Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwona Śliweczka

POŚCIEL SATYNA 100 POLIESTER MA KTOŚ??????

Polecane posty

Gość Czerwona Śliweczka

Witam. Znalazłam pościel w internecie, bardzo ładną w tytule jest napisane pościel satynowa a poniżej 100% poliester. Czy taka pościel rzeczywiście się błyszczy jak na zdjęciu?

Gość Niestety nie
i jest niezbyt mila w dotyku. Ale to zalezy od jakiego sprzedwawcy. Pokazesz aukcje?

Gość 1-2-3
Owszem.Przynajmniej moja.Na dodatek jest zimna i strasznie sliska.Nadaje sie tylko na lato.W zimie wole jednak tradycyjna posciel.

Gość takatrochę
Błyszczy się ładnie, rzeczywiście. Mam, pięknie wygląda. Ma tylko jedna wadę - ponieważ jest z polyestru, nie przepuszcza powietrza, tak jak bawełniana. Więc i komfort spania pod nia gorszy.

Gość Czerwona Śliweczka
top chyba zdecyduje się na atłas lub satyne

Błyszczeć się błyszczy. Ale poliester to nie satyna. Prawdziwa satyna jest mieszanka bawełny i naturalnego jedwabiu. Pościel poliestrowa się elektryzuje, zaraz się sfilcuje i pozaciąga. No i pewnie guziki bedziesz musiała jeszcze raz przyszywać. Jeśli juz chcesz poliester, to poszukaj mieszanki mniej więcej pół na pół z bawełną. Poliester nie oddycha.

Gość Czerwona Śliweczka
to dlaczego nazywają pościel bawełnianą - satynowa????????? Przecież to oszustwo. Bawełna to bawełna, a satyna to satyna. A nie pościel satynowa, a pod spodem 100% bawełna

Gość Czerwona Śliweczka
To tak, jakby ktoś nazwał malucha MERCEDES i dopisał 100%maluch

Mam trzy komp.pościeli z satyny,jedwabiu(dostałam w prezencie)Nie cierpię ich!Mam piękne gładkie pięty,używam do nich dobrych kremów,pumeksu ale i tak szoruję piętami o tą pościel.Nie cierpię tego uczucia.I dla tego rzadko jej używam.

Ja mam kilka kompletów pościeli z bawełnianej satyny - znakomicie się pod nią śpi. Jest milutka przede wszystkim, a oprócz tego znakomicie sprawdza się w każdej porze roku. Nawet jak jest nieco chłodniej, to pod nią śpi się znakomicie.

ja mam 2 komplety pościeli z satyny bawełnianej i są super, jestem bardzo zadowolona. ale niestety uraczono nas też prezentem w postaci ' satyny' poliestrowej i jest ona według mnie tragiczna - zimna, śliska i przypomina kawałek plastiku jeśli chodzi o przewiewność. pościel satynowa jest niestety dość droga, ale dla mnie to opłacalne, bo taka pościel jest wysokiej jakości.

Gość Chinalu
A ja mam swietna rzecz, posciel poliestrowo-bawelniana. Wyglada luksusowo a spi sie jak pod bawelniana. Z zewnatrz jest blyszczaca jak satyna mieciutka i przyjenma w dotytku w z nowoczesnym haftem. 0d wewnatrz poliestrowo - bawelniana, wiec nic sie nie sliska, nie spada w nocy i w piety nie drapie. Polecam serdecznie sama urzywam a w krotce wystawie jedna na allegro, jak juz ludzie docenia konforl i luksus spania, wystawie wiecej :)

Gość zocha1
W lidlu jest w ofercie taka pościel satynowa z mikrowłókna pojęcia nie mam co to znacz ale dotykałam jej sobie i była całkiem przyjemna:-)

Gość gość
Hej, Ja tez kupiłam tą pościel, jest 100% poliester, ale w aukcji było napisane coś zupełnie innego!!!!!!! Wypróbuję tą pościel, ale to chyba wprowadzanie klienta w błąd??!!!!!

Gość gość
zocha1 - pościel z mikrowłókna czyli z mikrofibry i inne tego typu nazwy to też poliester tylko pod inną postacią, słynie z tego że jest milutka w dotyku, no ale to też sztuczne, ani grama bawełny

Gość gość
Czerwona Śliweczka mylisz się. jest coś takiego jak satyna bawełniana i to jest wtedy skład 100% bawełny, różnica jest w splocie, w układzie nitek :P i wtedy jest ona trochę taka śliska. A satyna poliestrowa to już inna bajka, to ta sztuczna, na którą trafiłaś. Także satyna bawełniana jak najbardziej też występuje

Gość gość
nie ma szans na kupienie czegoś dobrego naturalnego za małe pieniądze, unikajcie tych sztucznych materiałów!to niezdrowe na posciel trzeba 5m ,a bawełna jest ok 17 zł/najtaniej za 1m proste i logiczne,nikt nic za darmo nam nie da.

Gość Satynianka
Kochani ! Pościeli nie kupuje się zbyt często i dlatego nie warto kupować bubla a na dodatek sztucznego. W łóżku spędzamy kilka godzin dziennie i dlatego trzeba zapewnić sobie KOMFORT. Ma być miło w dotyku,ma być zdrowo i estetycznie,ma być mało pracy w utrzymaniu i ma nam służyć długo i wyglądać pięknie. Może nie zawsze nas stać na wszystko,ale na ten JEDEN ale konkretny komfort na pewno nas stać.A co? Czasem trzeba zaszaleć.

Gość gość
nie kupujcie pościeli z mikrowłókna czy poliestru z tego są dobre tylko flagi i szmatki. Ja już kupiję tylko pościel 100% satyna bawełniana lub 100% bawełna i zawsze od http://www.posciel3d.com bo tylko takie pościele szyją, liczy się jakośc lepiej wydać kilka złotych więcej a się wysypiać

Gość gość
fajny spam

Gość gość
a ja kupiłam na http://www.posciel3d.com i jestem bardzo mile zaskoczona bo za darmo dostałam pościel zapakowaną w pudełko bez dodatkowej opłaty sklep bardzo przyjazny internautom i aktywny na FB sami sprawdzcie, ja polecam

Gość Gabrysia56
Ja mam pościel z satyny bawełnianej, ta się nie błyszczy, ale są też plusy, bo się nie ślizga podczas spania;) ale jest bardzo wygodna i przyjemna. Zamówiłam z http://www.agajtex.pl/ tam mają spory wybór takich :)

Gość gość
Zapomnij!!! Poliester to masakra! Sztuczne, okropne i nie zdrowe, będziesz pod tym spać, skóra musi oddychać. Koniecznie wybieraj bawełnę 100% http://www.elway.biz/34-posciel-3d-160x200 to są super pościele w dobrej cenie.

Gość gość
pościele z poliestru to tragedia, polecam albo bawełna albo satyna bawełniana, ja kupuję w sprawdzonym sklepie elway ich pościele są w każdym mieście ale największy wybór mają na stronie internetowej, link do wyprzedaży http://www.elway.biz/33-posciel-3d

Gość gość
Kurwa co za wymogi:-P ksiezniczki z za buga, ja piertole :-P :-D kupilem zwuklom posciel na targu i jestem zadowolony a tu takie cyrki:-D

Gość gość
W kwestii zakupu pościeli, koniecznie zerknijcie sobie na https://www.e-ekomax.pl/ - świetny sklep i mają naprawdę doskonałej jakości produkty.