Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

MAMY z 2002 roku

Polecane posty

elwira, no aj jestem na urlopie wypoczynkowym bo taki mi został do wykorzystania, pracuje w jednym z banków na infolini wiec całkiem całkiem narazie nie planuje powrotu chce z młodszym przynajmniej do roku zostac w domu ze starszym tez byłam jak sobie wyobrazacie przyszlosc swoich dzieci? kim będą?

Gość olmolo
elwira elwira ja jestem ze Stalowej Woli. Mój już 7-latek nie był wzywany na żadno szczepienie w wieku 6 lat. W chwili obecnej nie pracuję,zarabia tylko mąż.

olomolo- super! w razie czego mamy blisko do siebie ha ha Ja aktualnie jestem na macierzyńskim, potem jeszcze trochę zaległego urlopu i w maju powrót do pracy a malutka do żłobka. Pracuję w firmie budżetowej- zajęcie ok ale zarobki poniżej średniej niestety, dużo poniżej. Odnośnie tego szczepienia to zapytam dokładnie co i jak i wtedy powiem. Jak tam z apetytem u waszych zerówkowiczów? U mnie masakra- w przedszkolu notorycznie nie jada obiadów, w domu miewa specjalne życzenia, zero surówek, zieleniny w zupie, na okrągło płatki z mlekiem na śniadanie,ziemniaczki i znikoma ilość mięska, jakiś makaron z sosem, a z zup tylko rosół, pomidorowa z makaronem,żurek z kiełbasą Waży tylko 21 kg.

elwira u nas waga piórkowa 19 kg :) wybredny i tez tylko rosół moze rybke troszke kotleta, ale podobno ladnie zjada w przedszkolu... :) u nas szczepienia tez zadnego nie ma moze jakies zaległe ??

Gość olmolo
A mój nie jest wybredny :) Zje wszystko,albo prawie wszystko,a mięso to pod każdą postacią. Waży też 21 kilo :)

co dostałuscie od swoich ukochanych na 8go marca? ja Michałkki :)

Ja na Dzień Kobiet Dostałam buziaka!! Odnośnie tego szczepienia zrobiłam dochodzenie: 6-latki szczepi się na błonicę, tężec i krztusiec ( 1 ukłucie) oraz polio- doustnie. To są jakieś dawki przypominające. ja już się umówiłam do przychodni na to szczepienie a kiedy zapytałam dlaczego nikt mnie nie powiadomił to usłyszałam, że kalendarz szczepień pilnują rodzice a nie przychodnia. Ot, służba zdrowia!!!!

Gość moja córka wazy
28 kilo i tez jest rocznik 2002,, czy uwazacie ze to jest za duzo :)

musze sie tez zapytac o to szczepienie... z wagą? to sporow wporownaniu do mojego Piotrka który wazy 19 kg :) a jak ze wzrostem ?

Gość moja córka wazy
ma 125 cm wzrostu 19 kilo to bardzo malutko , oj bardzo jak na ten wiek , w grupie mojego dziecka , najmniejsza waga to 23 kg

to sie nazywa waga kogucia :) od urodzenia nie swiecił waga :)

No moja laska waży 24 kg. W piątek z mężem idzie do ortopedy bo ma koślawe kolana, młodsza z resztą też. A ja od dziś pracę zaczęłam, po 2,5 roku siedzenia w domu, i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa:):):)

denis my tez mielismy koslawe kolana tzw szpotawosc kolan, czyli do srodka mu wpadały, i do tego piety tez dostalismy nakaz :) zakładania kapci Tombut z obcasem thomasa czyli takim który wykoslawia stope na zewnątrz i tak juz pare lat :) nawet teraz profilaktycznie do tego wkladki tez takie który wykrzywiają stope w drugą strone cwiczenia aby chodzic na zewnętrznej czesci stopy, na palcach i na pietach :) a co to za praca??

W prywatnym przedszkolu. Studiuję zaocznie pedagogikę opiekuńczo wychowawczą zawsze myślałam że jednak nie będę pracować w zawodzie, ale tutaj udało mi się zahaczyć, dzieci kochane, warunki finansowe fantastyczne no i młodszą córkę ze sobą będe zabierać. W tym właśnie problem, bo moje młodsze dziecko do najłatwiejszych nie należy, a od poniedziałku już ze mną będzie, bo narazie do końca tyg mąż wziął urlop. Ale nie będę się narazie stresować. A Majkę zapisałam do świetlicy, taka jest zadowolona z tego powodu że szok.

wazne zeby miec teraz prace a jeszcze lepiej taką jaką sie lubi wykonywac :) mój synek jest na etaie odrysowywania postaci ze spidermana (ma prenumeratę zamówioną) poszedł do babci któa ma pergamin i łatwiej mu sie rysuje :) zapraszacie do waszych dzieci kolegów/koleżanki z przedszkola? myśle o spotkaniu w domu

Gość olmolo
Tak,do nas prawie codziennie przychodzi kolega z przedszkola.Czasami nawet potrafi przyjść do nas 2 razy dziennie,a potem mój kursuje do niego i tak w kółko :)

u nas troche daleko do kolegów ale wlasnie na przyszły weekend zapraszamy jednego z którym Piotrek bedzie w pierwszej klasie

Hej! Moje dziecko pierwszy raz było dziś w świetlicy, trochę się obawiałam, ale zupełnie niepotrzebnie. Maja jest zachwycona już nie może doczekać jej jutra. Ciekawe czy jej nie przejdzie. A wasze dzieci chodzą do świetlicy? a jeśli tak to ja w sumie długo są wtedy w szkole. Moja córka od pon do śr od 9.30 do 17.00 a w czw i pt od 7.30 do 16.00.

denis u nas nie ma swietlicy poniewaz Piotrek chodzi do zerówki w przedszkolu wiec ma 2w1 :) ale jak pojdzie do pierwszej klasy to raczej nie bedzie swietlicy, mam babcie na osiedlu :) i sama nie wiem czy bede pracowac a jesli tak to na dwie zmiany wiec około 12-13 bede młodego odbierac bo do pracy miałam na 14-15 :)

Gość olmolo
Mój starszy syn chodził do świetlicy i łącznie z lekcjami przebywał w szkole od 6.30 do 15.30 co drugi tydzień,bo mąż pracuje na zmiany. Mały prawdopodobnie uniknie świetlicy,przynajmniej w 1 klasie,bo ja nie pracuję,to będę po niego chodzić. Dziewczyny nie wiem czy to cholerstwo się tak powtarza,ale już 3 raz w tym roku mały ma rotawirusa.W telewizji mówią że łapie to dzieci do 5 roku życia,a mój ma już 7 lat i zaczął chorować dopiero w tym roku.Chętnie bym go zaszczepiła,ale ponoć szczepią tylko do 6 mies. życia.

to prawda ze do 6 miesiąca ale a młodszego nie szczepiłam, ze wzgledu na to ze to spory koszt a to nie jest choroba smiertelna, tylko trzeba uwazac aby dziecko nie odwodnic moze jakies głebsze badania powinnas mu zrobic?