Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola000000la

Co robić żeby depilacja depilatorem mniej bolała?

Polecane posty

Gość ola000000la

Wczoraj pierwszy raz depilowałam nogi, myślałam że umrę z bólu ale jakoś wytrzymałam. Chciałabym depilować również depilatorem okolice bikini bo już mam dosyć maszynki ale jak to ma tak boleć to chyba nie wytrzymam :-( Są jakieś sposoby na mniej bolesną depilację depilatorem? Ponoć gorąca kąpiel pomaga ale mi nic to nie dało bo i tak bolało, jeszcze wiem że kostki lodu ale nie próbowałam? Macie jakieś wypróbowane sposoby? Dodam że depilator mam z nawiewem, ma niby mniej boleć ale i tak cholernie boli :-o

może sie obłożyc lodem wczesniej:P są nawet takie maszynki, które najpierw mocno chłodzą skórę, a później dopiero wyrywają włoski

Gość ola000000la
spróbuję jeszcze z tym lodem :-) Nie słyszałam o takich maszynkach, mogłabyś podać linka? ;-)

Gość ola000000la
a co myślicie o maści znieczulającej? Pomoże? :-D Może któraś z Was stosowała?

raczej nic nie zrobisz... powiem szczerze okolice bikini boje sie depilowac depilatorem i nigdy nie próbowałam... nogi i pachy daje rade... ale okolice bikini chyba nie... slyszalam ze z czasem bol jest coraz mniejszy... tylko musisz depilowac sie regularnie... i nie czekac az bedziesz miala wielki busz na nogach... ja po pierwszym razie dalam sobie spokoj na jakis czas i zostalam przy maszynkach ale stwierdzilam ze szkoda kasy ktora wydalam na depilator... i teraz sie mecze... ale czego te baby nie zrobia...:):);)

Gość ola000000la
UP

Gość ola000000la
No mi też szkoda jest kasy jak już kupiłam ten depilator, dlatego mam zamiar go używać :-p Kurcze specjalnie kupiłam z tymi różnymi nakładkami, nawiewem a tu taka lipa i boli :-( Miałam wcześniej inny depilator ale użyłam go raz i przestałam bo prawie w ogóle nie depilował.

Gość nauczona
ja depilator dostałam na gwiazdkę .faktycznie , pierwszy raz był traumą , ale jest coraz lepiej.Po 3 min już mi zazwyczaj wszystko jedno he he he ...Depilować się pod pachami nie mam odwagi , ale nogi, ręce i bikini oki:)

nauczona twierdzisz ze bikini nie boli tak jak pachy?? napisz to moze i ja sie skusze na bikini:)

Gość ghjkl
cierpliwości,naprawde z czasem przestanie boleć,bo odrastające wloski będą coraz słabsze.

Gość ola000000la
spróbuję zrobić tym lodem a później depilator ale jak najlepiej depilować, dłuższe czy krótsze włosy? Pachy próbowałam też ale wydawało mi się że mi skórę wyrywa brrrr :-o

Gość Nuś ;D
Ten sposób jest poprostu najlepszy , a dużo prubuwałam , załuż na uszy słuchawki włącz bardzo głośno ulubiona muzykę i skup sie na muzyce nie na buli i dzwięku depilatora , to ejst takie psychiczne podejście . A i możesz rószać depilatorem w rytm muzyki xd

Gość Nuś ;D
Sory , straszne błędy porobiłam XD

Ja łykam coś przeciwbólowego, ale nie za bardzo pomaga. Depilator to dla mnie męka, ale co zrobić...Po wosku włosy wrastają mi w skórę, więc nie mam wyboru

Gość mama7
Ciekawą opcją będzie znieczulająca maść Swiss Medical. Najelepsze ceny maja na wwwzenn.pl Co ciekawe jest dostępna bez recepty a zawartość lidokainy jest wyższa niż w przypadku tych maści, które lekarz przepisuje. Zastosowanie jest szerokie bo przydaje się przed zabiegami kosmetycznymi, jak tez można do użyć przed zastrzykiem, żeby nie bolało.

Gość MiłMoja
Hej Mario, zabieg depilacji laserowej jest bezbolesny tutaj masz film z zabiegiem depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj też że cena , radzę dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Alina 555
Pomocy! Moje nogi wyglądają jak po ospie. Po goleniu mam całe nogi w czerwonych krostkach i nic nie pomaga. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Słyszałyście coś o laserze Palomar Vectus, znalazłam o nim trochę informacji http://depilacja-laserowa.torun.pl. Czy to prawda?

Gość Juta 26
Polecam naturalne metody Od ponad dwóch lat stawiam na pastę cukrową. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami i bliznami. Kiedyś chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Tutaj znajdziesz trochę informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość gść 44
Kuzynka zrobiła sobie depilacje laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. Wystarczyły chyba 4 zabiegi i efekt super. Bez bólu i podrażnień. Po innych laserach podobno można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość kosmetyczka 26
Moja siostra poszła na depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to dowiedziała się, że najlepszy jest Palomar Vectus . Jest ogromnie zaskoczona. Osobiście też byłam pod wrażeniem efektu. Po jednym zabiegu widać było jak skuteczny to laser. To był świetny wybór. Zabieg był bezbolesny. Mega efekt. Jeżeli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to gorąco mówię - tak warto. http://www.dfu.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-medyczny-estetyczny/

Gość Juta 23
Może to was zainteresuje przez przypadek znalazłam interesującą wyszukiwarkę salonów z zabiegami depilacji laserowej. Jest możliwość wyszukiwania według różnych miast. Wystarczy kilka kliknięć. Wystarczy wybrać wasze miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Dzięki temu wybrać gabinet kosmetyczny z depilacją laserową.