Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flirciaraaa

ZARECZYNOWY - na ktorym palcu sie nosi ?

Polecane posty

Gość flirciaraaa

tjw. i u ktorej dloni...

Gość walentynkaynka
zauważyłam że chyba każda dziewczy na nosi tam gdzie jej wygodnie tzn : lewa reka palec serdeczny prawa ręka palec serdeczny prawa reka palec środkowy ja osobiście nosze na prawej rece na palcu srodkowym - nie chciałam na serdecznym bo póxniej bedzie tam obraczka a po prostu nie podoba mi sie obraczka i piersionek na jednym palcu....i rozmiar mi tez pasuje a gdybym przełożyła pierscionek z serdecznego na środkowy to by mi sie nie zmieścił :) a gdyby był dobry na środkowy to teraz by mi spadał :) i dlatego nosze na środkowym :) zalezy jak Ci sie podoba według mnie........kwestia gustu. Tobie ma byc wygodnie.

ja nosze na prawej ręce na palcu serdecznym ale tak jak poprzedniczka napisała - każda nosi tam gdzie jej wygodniej :P :D

Gość gff
teoria czyli razem z obrączką? nie przeszkadza ci to?

Gość Czerwona Śliweczka
według tradycji powinno sie nosić na środkowym palcu prawej ręki , a obrączkę obok, czyli na serdecznym prawej ręki

Gość gff
wg tradycji powinno sie kochac dopiero po ślubie

gff --> nie mam jeszcze obrączki ;) dopiero za 4 msce :P i jak będzie potem to w praniu wyjdzie pewnie ;) ale nie miałabym chyba problemu żeby nosic na jednym zwłaszcza, ze pierścionek jest z białego złota a obraczki bedą z białego złota z tytanem wiec powinno pasować ;)

Gość prawa ręka palec środkowy

ja pierścionki od zawsze noszę na serdecznym palcu lewej ręki, na prawej ręce nie mogę mieć nic - pierścionka, zegarka czy bransoletki bo mi przeszkadza. Na środkowym palcu też by mi przeszkadzał, nawet na lewej ręce. Po zaręczynach po prostu zmieniłam pierścionek, może obrączkę dam radę nosić na prawej dłoni. Na zachodzie tradycyjnie nosi się na lewej ręce, w Polsce na prawej:) ciekawe ze dużo mamy takich zwyczajów na opak;) pierścionki, obrączki, kolorki dla niemowlaków...

ja noszę na prawej ręce na serdecznym, po ślubie na jego miejsce wejdźcie obrączka, a pierścionek schowam :) nie lubię mieć za dużo biżuterii :)

Gość blonddinnnka
lewa ręka na serdecznym :/ tak mi sie zawsze wydawało :D ale każdy nosi tam gdzie chce:D ja nie mam narzyczonego a nosze obrączke z brylancikiem małym bo odstrasza facetów i mam spokój :D