy sie ze bedziemy rodzicami w 9 miesiecy poszło nam przeszło 5 tys funtów czyli jakies ok 20 tys zł nie wliczając w to mleka, bo tutaj bylo ono za free jak chciałas karmic dziecko mlekiem pepti ( podejrzewam iz tylko z apteki ono jest dostepne ). Karmiac piersia tez na czyms zaoszczedzisz, ale dziecko po 3 czy 4 miesiacu powinno juz byc na lekkich dobrze zmiksowanych wartosciowych zupkach takze moze niewiele w jego zołądeczek sie miesci ale jednak trzeba kupic ta cielecinke czy warzywa a to tez kosztuje. Z niemowlakiem szczerze to chyba najprostsze, gorzej jak dziecko idzie do przedszkola, do szkoly, "mamo, nowy ciuch, nowa gra PS" itp. Dziecka edukacja kosztuje, a wiadomo, by dziecko w przyszlosci nie mialo problemow staramy sie mu zapewnic zajecia wszelkiego rodzaju by mu sie nie nudzilo, nie spedzalo dnia z kolegami na ławce bo to mu wyksztalcenia i kultury na przyszlosc nie da. Tu tez ida ogromne zera.

Gość gość
Ciekawe artykuły ma ta stronka