Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petronelka123vbaa

WYŁĄCZNIE do mam, które przekłuły swoim dziewczynkom uszka

Polecane posty

Gość petronelka123vbaa

proszę napiszcie jak to wyglądało, ile lat miało dziecko, czy płąkało, ile goiło się uszko, czy były jakieś problemy. mam córcię dwuletnią i zastanawiam się, czy by jej nie przebić uszu... zaznaczam, że topik kieruję tylko do mam, które już to zrobiły bądź noszą się z tym zamiarem. wszystkim innym DZIĘKUJĘ.

Gość zapytaj normalnie..
czemu ją obrazasz???? to normalne ze sie pyta, ja swojej tez przebije za kilka lat.

Gość jacieeee
roczek,nie płakała ,zrobiła tylko kwaśną minę,goiło się ok tyg,ale kolczyki zdrowotne nosiła 6 tyg

Gość petronelka123vbaa
chryste nie do ciebie, i niech cie to zainteresuje. spadaj gdzie indziej rzucac miechem:O

Gość chryste znowu idiotka
zapytaj normalnie - dlatego, ze to jest sadystka i nie obrazam jej tylko okreslam kazda matka ktora okalecza swoje dziecko to sadystka I TO POWINNO BYC KARALNE!!!!!!!!!

Gość zapytaj normalnie..
ja mialam przebite w wieku 6 lat, ale tym starym iglowym sposobem ;/ teraz sa pistolety i zrob koniecznie tym bo to WCALE nie boli, mialam potem tez tym robione wiem mam porownanie.

Petronelka a wlasnie ze tu zostane, sadystko, nikt ci nie daje prawa do rozporzadzania cialem dziecka, ktore nie nalezy do ciebie mimo ze jest twoje!

Gość zapytaj normalnie..
a odpierdziel sie od niej, pytanie bylo nie do ciebie skierowane. Jak sadystka??? teraz pistoletem sie uszy przebija, wciska odrazu wybrane kolczyki i jest OK, mialam i wiem ze nie boli.

Gość LilLady
Ja miałam 4 lata, moja siostra 3, kiedy miałyśmy przekłute uszy. Ja się bałam, siostra nie ;P Nic nie bolało, potem przez rok chyba , a może przez pół nosiłysmy takie kolczyki, które nam założyli od razu przy przekłuwaniu, a potem dostałyśmy ładne, srebrne od mamy. Obie do dziś lubimy kolczyki :):):)

Gość LilLady
A, i my miałyśmy przekłuwane własnie takim pistoletem, nie igłą czy jakoś tak. Chyba dla dziecka lepiej, bo nic nie boli, igłą podobno bardzo.

Gość zapytaj normalnie..
kobieto ty jestes chora... to jej dziecko i ma prawo z nim robic co chce! przeciez nie robi jej krzywdy!

zapytaj normalnie - tobie sie chyba w glowie poprzewracalo, to moze oblej dziecko wrzatkiem bo to twoje dziecko i masz prawo z nim robic co chcesz? bzdury pleciesz! okaleczenie dziecka to sadyzm i to nie jest JEJ dziecko w takim sensie, by miala prawo sprawiac mu bol bez korzysci zdrowotnych! jeszcze 20 lat temu ludzie tak samo jak ty usprawiedliwiali lanie wlasnych dzieci pasem gdzie popadnie!

Gość LilLady
"chryste znowu idiotka", nie masz racji. Ja bym pamiętała gdyby to bolało. Zresztą, jak napisałam, ja się bałam i mama powiedziała, że jeśli się boję, to nie będzie mnie zmuszać. Ale siostra od razu siadła na fotel i raz-dwa miała przekłute, więc mi się też zachciało ;) Na szczęście.

Gość jacieeee
oczywiście,ze igłą boli i jest niehigieniczne pistoletem kosztuje ok 20 zł z kolczykami ,dziurki są równe i dobrze się goją.w życiu nie zrobiłabym dziecku igłą zwykłą.

Lilady - to ze ty nie pamietasz nie znaczy, ze wszyscy maja przyjemne wspomnienia, ja na sama mysl o tym jak matka za mnie zadecydowala mam ochote udusic ja wlasnymi rekoma! mialam 5 lat i swietnie wszystko pamietam!!! z bolem wlacznie, niestety!

