Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolunia24

Jutro idę szukać sukni ślubnej

Polecane posty

Gość jolunia24

Jestem umówiona w 4 salonach.Liczę na to że już jutro coś wybiorę,ale pewnie się zdziwię.Jak długo Wy szukałyście swojej sukni?

w ciągu jednego dnia na drugi dzień pojechałam wpłacić zaliczkę powiem Ci że w sobotę oglądać to troszkę kiepsko bo krócej salony pracują a miar maja dużo :(

Też się zabieram za szukanie sukni ślubnej. Dziewczyny czego unikać w salonach ;-)? Iść już z konkretnym pomysłem czy zdać się na pomoc pań. misiamojegomisia ile procent wartości sukni wynosi zaliczka?

Gość jolunia24
dołączam sie do pytania Lempiry. Ja niestety muszę w sobotę bo mieszkam w małym mieście i do dużego mam 80 km,a pracuję także zwykłe dni odpadają

ja ze swoja suknia mialam takie przygody, ze wkoncu wyszlo na to, ze kupilam suknie w maju, a slub mialam w lipcu :D ale bylo warto

ja dałam 1000zł zaliczki ale to różnie w niektórych chciały 500 zł jedna rada ja się nigdzie nie umawiałam wchodziłyśmy we trzy stanowczo konkretnie mówiłam że szukam czegoś do mojej figury kolor ecru i jeśli przy moich szerokich biodrach babeczka mi daje " rybkę " to już wiedziałam że nie ma pojęcia taka kobieta o dobieraniu sukni i szybko do innego salonu tyle że wzięłyśmy sobie w tygodniu jeden dzień wolnego i miałam dobre duszyczki do doradzania :)

Ja póki co byłam orientacyjnie w kilku salonach i nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że te kobiety dokonują na mnie "napaści" od drzwi ;-). Czasem chciałam tylko pooglądać, a one chyba chciały, żeby od razu przymierzać.Zresztą trudno się dziwić- taka praca.

Gość jolunia24
U mnie w okolicy jest tak, że trzeba się umówić na mierzenie,nie ma możliwości żeby wejść do salonu i od razu mierzyć,w każdym razie jutro będę po raz pierwszy w życiu zakładała suknie ślubne. Podobają mi się mniej więcej takie http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?page=13&style=JD8108 tyle że jestem niska 160 cm i szczupła 48 kg a do tego mam dość spore piersi, nie mam pojęcia w jakim kroju wyglądałabym dobrze

radze zacząć szukać 6-5 miesięcy przed ślubem ja chodziłam a raczej latałyśmy pod koniec stycznia ślub w maju to w niektórych salonach mi powiedziały że nie dadzą rady sprowadzić danego modelu:) a prawda jest taka że jeśli macie ślub w tym roku to spokojnie możecie już wybierać bo nic już nowego nie wprowadzą na 2009 jak ktoś ma ślub np w maju czy czerwcu 2010 to babeczki doradzą aby poczekać do nowej kolekcji

Gość jolunia24
ja ma ślub 18 lipca 2009 a Wy dziewczynki?

Ja 27 czerwca 2009 :-). misiamojegomisia czy to znaczy, że już nie mogę się w tej kwestii obijać i muszę juz na poważnie szukać ;-). jolunia24 mam podobne wymiary jak Ty, tez się zastanawiam nad krojem, ale chcę coś klasycznego, prostego. A Ty już masz jakieś \"zamiary\"? :-)

jolunia24 odważna ta sukienka co do niej linka podałaś, ale ważne żebyś się dobrze czuła w tym co wybierzesz :-)

Lempira szukaj !!!!!! mi na maj mówiły że późno późno bo nie zdążą sprowadzić itp :( ale i tak w końcu znalazłam wymarzoną i tu będzie szyta na miejscu ! więc spokojnie startuj :)

Gość jolunia24
Być może i odważna,ale coś w tym stylu chciałabym sobie kupić,nie podobają mi się syreny ani takie z gorsetami i wieeelką spódnicą

jolunia24 na pewno znajdziesz coś dla siebie. Styl bardzo 'temperamentny", ale oryginalny i ciekawy. Ja też ruszam niedługo "na salony" :-)

Gość ja też jutro szukam
pierwszy raz, trochę mam stresa, idę sama i nie mam w ogóle pojęcia czego chcę, mam nadzieję że coś znajdę

ja też jutro szukam dasz radę. Na pewno obsługa salonu pomoże. A jak Ci będzie zależało na opinii kogoś jeszcze to następnym razem pójdziesz z kimś.

Gość jolunia24
wybieram się z koleżankami,ale zazwyczaj słucham tylko siebie niestety :(