Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataliaa90

DORADZCIE MI!TYLE WAS TU JEST WIEC SKOMENTUJCIE!

Polecane posty

chodzi o to ze, jestem rocznik 90,moj narzeczony ma 21 lat ,jestem w 2klasie liceum operacja w moizm zyciu cofnela mnie o rok.wiec matura za niecaly rok. problem mam bo moj facet chcialby bardzo miec dziecko naprawde nie powiem ja tez tylko ze ja rozsadnie mysle,chcialabym szkole skonczyc zeby miec za co utrzymac dziecko i rodzine,moj facet powiedzial ze nigdy nie pozwoli by mi i nam cos zabraklo!nie mam patologi w domu pochodze z dobrej rodziny ale to dla rodzicow bylby szok!bo im zalezy bym skonczyla szkole studia itd,na studia pojde ale naprawde chcialabym miec dziecko i uwierzcie mi ze wiem ile potrzeba wysilku i pracy pieniadze tez sa wazne!by je utrzymac! ...powiedzcie cos doradzcie

Gość lorii
Natalko bedziesz masz jeszcze czas zeby zostac mama..Skoncz nauke, realizuj swoje zamierzenia..pomyśl co bedzie jak zostaniesz mama a Twojemu chłopakowi cos strzeli do głowy i odejdzie?..Znam to z własnej historii..:-)

Natalko, poczekaj. Dziecko jeszcze moze poczekac w waszym przypadku. 21 lat to tylko z Twojej perspektywy dużo, z naszej-starszych-to jeszcze też dzieciak. nacieszcie sie sobą, a na dziecko pzryjdzie odpowiedni moment

Gość niania franczeska
też tak sadze na dziecko jeszcze macie sporo czasu , mam tyle lat co ty skończyłam szkołe , jesteniania i wiem ile to obowiazku jest przy dzieciach takie młode osoby jak my musza się jeszcze uczyć , bawić się

on nie jest taki nie bronie go bo mam pewien dystnas zeby calkiem nie zwariowac.. ale mam dosyc swojego zycia glupio to brzmi jestem normalna dziewczyna a byly w moim zyciu takie sytuacje ze mi samej ciezko w to uiwerzyc moze i jestem mloda ale szczerze chcialabym sobie juz zycie ulozyc ale wiem ze nie uloze go jesli nie popracuje i nie skoncze szkoly wiem to! a jednak chcialabym!

Gość prywatna sekretarka
pogadaj ze swoim facetem powiedz mu o obawach i nie rob nic na sile dziecko to nie lalka ktara mozna odstawic zawsze jak nam sie znudzi. moj tez chcialby dziecka ale ja chce poczekac i on szanuje moja decyzje bo mnie kocha mimo ze bardzo tego pragnie i cieszylby sie jak bysmy wpadli:D

drugim moim problemem przez kotry mam dosyc wszystkiego i mam ochote uciec daleko stad jest to jaki mam kontakt z matka.. wszystko zawsze ladnie pieknie naprawde dobry kontakt..a jak zaczelam dorastac to ona chyba przechodzi jakis okres przed 40! 2 lata temu rozwiodla sie z ojcem a po 2 tyg sie zeszli! zaluje tego! 2 dni temu slyszalam teksty ze bylam wypadkiem przy pracy to takie wyrywki sytuacji...

Gość kinga1804
fajna sytuacja za miesiac urodze dziewczynke mam prawie 19 last czyli 90 rocznik moj maz 22 latka

Gość prywatna sekretarka
mysle ze Twoje zachowanie wynika w duzej mierze z kontaktow z matka.ja tez mam nie za ciekawe ale wiem ze mnie kocha.tez chcialabym dziecko chcialabym sie ustatkowac miec wlasny dom i zycie i pomalu do tego daze niz na sile:) ska jestes autorko?

drugim moim problemem przez kotry mam dosyc wszystkiego i mam ochote uciec daleko stad jest to jaki mam kontakt z matka.. wszystko zawsze ladnie pieknie naprawde dobry kontakt..a jak zaczelam dorastac to ona chyba przechodzi jakis okres przed 40! 2 lata temu rozwiodla sie z ojcem a po 2 tyg sie zeszli! zaluje tego! 2 dni temu slyszalam teksty ze bylam wypadkiem przy pracy to takie wyrywki sytuacji...

Gość kinga1804
a ja mialam prawdopodobienstwo ze nie zajde w ciaze im wczesniej tym lepiej oboje sie kochamy i ccielismy tego dziecka . ale to twoje zycie

kinga1804>> i z czego ty się cieszysz :o ? natalia90 nie bądź głupia, chłopaczek 21 lat przekona się co to znaczy dziecko, odpowiedzialność odmieni mu się i szukaj wiatru w polu......

ze szczecina. peiwrszy raz weszlam na takie forum.. odcielam sie od wielu flaszywych ludzi na nikim nie moglam polegac tylko na moim narzeczonym ale jednak to tylko facet. dlatego pomyslalam ze chociaz tu sie bede mogla wygadac tu napewno znajdzie sie kilka madrych osob..