Gość jacieeee
Chryste...jakieś problemy z dziecinstwa sie odzywaja:p a i owszem ,przylał mi tata pasem jak zasłużyłam i jakoś skrzywionej psychy nie mam a to nie o tym temat moja mała dostała kolczyki ze zlota od matki chrzestnej wiec skorzystalam,a dziurki zarosna jeli corka nie bedzie ich uzywac w przyszlosci ,do tego to wogole nie boli wiec nie weim w czym problem

Gość a co myslicie
dziewczyny, a co myslicie o krepowaniu stop dziewczynkom w Japonii? przeciez rodzicie tez ich nie okaleczali, tylko dbali o przyszlosc dziecka- tylko kobieta z malenkimi stopami byla uznawana za piekna.

temat jest o robieniu dzicku krzywdy, czy ci sie to podoba, czy nie nie interesuje mnie komu tatu przylal pasem a komu nie - bo tego sie nie da oswrocic, interesuje mnie, ze chcecie swiadomie wlasnym dzieciakom robic krzywde,

Gość LilLady
No dobra, może nie, że nie masz racji. Mnie i moją siostrę akurat nie bolało. Poza tym autorka może zrobić tak jak moja mama - powiedziała nam dokładnie, co będzie robione (chciałyśmy mieć uszy przekłute, bo się napatrzyłyśmy na bajki, w których ksieżniczki miały kolczyki), a potem NIE ZMUSZAŁA, jak się bałam. Nawet wyszłyśmy z salonu, ale wróciłyśmy, bo zmieniłam zdanie :D

u arabow tez nie okaleczaja kobiet tylko dbaja o ich przyzlosc, wypedzajac z nich szatana wyciecie lechtaczki? coz to za nika cena za wieczne zycie u boku Pana? ;/////

Gość po co na kolanach
moja córka sama zachciała mieć kolczyki, w wieku 6 lat Zagoiło sie b szybko

Gość jacieeee
ale to Ty o tym pasie zaczęłaś.a temat jest dla mam KTORE PRZEKLULY USZY DZIECIOM naucz sie czytac

Gość mama kochająca.
no tak dokonca sie nie goją. Mnie ucho napuchło jak balon i trzeba było w szpitalu skalpelem wyjmować ten zdrowotny kolczyk, bo nie dało się inaczej. A małe dziecko tym bardziej gdziesz szarpnie, zawadzi. Poczekaj może jeszcze ze dwa lata, podrośnie będzie bardziej świadoma. Moze ją denerwowac ze ma cos w uszkach, bedzie szarpac itp.

Lilady - zgadzam sie, jak wytlumaczy to inna spraw ale nie wytlumaczyz dwulatkowi co to jest przebicie uszu - a autorka ma dwulatka, dwulatek nie jest na etapie kojarzenia 3 i 4ro latka, niestety? A niektore mamy przebijaja jeszcze niemowlakom dziecko dwuletnie bedzie w szoku bez wzgledu na obrazowe tlumaczenia

Gość jacieeee
haha..kolczyki w uszu a wyciecie lechtaczki ,Tobie chyba mozg wycieli ale pewnie nie bolało bo go raczej nie mialaś autorko ,zrobisz jak uwazasz ,zmykam bo ta jalowa dyskusja do niczego nie prowadzi

jacieeeeeety tez naucz sie czytc napialam na poczatku ze nie interesuje mnie do kogo jest temat jak ktos zaczyna dyskusje na forum to musi sie liczyc z odzewem innym niz by sobie zyczyl nie chcesz czytac? nie pisz! proste

jacieeeee to takie samo sprawianie bolu dziecku bez korzysci zdrowotnych fakt, ze efekty dlugofalowe sa nieporownywalne ale cel i powod dokladnie taki sam - proznosc rodzicow!!!

Gość Ot glupota.
Robia na sile z dzieci lalki. A MOZE TA DZIEWCZYNKA BEDZIE MOZE BEDZIE CHCIALA INNY STYL W ZYCIU??MOZE SPORTOWY?? hodujecie pokolenie rozowych ksiezniczek A FUJJ!

Gość LilLady
No to może, Autorko, poczekaj. Córcia podrośnie (rzeczywiście, dwulatka może nie docenić przekłutych uszu), pogadasz z nią. Może sama będzie chciała :)

Gość amoze
ja miałam 4 lata kiedy mama przekłuła mi uszy igłą (wtedy jeszcze nie było pistoletów) i wiem, że płakałam, ale nie wiem, czy z bólu, czy ze strachu :) mojej kuzynce uszy przebito na roczek, niby dostała jakieś bezpieczne kolczyki, takie maleńkie kuleczki (kosmetyczka twierdziła, że najlepsze) a i tak czymś pociągnęła i sobie rozerwała tą dziurkę.