Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózkowa panna

paski czy wahacze? koła pompowane czy piankowe?

Polecane posty

Gość wózkowa panna

oczywiście chodzi o części wózka :) co lepsze? pasku umożliwiają bujanie ale co potem ze spacerówką? piankowe koła są lżejsze ale czy nie prowadzi się przez nie wózka trudniej?

Ja też się dowiadywałam bo jestem na etapie, że już kupiłam wózek :D A więc wszyscy odradzali paski (właśnie przez to bujanie - bo się dziecko przyzwyczaja i później trzeba je lulać), kupiłam na wahaczach. Koła piankowe lepsze na piasku i śniegu, ale ciężej się prowadzą na prostych i twardych nawierzchniach i są cięższe - ja nie przewiduję spacerów na plaży (wolę promenady) więc kupiłam piankowe.

Nie wiem czy najlepiej, stwierdziłam, że dla moich potrzeb lepsze :)

ja mam na wahaczach i z pompowanymi kołami. powiem tak koła suuuuuper! świetnie się sprawują na śniegu, wózek prowadzi się łatwo lekko i przyjemnie. baaaardzo stabilny chciałam na paskach ale kupowałam używkę przez allegro i akurat taki na wahaczach był więc wzięłam taki. ogólnie też nie narzekam na nie :)

Aha, ja mam koła piankowe, ale dosyć duże i szerokie i z tego co słyszałam, to po śniegu też powinny dać radę. Tylko na piasek się nie nadaje. Ale sprzedawca ostrzegał przed jazdą po głębokim piasku (np na plaży), bo wchodzi w łożyska i szybciej się te łożyska wycierają.

Gość deli26
ja mam wózek na paskach i bardzo jestem zadowolona, a koła mam duże plastykowe i też są dobre.