Gość weissowa
19 lat to zdecydowanie nie czas na dziecko i dziwie sie, ze dorosly facet tego nie rozumie. Zycie nie polega na zdaniu matury i rodzeniu dzieci. Masz jeszcze mnostwo lat przed soba i nie daj sie wrobic w pieluchy, bo mu sie wydaje, ze chce dziecko, ale jak je urodzisz, to na 100% zostaniesz sama z wiekszoscia obowiazkow. Ucz sie, realizuj marzenia, zdobadz prace, zobacz jak to jest byc niezalezna, a potem mysl o dziecku. Facet jest totalnie nieodpowiedzialny i chyba chce sprawic, ze bedziesz od niego uzalezniona...

Gość prywatna sekretarka
najlepiej spraw jakiegos bobasa i niech sie twoj poopiekuje nim zobaczysz jaki ma stosunek do dzieci i jak sobie z tym wszystkim radzi:)

Gość kinga1804
ja dziekuje bogu ze zaszlam w ciaze lekarze nie dawali mi szans. wiem jestesmy mlodzi itp. ale to prawda gdy by nie to ze chcialam miec dziecko i sie udalo to napewno poszlabym na studia. ale ja sie ciesze

Gość prywatna sekretarka
ale dziecko wcale nie staje na drodze zeby sie ksztalcic.znam wiele dziewczyn ktore urodzily i dalej sie ucza i realizuja swoje plany i marzenia.potrzeba tylko wsparcia i rzecz jasna trzeba trafic na odpowiedniego faceta

Gość kinga1804
ale natalio facet jest rozny kazdy inny wiec uwazaj zeby po tem nie bylo za pozno bo dochodza i choroby male dziecko czesto choruje i sprawy finansowe czyli klotnie przemysl to doibrze

nie powiem z jednej strony chcialabym sie wyszalec oj uwierzcie mi ze tak bym pobalowala ostro hhehe;p ale kocham go i nie chce go stracic! tak samo jak on mnie! wiem ze teraz ta ciaza to bylby glupi pomysl bo wtedy zero przyszlosci dla nas, pewnie bysmy zyli na garnuszku u rodzicow heh. tego bym nie chciala.

Gość kinga1804
ja niestety musze lezec w lozku bo malej sie spieszy wiec na studia po dziecku:)

Gość prywatna sekretarka
a Twoj facet pracuje?

Gość weissowa
ale dziecko wcale nie staje na drodze zeby sie ksztalcic.znam wiele dziewczyn ktore urodzily i dalej sie ucza i realizuja swoje plany i marzenia.potrzeba tylko wsparcia i rzecz jasna trzeba trafic na odpowiedniego faceta Nie mow mi, ze 19 lat to odpowiedni czas na dziecko. Dziewczyna jeszcze matury nie zdala, nie zasmakowala samodzielnego, prawdziwego zycia, nie utrzymuje sie sama i nie wie jak to jest moc liczyc tylko na siebie. Nikt dojrzaly emocjonalnie nie rodzi w tym wieku dziecka:D Co ona zrobi jak facet sie zmyje, bo okaze sie, ze wychowanie dziecka nie polega na zabawie z nim 15 minut dziennie i porobieniem "ti ti" na kolyska? Poleci do mamy? Jak sie utrzyma?

ten facet jest chyba nienormalny...dobrze ktos spytal,on pracuje? czy moze chce zrobic ci dziecko i sie zamelinowac u twoich rodzicow na chacie

Gość kinga1804
Zalezy czy pracuje moj pracuje mamy mieszkanie wiec jestesmy samodzielnio bez rodzicow. ale ciesz sie zxyciem. a faceta dzieckiem nie zatrzymasz pamietaj

on mieszka z siostra i matka, byl za granica troche zarobil akutalnie nie ma pracy.

Gość prywatna sekretarka
ale ja nie napisalam ze jestem za plodzeniem dzieci w tym wieku tylko mowie ze dziecko wcale nie staje na drodze ze jak sie chce to mozna:P

Gość kinga1804
wlasnie LADY ... ma racje i prszemysl to moze chciec wsadzic tylek itp

Gość prywatna sekretarka
to moze niech najpierw znajdzie prace a potem mysli o dsziecku.rodzina to odpowiedziaqlnosc a pieniadze nie rosna na drzewach.za cos trzeba zyc

Gość kinga ale ty jestes utrzymanka
i nie pierdol glupio, ze musialas teraz zajsc w ciaze ze wzgledow zdrowowtnych, bo nikt w takie baje nie uwierzy. wpadlas jak kazda gowniara i dorabaisz do tego ideologie,zalosne