Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez mam to dziadostwo

co myslicie na widok osoby z zezem

Polecane posty

Gość uupppppppppppppp

Gość uupppppppppppp

Gość uupppppppppppp

Gość uupppppppppppppp

Gość uuuuuuuupppppppppp

Gość uupppppppppppp

Gość uupppppppppppp

Mam 21 lat i zeza mam od urodzenia czuje sie zawsze jak bym go miała..dlatego jestem do niego przyzwyczajona:) nikt nigdy z tego mi nie robił problemu ze nie moge miec faceta bo mam zeza ze nie moge pracowac tam bo mam zeza jedynym "problelem słabego wzroku" jest to ze nie moge miec prawa jazdy...Operacji nie bede robic bo po co ? Mam krotkowzrocznosc -4 - 5 cylindryczne :/ ale ciesze sie ze zyje bo moglo mnie tu juz nie byc Jezeli mezczyzna ma mnie pokochac to pokocha taka jaka jestem z zezem ...nigdy błędne zakompleksione myslenie o mnie samej nie było spowodowane zezm :)z tego co wiemnie nie jestem brzydka, hmm ale nie tez piekna jakas miss universum .Ja sie podobam sobie taka jaka jestem figure mam ok waze 50 kg charakter też nie jest jakiś fatalny bo jestem sympatyczna osoba i bardzo miła jak słyszłam .Tylko wiecie co to ze my, wy ,ty macie zeza nie mozecie sie sami wykluczac z zycia towarzyskiego ze nikt was nie pokoocha i nie zechce bo to absurd , inaczej wszyscy piekni by z samymi pieknymi byli ...ale swiat jest inaczej urządzony kazdy sie dobiera wg charakteru bo wyglad to rzecz wzgledna dzis jest jutro go nie ma:/ Wazne jest to jakie macie silne poglady zyciowe jaka macie filozofię zyciowa na zycie wazne jest to jacy jestescie a nie jak wygladacie .Bo liczy sie charakter i osobowsoc bo co ztego ze ktos piekny jak glupi ? !pozdrawiam :)

Gość uupppppppppppp
moze napisz ile masz stopni bo tu taki jeden palant powklejal jakies zdjecia z 2-3 stopniowym odchyleniem(to wedlug medycyny miesci sie w normie fizjologicznej) i smie to nazywac zezem. ja mowie o 20-25 stopniowym zezie. a to jest duza roznica czy zez jest maly zy duzy bo wiadomo ze taki malutki nie szpeci tak jak ogromne zezisko

Gość uuppppppppppppp

Gość upppppppppppppp

Hmm kurcze dokładnie to nie wiem :/ja tam wiem ze jest on oko mi idzie w strone noska czy jakos tak. ...popatrz nawet sama dokładnie nie wiem jaki to jest zez nie przejmuje sie tym bo nie ma sensu ...pozdrawiam glowa do gory

Gość uupppppppppp
no jak nie wiesz to pewnie jest niewielki. gwarantuje ze gdyby byl duzy to bys nie raz miala doly z tego powodu i nie wiadomo czy twoj chlopak by to zaakceptowal

Gość uupppppppppp
sorki, zle zrozumiala poprzedniego posta, myslalam ze kogos masz

Gość uupppppppppp
ale skoro nikt nigdy nie robil problemu z twojego zeza to widocznie jest na tyle maly ze ludzie go nie zauwazaja

Gość ja mam zeza
a mój chłopak nic nie mówi o moim zezie, na pewno go widzi, bo nie ma możliwości, żeby nie widział. Akceptuje mnie taką, jaka jestem.

Hmm nie wiem jak bylam mala dzieci mnie wyzywaly potem jak poszłam do szkoły to juz bylo troche lepiej a na studiach to jush nikt na to nie zwraccał uwagi :) zalezy z jakimi ludzmi sie ma do czynienia bo jesli z takimi ze tak to ujme z marginesu społecznego ktorym nic nie pozostaje lepszego do robienia tylko dokuczanie ludziom ze słabym wzrokiem albo z innym defektem ...to wybacz nie ma co zwracac uwagi. :) A normalne ze ludzie ktorzy sa powazni wiedza ze nikt sobie zeza nie wybieral by miec i nie beda sie tym przejmowac,,,;) bo naprawde kazdemu to sie moglo trafic...:/

Gość uupppppppppp
oj jesli chodzi o to dokuczanie to nie tylko ludzie z marginesu sie tym lubuja. wiesz i tu nie chodzi o jakies wyzywanie czy ublizanie tylko zwykle odtracenie , to sie da wyczuc czasami nie potrzebne sa zadne slowa

Wiem o czym mowisz :) ja zawsze mialam problem gdy podobal mi sie facet to tymi oczami swidroałam wszedzie tylko nie na niego az wkoncu powiedzial mi jeden nawet jak masz okulary i zeza to nie znaczy ze jestes gorsza od tych ktore go nie maja ...a oczy masz sliczne.Tak wiec nie przejmuj sie bo naprawde wiele zalezy od ludzi.Wiem jak to jest miec zeza jak sie czujesz kiedy nie mozesz prosto spojrzec w lustro ani na nikogo.Powiem ci cos pracowałam kiedys w takiej firmie i chodziłam po klientach i pewnego dnia otworzyla mi dziewczyna ktora miala ZEZA w obu oczach czyli jej oczy byly skierowane w strone noska , ale widzialam ze mimo tego jest szczesliwa bo miala dzieci i meza...a jakas piekna nie byla , tak wiec rzecz gustu .II-II sie nie wybiera:)

Gość uupppppppppp
a moglabys zamiescic fotke swoich oczu? wiem wyda ci sie to glupie ale ja nie uwierze dopoki nie zobacze. bo ja na zywo nie widzialam osoby z takim zeziskiem jak moj :-( jak juz to z malymi zezikami

z tym bedzie problem bo nie mam skanera ani zadnych fotek na komputerze,,,, :/

Gość uupppppppppppppp
no trudno , rozumiem

Gość aapppppp

Gość do lola 21 a nie masz
czasami wrazenia ze twoje kolezanki uwazaja sie za lepsze bo maja proste oczy?

Nie nie mam takiego wrazenia ,,,ale nie ukrywam jest to naturalne miec zdrowe proste oczy tak wiec jest to najlepsze i nie wzbudzajace kontrowersji ;) jak u nas bo mamy zezika ;)

Gość uupppppppppp
Gość uupppppppppp

Co mysle? Poprostu współczuje :( Moja siostra miała zeza i wiem jak z tego powodu cierpiała:( Na całe szczescie zabieg jej pomógł :) 🖐️

Gość blę26
co myślę?...ale ma kikra :D:D:D