Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawem mamka

Ulewanie dziecka do kiedy

Polecane posty

Gość niebawem mamka

Mam takie pytanie, dla niektórych może się wydać głupie ale mnie zastanawia. Wiadomo, ze niemowlę trzeba nosić po karmieniu żeby mu się odbiło. Do którego miesiąca tak trzeba dziecko nosić? Skąd mam wiedzieć że już nie musi mu sie odbijać?

Gość niebawem mamka
nikomu się nie chce odpisać:-(

Sama bedziesz wiedziala, z obserwacji :) Dokladnie nie da sie powiedziec do kiedy, bo dzieci sa rozne i nie ma reguly, z niczym.

moja okropnie ulewala, czasami wrecz wymiotowala do prawie 4 miesiaca zycia- po kazdym karmieniu teraz juz prawie wogole stosowalismy rozne leki, 2 przypisane przez lekarke i nic okazalo sie ze trzeba czekac

Gość niebawem mamka
dzięki ale jak będę nosiła po karmieniu i juz nie będzie się odbijało to znaczy że już nie trzeba nosić po karmieniu tak?

ja przestalam nosic do dobicia jak syn skonczyl chyba 8 miesiecy ale sama juz dobrze nie pamietam :-/ corka niedlugo skonczy 6 mies i jeszcze ja trzymam do odbicia

No tak mniej wiecej mamka :) Wydaje mi sie, ze dzieci ktore juz duzo siedza w ciagu dnia, coraz mniej ulewaja i coraz rzadziej musi im sie odbic.

Poza tym nie martw sie tym tak bardzo na zapas, zobaczysz - dziecko samo Cie nauczy, bedzie Cie "uswiadamialo" czego i kiedy potrzebuje... Dzieci same ucza nas jak mamy je kochac (i po czesci jak sie o nie troszczyc, pielegnowac). Glowa do gory ;)

Gość malwinkaaa
nie martw sie na zapas. moj np. chyba tylko raz ulał za cała kariere. pił tyle ile uwazal za stosowne, chyba grunt nie przekarmiac.

Słuszna wcześniejsza uwaga - sama zobaczysz, kiedy odbijanie przestanie Twemu malcowi być potrzebne. Moja ma 8 m-cy i już od bardzo dawna nie muszę tego robić - bardzo ładnie jej się "samo" odbija (ale fakt - bardzo rzadko ulewała).

malwinkaaaa z przekarmianiem nie ma to wiele wspolnego, bo to niedojrzalosc ukladu pokarmowego i u jednego dziecka dojrzewa on szybciej a u drugiego wolniej i stad te rozbieznosci. Jedno dziecko je duzo i nie ulewa albo rzadko i malo a inne je malutko i ulewa prawie wszystko co zje.

refluks fizjologiczny średnio trwa do 6-8 miesiąca ale medycznie pod normę podchodzi do 12go miesiąca

Gość PO UKONCZENIU 6 MC
ZYCIA MOJA CORCIA PRZESTALA ULEWAC