Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matyldziaznz

rozjasnianie włosów...???

Polecane posty

Gość matyldziaznz

mam kolezanki ktore w ciazy farbuja wlosy, ale jednak ciemnymi kolorami i napewno nie w pierwszych trzech miesiacach... a co z rozjasnianiem wlosów... czy jest bardziej szkodliwe?? czy wogole wolno rozjasniac??

Gość fajny topik123
Pewnie ze wolno ja przed samym porodem poszlam zrobic baleyage zeby po porodzie nie latac.

Gość cdhcvdhvc
jestem w drugim miesiacu. moge rozjasnic wlosy??? nie mowie o pasemkach tylko o calej glowie??

Gość mnbcvbnxx
poczekaj aż skończysz 3 mc

mój lekarz twierdzi że w grę wchodzą tylko farby bez amoniaku co by znaczyło, że rozjaśniacze odpadają... sama nie wiem...

Gość fajny topik123
Chodzi o smród jaki wydziela amoniak.

Gość haczyk na karpia
to se zafarbuj na balkonie i po problemie

Gość ale jaja8564
ahahah na balkonie i w dodatku na mrozie hahahahah

jesli chcesz zrobic pasemka lub balejaz blond to po 3 miesiacu u fryzjera (fryzjerskie rozjasniacze i farby sa mniej szkodliwe i mniej smierdze niz te sklepowe i fryzjer robiac balejaz nie dotyka skory glowy).rozjasnianie calej glowy sklepowymi farbami lepiej sobie darowac farby zawieraja amoniak ktory strasznie smierdzi lepiej kup casting z loreala bez amoniaku lub jakis inny szampon

Gość cvksdzbvcjhdkv
a farbowanie calej glowy u fryzjera???

Są rozjaśniacze do włosów. Ale to prawda - rozjaśniając włosy wypalasz je, za to przyciemnianie mniej szkodzi:)

Ja tez rozjasnialam i zaluje tego efekt byl super ale jakim kosztem wlosy zniszczone wypalone i do tego jeszcze ta chemia tyle we wlosie siedzi ze masakra.Ch cialam ciemniejszy to zafarbowalam ale mam tam gdzie mam te pasemka rozjasniane zawsze jest jasniejsze i to mi juz siedzi ta chemia rok we wlosach teraz podcinam po troche az zetne ta chemie mowie wam masakra wlosy pozniej sie krusza itd nie polecam

Gość ....................89
Poczekaj do końca 3 miesiąca, ja w 4 miesiącu rozjaśniałam włosy(pasemka) i myślę ze przed porodem też pójdę, bo póżniej z dzidziusiem to już nie będzie kiedy

Ludzie, przecież nie farbujecie włosów codziennie! Spokojnie możesz sobie i ufarbować i rozjaśnić. Jakoś ciężarne fryzjerki pracują, stoją, farbują i nic im nie jest.

oczywiscie ze moze sobie pofarbowac ja tez w ciazy tak robilam nie czesto ale ze dwa razy napewno, ale rozjasniania nie polecam bo to tak wypala ze masakra, ;-)

dzidzi nie zaszkodzi to chodzi tylko o to zeby czlowiek za duzo nie wdychal tego swinstwa jak jest w tym stanie ,dzidzius jest tam dobrze chroniony jak sobie zafarbujesz nic sie nie stanie bez przesadyzmu ;-)

No tak, rozjaśnianie niszczy włosy i nie powinno się go robić obojętnie czy w ciąży czy też nie w ciąży. Ale fakt faktem, że dziecku nie zaszkodzi ;)

Gość matyldziaznz
ja mam caly czas rozjasnione wlosy... naturalny kolor to ciemny blond... ale wlasnie chodzilo mi o to czy to dzidzi nie zaszkodzi. Bo jednak pasemka to co innego a jak rozjasniacz dotyka skory to tez co innego . Jest tylko ta wspolna rzecz ze to i to tak samo niszczy wlosy... jednak moje sie juz przyzwyczaily :) (tylko balam sie po prostu w ciazy farbowac)

Spokojnie mozesz zafarbowac. Przeciez robisz to raz w miesiacu, a nie codziennie. Moj lekarz mowi, ze to absolutnie nie ma wplywu na dziecko. Jedyne to zapach amoniaku, po ktorym tobie moze byc niedobrze, ale moj lekarz mowi, ze to zabobon z tym, ze nie wolno farbowac wlosow. Ja jestem dopiero w pierwszej ciazy, ale normalnie co miesiac rozjasniam (garnierem natea), natomiast moja siostra ma juz 2 coreczki i w obu ciazach farbowala i nie mialo to w ogole kompletnie wplywu na dzieci. Jedna corka ma 15 lat, druga 9 i obie sa sliczne, zdrowe i madre :)

A dodam, jeszcze, ze ja co miesiac nie rozjasniam calych wlosow, a tylko odrosty. Robie zawsze tym samym kolorem, wiec nie ma roznicy i nie mam tez zniszczonych wlosow.

zaczekaj do 4 mies, chociaż ja farbowalam w ciąży i nic się nie stało- nie wiedziałam jeszcze ze jestem a u fryzjera byłam,. Potem jeszcze raz albo dwa..nie pamietam. lekarz powiedzial ze przecież nie robie tego co miesiąc! no i jesli rozjasnianie- to może balayage???zawsze zmiana a nie dotyka farba skóry- no tylko podczas zmywania wiec chwilke:)