Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Życiowa decyzja - zręczyny

Poważna życiowa decyzja

Polecane posty

Mam takie właśnie pytanie w sprawie zaręczyn, jak uważacie, kiedy powinny się odbyć? Jak długo powinni się znać młodzi, czy znacie jakieś przykłady z życia? i Pytanie kluczowe jak długo od zaręczyn do ślubu? :) Pozdrawiam :)

Mogę napisać na swoim przykładzie: 1. Znamy sie 5 lat 2.Zaczeliśmy być para po 4 latach 3.Zaręczylismy się po 4 miesiącach. 4. W rok po zaręczynach zaplanowaliśmy slub.

Gość a my się znamy
tylko miesiąc i chcemy się zaręczyć :D a kiedy ślub jest powiedziane że musi być po roku czasu?

Gość nie ma na to
reguły. To jak będą wyglądały WASZE ZARECZYNY ZALEŻY TYLKO OD WAS. W życiu bardzo różnie to wygląda.

My planujemy prawdopodobnie zaręczyny w tym roku, znamy sie 4 lata, razem jestesmy prawie 3.

My zaplanowaliśmy po roku, żeby mieć czas na załatwienie wszystkiego co załatwić trzeba. A poza tym chcieliśmy sie pobrać w czasie wolnym od pracy- w wakacje.

Gość ślub powinien
ślub powinien zostać zaplanowany - a czy odbędzie się on za miesiąc - dwa, rok czy dwa - to już zależy od środków jakie są potrzebne do owego ślubu

Moja kumpela z pracy tez zareczyla sie po kilku miesiacach - nie wiem dokladnie po ilu, a w tym roku biora juz slub....wszystko zalezy od ludzi.. Ja osobiscie bym sie na takie cos nie zdecydowała

Gość a nie sądzicie
a nie sądzicie, że po miesiącu znajomości to trochę przesada, bo mnie tak kumpel powiedział

Gość po 2 dniach
:D

Gość dsfdsf
albo na pierwszym spotkaniu najlepiej :)

Gość Bez psełdonimu
moja porada jest taka zaręczyć się możecie bez względu na długość znajomości a od zaręczyn do ślubu to już od was zależy jak wiele czasu upłynie :D nie ma na to jakiejś matematycznej recepty :D

i Pytanie kluczowe jak długo od zaręczyn do ślubu? Nie ma gotowej recepty na twoje pytanie .... Tutaj wchodza w gre czesto kwestie finansowe ... Czesto zdarza sie tak ze wazna kwestia w wyborze daty slubu sa tez kwestie finansowe ktore powstrzymuja młodych przed tym wydarzeniem .... Wiec gotowej od na twoje pytanie nie ma

nie ma żadnego schematu - ani gwarancji że po drodze wszystko nie ulegnie zmianie - nie ma co planować, trzeba iść na żywioł ;)

Jednak chyba nic nie stoi na przeszkodzie by zaręczyć się po 2, 3 lub 4 miesiącach znajomości. :)

ania a czym dla Ciebie jest ten żywioł??

po prostu pełen spontan - czujecie że tego własnie chcecie i już - oczywiście ten cały cyrk z rodzicami można zaplanować już z nimi, ale pierścionek przecież można ofiarować i przyjąć pod wpływem chwili a nie jakichś tam mozolnych planów ;)

miesiac sie znacie i juz zaręczyny????? nie za szybko, to już jest dosyć poważna sprawa, Zareczyny to wstepna deklaracja ze sie pobierzecie a na to to chyba za wczesnie, nie sadzicie? po ile macie lat bo mam wrazenie ze maluśko..

wierz mi facet... - nie każdemu potrzeba kilku lat żeby podejmować ważne decyzje i się ich nie bać - kwestia bycia konsekwentnym i znać siebie, ale to jest domena raczej kobiet :)

nie moge oprzeć sie wrażeniu że robicie to pod wpływem impulsu, zachłyśnięcia sie sobą....no to ile macie tych latek? bo to jest domena raczej młodych ludzi

ja pierwszy zadałem pytanie.....wiec odpowiedz a nie odwracaj kota ogonem, bo unikanie udzielenia odpowiedzi sprawia ze coraz bardziej jestem przekonany ze macie niewiele.... ale skoro pytasz mam 32 lata...i?

Ja mam 25 a moja luba 23 lata

myślałam że pytanie nie było do mnie tylko do autorki - ja mam 31 lat - a mimo to potrafię szybko stwierdzić czy kocham czy nie, czy mogłabym być z kimś do końca życia czy nie - nie mam z tym żadnych problemów

to juz lepiej,....ale mimo wszystko uwazam ze to za szybko....ale to wasz wybór....pozdrawiam ;-) a czy obydwoje nie byliscie wczesniej w długich związkach i was "zostawiono"? czesto tak sie dzieje ze po takim wydarzeniu szybko bierze sie slub z kimś nastepnym ,aby nie zostać znowu porzuconym...

Gość ksywaczka
przed 2ma miechami moj syn poczynil ten pierwszy krok:) zareczyny odbyly sie w 3cia racznice...a slub zaplanowany jest na lato 2010.

To raczej kwestia tego, że się kochamy choć powiem szczerze, że moi rodzice są przeciwni ślubowi w tym roku a nawet mieszkania z sobą przed ślubem Tato powiedział - ja się nie zgadzam na mieszkanie przed slubem razem ani na ślub w tym roku, za krótko się znacie

no chłopie - masz 25 lat a tata mówi co Ci wolno a co nie :D hmm... nie wróży to najlepiej Twojej wybrance - więc lepiej zaczekajcie ze wszystkim :D

Gość a ja sobie tak myślę
może to dla dobra syna robi, boi się, by dziadkiem nie został za wcześnie, albo co gorsza, żeby rozwodu nie było po kilku miesiącach od ślubu