Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka K-w

mam 34 lata i nie chcę mieć dziecka

Polecane posty

Gość Kaśka K-w

czy ze mną coś nie tak ??? Chybe jednak nie - bo co raz częściej spotykam takie kobiety jak ja ... Wiem, że to ostatni dzwonek, ale ja po prostu nie chcę się bawić w macieżyństwo - lepiej nie być matką niż matką z musu prawdaa?????

Gość anik...
Skoro niechcesz to nie miej. Jestes dorosłą kobietą, to twoje zycie i ty poniesiesz konsekwencje swoich wyborów. Jezeli posiadanie dziecka okreslasz jako zabawe w macierzyństwo to faktycznie lepiej zebys nie miała dzieci. A co to ma do rzeczy ze coraz czesciej spotykasz takie kobiety jak ty??? Tak własciwie to nie wiem o co ci chodzi i po co załozyłas ten topic?! Chcesz miec dzieci to miej, niechcesz to nie miej. Co mamy Ci napisac?

Gość anik...
Mamy cie utwierdzac w przekonaniu zebys nie miała dzieci a za kilka lat bedziesz siedziec i wyc bo zrozumiesz ze popełniłas straszliwy bląd ale bedzie juz za pózno. Albo napiszemy ze powinnas miec dziecko i co urodzisz je ale nie bedziesz go kochac tak jak matka powinna kochac swoje dziecko i oboje bedziecie nieszczesliwi? Na forum rczej nikt ci nie da recepty na zycie i nie powie czy dobrze postepujesz czy zle jezeli chodzi o taką sytuacje

Gość kobieto...............
tutaj się na ten temat nie zwierzaj bo cię zniszczą :(

Gość kobieto...............
taka mała rada :)

Gość Kaśka K-w
myślałam, że to forum dla Wszystkich - widocznie tylko Matki Polki mogą mieć problem w stylu " zaczynam staranie "....

Gość duell
ja mam 26 lat i tez nie chce dzieci...i wiem ze mi sie to nie odwidzi...nie kazda kobieta jest stworzona do rolo matki..

Gość gryzik
kaska a to ze zakładasz taki topik nie oznacza ze masz wątpliwosc? bo moim zdaniem jakbys była pewna to bys nie zakładała takiego topika

No właśnie te co chca to topik co 5 minut a jak ktoś nie chce to już po co piszesz? A może dołączą tu kobiety o podobnych poglądach?

Gość eulalija
a ja miałam synka, ale nie żyje. teraz mam 26 lat i nie wiem czy chcę miec dzieci. boję sie tego, że lata lecą i będę żałować. no i mąż mnie trochę naciska.

Gość duell
ja mogę dołączyć ;)...no właśnie jak jakas zakłada topić o staraniach to kazdy tylko przyklaskuje..a jak ktos założy topik ze nie chce dzieci to zaraz odzywki typu kogo to obchodzi?..po co zakładasz?...:O

Dolaczam. Jestem mama 6-letniego synka i nie chce zadnych dzieci nigdy wiecej. W ogole dla mnie macierzynstwo to wielka pomylka, nie powinnam byc mama, mecze sie w tej roli tylko, choc syna kocham nad zycie. Myslalam o sterylizacji, ale bardzo duzo kosztuje, poza tym troche sie boje.

ja osobiscie mam dopiero 22 lata ale wiem juz ze dzieci tez nie chce... nie wiem co by sie musialo wydarzyc w moim zyciu zebym zmienila ta decyzje, bowiem jest ona przemyslana pod wieloma wzgledmai a nie podejalm jej w ciagu 15 minut poza tym zgadzam siez przedmowczyniami, ze jak co chwila jakas dziewczyna zaklada topic o \"staraczkach\" to nikt jej nie mowi po co o tym pisze...ale jak ktos dzieci nie chce miec to od razu hasla \"po co z tym tu przyszlas\" ..troche tolerancji ludzie!

Gość mistrzuu
bo babi rod pelen bzdurnych sprzecznosci jest :P

ja też dołącze...mam prawie 26 lat,jestem 6 lat po ślubie i tez nie chce dzieci....nie lubię dzieci i nie czuje potrzeby zeby je mieć...

Gość anik...
ok jak ktos niechce dzieci to ich nie ma i tyle. Ale autorka topicu zadaje wyrazne pytanie na które nie ma jednoznacznej, dobrej odpowiedzi

Gość anik...
wiadomo ze niezbyt fajne jest bycie matka z musu ale juz sam fakt ze autorka zadaje takie pytanie swiadczy o tym ze chyba troche sie pogubiła i powinna sama zastanowic sie czego tak naprawde chce, niewiem czy forum jej w tym pomoze bo to ona musi podjąc decyzje bez względu na to co ktos mysli

Gość Kaśka K-w
Zadałam pytanie do Was a nie sobie - jak bym zadała sobie to by była inna składnia zdania to po primo:) po 2 czemu kobieta ktora nie chce mieć dziecka nie może załozyć na Kafeterii o macieżyństwie topika ?????? Nie chce mieć dziecka - problem w tym, że przez środowisko jestem postrzegana jak odludek - i własnie mi mowia - zobaczysz .... jak będziesz stara to ci nie będzie miał nikt podac kubka do łózka ... zlośliwości czy posiadanie dzieci gwarantuje że podadzą ??? NIE a wypowiadający się tu własnie to potwierdzają - same matki Polki od siedmiu boleści :)

