Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość disi

środek na przeczyszczenie

Polecane posty

Gość disi

co mam kupić bo nie wiem a mam problem

Gość wiolka a
brałaś xennę ?

Gość polcam bisacodyl

Gość disi
a kupię bez recepty?

Gość dka
ja miałam alax od lekarzai pomógł

Gość niccka
ja bralam olej rycynowy i ruszylo

Gość dottyy123
Xenna jest niezła, na mnie silnie działa też Radirex. Oleju nie polecam. W sumie działa, ale jest paskudny w smaku (odruch wymiotny u mnie gwarantowany), a póxniej jeszcze boli brzuch. Jesli bierzesz tabletki pierwszy raz, to połknij najmnjeszą z mozliwych dawek. Możesz też zastosowac czopki glicerynowe.

Gość milona
na mnie ziola nie dzialaja ?

Gość disi
kupiłam alax brała to któraś łyknełam 3 starczy ?

Gość Siba ..
jeśli wziełaś alax to poczekaj powinno pomóc

Gość mici
na mnie alax nie działa nawet 5 tabletek

Gość disi
coś nic i nie pomaga to trzeba czekać 8-10 godzin ?

Gość polecam_polecam
Dziewczyny ja tez co jakis czas mam taki problem. Probowalam juz wielu specyfików, ale tabletki maja to do siebie, że dzialaja po jakims czasie. Ja polecam z calego serce czopki glicerynowe. Kosztują okolo 6 zl 10 sztuk. Plus ich jest taki, że nie trujesz zoladka, bo niczego nie lykasz a efekt jest prawie natychmiastowy.

Gość disi
palić to nie mam co ale zatkało mnie kompletnie

Gość botanikhs
Chciałbym przestrzec wszystkie osoby przed nadużywaniem chemicznych środków przeczyszczających. Znałem osobę, która je stosowała. Jak wiadomo organizm ma silne właściwości przystosowawcze i z czasem ta osoba, dbająca o linię, gdy przestała przyjmować takie środki, to nie mogła wogóle się wypróżnić. Nię wspomnę już o bólu jaki przeszła podczas oddawania stolca, gdy wystąpiło silne parcie a tu blokada. Kał nie chciał wyjść. Zatwardzenie. Poszło na siłę razem z krwią. Na szczęście nie było powikłań i wszystko się zagoiło bez operacyjnie, ale już nie dało się żyć bez środków przeczyszczających. Obecnie nie widzę się z tą osobą i nie wiem czy w dalszym ciągu bierze środki przeczyszczające, i czy wogóle żyje. Niemniej jednak stosowanie środków chemicznych zazwyczaj powoduje jakieś nieodwracalne uszkodzenia wątroby, czy innych narządów. Osobiście staram się używać środków naturalnych, a jest ich mnóstwo. Można je zmieniać np. co miesiąc i raczej nie będziemy mieli skutków ubocznych. Do takich środków o silnym działaniu możemy zaliczyć korę kruszyny pospolitej. Zbiera się ją najlepiej wiosną z 2 - 3 letnich gałązek. Ma charakterystyczną żółtą barwę od środka. Jednakże roślima ta jest pod ochroną częściową. Moim zdaniem jednak osoby chcące zadbać o swoją tzw. linię źle podchodzą do tego. Uważam, że raczej należałoby zmienić sposób myślenia i pójść zupełnie inną drogą. Może zamiast stosować środki przeczyszczające lepiej zastosować środki które będą zmniejszać przyswajalność pokarmów. Wiadomo, że otręby zmniejszają podobno ich wchłanianie , czy też przyswajanie węglowodanów. Dodatkowo dostarczają cennych witamin, lecz nie pokarmu. Inną metodą jest stosowanie kitu pszczelego (propolis). Otóż kit pszczelny zatyka jelita (uszczelnia). Robimy z niego nalewkę - przepisów jest wiele w internecie. Pisze też o nim Irena Gumowska w książce ,,Bądź zdrów smacznego". Przestrzega jednak przed jego nadużywaniem. Ponieważ zawiera on woski nie rozkładające się w organiźmie. Przytacza historię jednego Pana który nadużywał nalewki alkoholowej i który z czasem jadł coraz więcej a mimo to zmarł z głodu. Ponieważ uszczelnił se tak jelita woskami, że pokarm tylko prześlizgiwał się przez jelita a nie był wogóle trawiony.

Gość disi
a ja potrzebuję skuteczne lekarstwo a nie epistoły dietetyczne

Gość gilii
obstilax

Gość milona
ja brałam Bisacodyl i działał

Gość disi
nie rusza mnie ten alax wziełam jeszcze 3

Gość disi
no jakoś nie działa .nie znacie nic lepszego ?

Gość disi
nic mi tren alax nie pomógł co zrobić ?

najlepsza jest herbatka senes - w aptece bez recepty - wiekszosc specyfikow typu xenna maja jako glowny skladnik senes wiec po co kupowac drozsze srodki skoro mozna miec tanszy skoncentrowany senes a na przyszlosc polecam jedzenie platkow owasianych blyskawicznych - zapomnisz o zaparciach

Gość disi
dobra kupię ten senes bo chyba pęknę a nie mogę

Gość oj to wypij
olej rycynowy 4-5 łyżek

Gość disi
wypiłam 3 herbaty i nic

Gość fiifi
poradzcie co dziala bo tez mam klopot od tygodnia

Gość fiifi
czy bisacodyl jest skuteczny , można kupić

Gość allnaturel
Jeżeli ktoś potrzebuje oczyścić sobie jelitka, a przy tym nie chce truć się chemią lekarstw, to najlepszą metodą są najzwyklejsze kiszone ogórki, dostępne raczej w każdym domu. Wystarczy zarezerwować sobie cały wieczór, wypić szklaneczkę wody z ogórów, odczekać 10 minut i biec do kibla (słowo biec nie jest tu nadużyciem) A dla osób odchudzających się polecam też jedzenie ogórków kiszonych na codzień, ponieważ nie dość że mają one właściwości nazwijmy to "kupopędne" to dodatkowo są one pokarmem z tzw. "ujemnymi kaloriami", czyli, że nasz organizm potrzebuje włożyć więcej energii w przetrawienie tego produktu niż zostało mu dostarczone

Gość dbifhge
jesli ktoś ma przewlekłe problemy z jelitami żadne ogórki już nie pomogą (sposób zapewne dobry ale przy nieczęstych zaparciach) w tym przypadku zdecydowanie najlepszy będzie senes, dostępny bez recepty, wypij go na noc, po 8-12 będziesz lżejsza o 2 kg.