Gość Kaśka K-w
sorka za literówkę - macierzynstwo

a ja mam gdzieś co myślą inni...nie urodzę tylko dlatego bo tak wypada i ze ludzie tego oczekują...a najbardziej śmieszą mnie jak tu niektóre pisza ze na starość nikt mi szklanki wody nie poda albo duupy nie umyje...to tak jakby rodzic dziecko zeby na staros miec służacego :o Kaska k-w---> a jestes mężatką?

taaaaa... argument ze szklanka wody zawsze mnie bawi najbardziej:) posiadanie dzieci wcale nie oznacza ze na starosc sie mna zaopiekuja, poza tym mysle ze to bardzo egoistyczne podejscie, zeby posiadac dzieci po to, zeby na stare lata sie mna opiekowalay... co wiecej, tyle ile w sumie trzeba wydac na dziecko za cale jego zycie, pozwoli mi nazbierac kase na najlepszy dom starcow, gdzie beda mi podawac co sobie zazycze :D heh niestety tak to jest, ze tylko matki polki bedace w wiekszosci maja prawo glosu, a jesli nie chcesz miec dzieci z wyboru to milczec musisz bo to w koncu ich dzieci beda pracowac na twoja emeryture hehe:D paranoja

Gość anik...
a kto wam cos takiego napisał??? Nikt nikogo nie zmusi do posiadania dziecka!!! Piszesz ze czujesz sie jak odludek bo pewnie inni nie chcą zaakceptowac twojej decyzji ale sama tez nie jestes tolerancyjna pisząc:" matki polki od siedmiu bolesci"

Gość mienta mientowa
ja mam tak samo jak mayor of london Niestety.. Mam syna 5-letniego Kocham go,ale nigdy wiecej Mecze sie,nie umiem sie wczuc w jego swiat,udaje tylko Nie czuje tego,ale spelniam swoje obowiazki no bo musze Zawiodlam sie macierzynstwem,albo moze sama soba..

Gość to jest 155 topik na ten temat
nie chcecie - nie miejcie. Przykro, ze w tak waznej decyzji najwieksza role ma odegrac opinia publiczna ( co ludzie powiedzą czy pomyslą). Ludziom tak naprawde wszystko jedno, a jesli juz ktos radzi wam , zeby miec dzieci, to na ogol bliska osoba , z zyczliwosci, choc nie zawsze delikatnie wyrazonej. To tylko wasza decyzja i tylko wy bedziecie jej zalowac lub sie z niej cieszyc.

Gość jako*taka*ona
autorko, jesli jestes szczesliwa bez dzieci to bardzo dbrze, nie wolno nic robic wbrew sobie i wlasnych zasad:O kazdy odanjduja swoje szczescie w czyms innym:) jedni w macierzynstwie, inni w czyms zupelnie innym... dlatego trzeba dokonywac wlasciwych wyborow Tylko dziwi mnie to ze nie potrafisz zargumentowac swoich decyzji w swoim otoczeniu... aha, i jesli ty nie chcesz miec dzieci, to nie ironizuj na temat kobiet ktore spelniaja sie w macierzynstwie... bo to zalosne:O

Gość Kaska K-w
jestem mężatką i tak naprawdę moj mąż naciskał - bo co ludzie, albo rodzina powiedzą... Ale przestał, jak zaczał oglądać Nianie w TVN Style :D hahahaaha a tak serio pisząc mamy własną firmę (tylko nie pisac mi że kasa mi nie zastąpi rodziny - już zastąpiła) trudno jestem materialistka w dobie kryzysu - wolno mi :) podróżujemy po całym świecie, niczego sobie nie odmawiamy i lubimy ten styl zycia:) Anik to nie ja zaczełam tę bitwę to właśnie matrony Matki Polki niemalże chciały referendum narodowe zrobić czy pozwolić mi nie rodzic dziecka :) poscik był jakiś miesiąc temu... Weszłam ponownie czy tolerancja zwyciezy - okazało się, że tak :) Pozdrawiam Wszystkie kobitki

Gość anik...
jako taka ona zgdzam sie z tobą

Gość anik...
Co z tego ze nie ty zaczełas??? Kazdy zyje jak sie mu podoba, a jakies oszołomy znajda sie w kazdej grupie społecznej ale stanowią 0,00000001% wszystkich ludzi i nie warto uogólniac pewnych spraw. Pisząc takie rzeczy o kobietach posiadajacych dzieci po prostu je obrazasz jednoczesnie narazając siebie na śmiesznosc. Czy to na tym polega zeby zaciekle walczyc ze sobą?! chyba nie. Bo to do niczego nie prowadzi

Gość Kaska K-w
do : jako*taka*ona jak byś zyła wsród samych "Szczęśliwych żon i matek" tez byś nie umiała ... One obalą kazdy Twoj post ... zupełnie jak tu :/ "szczęśliwe" oczywiście na pozór inaczej by nie kwękały w pracy, że ojej dziecko trzeba odebrać z przedszkola a korki będa - no jasny gwint to nei wiedziały o tym, jak robiły dzieci, że sie potem je odbiera z przedzkola ????????????? nie rozumiem narzekania tych Matek Polek ... dlatego sa od siedmiu boleści :) Mowie wszystko - nawet to, że niecierpie dzieci a one ? czemu moze jakiś psycholog by się przydał ... jasna cholera no... ja lubie dzieci ale czyjeś - moja siostra ma dwójkę i uwielbiam je ale nie chce miec swoich :)

Gość yyyyyyyyyyy