Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka K-w

mam 34 lata i nie chcę mieć dziecka

Polecane posty

najwazniejsze jest to co ty chcesz...nie chcesz dzieci to ich nie miej...a opinie innych miej gdzieś...ja mam w doopie co inni sobie myślą...nie będą sobie pieprzyć zycia tylko dlatego zeby ludzie nie gadali...

Gość yyyyyyyyyyy
skoro ci kasa i podróze zastapiły rodzine to moje gratulacje. Zajebisty masz system wartosci. Rozumiem ze mozna niechciec dzieci ale pisac takie dyrdymały?

Gość jest więcej takich
Też mam 34 lata i nie zamierzam mieć dzieci. Nigdy nie chciałam, a od paru lat już nawet rodzina dała mi spokój ;) Opinia reszty społeczeństwa mnie nie interesuje.

Gość autorka to egoistka
zepsuta do szpiku kosci

Gość to jest 155 topik na ten temat
Rozumiem, ze mozna nie miec instynktu macierzyńskiego.I mozna byc szczesliwym bez dzieci. Mnie dziwia tylko argumenty typu : "bo chce podrózowac" - ja zwiedziłam z dziecmi pół swiata - podrozuje sie fajniej, gdy mozna sie z kims dzielic wrazeniami. A pieluchy, kupki, zupki to tylko moment w dlugim zyciu dziecka i matki. Mija piorunem.

co to za przyjemność podrózowania z dzieckiem? :O:o...ani np.na plazy nie polezysz bo dziecko nie będziesz narazac na słońce..chcesz pozwiedzac to musisz wózek wszędzie ze sobą taszczyć :o...a dzielić się wrazeniami można z mężem...

Gość do to jest 155topic
mam takie samo zdanie jak ty:)

Gość jako*taka*ona
Prosze cię autorko, Twój argument na temat odbierania dzieci z przedszkola zostawię bez komentarza:O Po Twoich postach stwierdzam że jesteś osobą pewną siebie, dlatego nie rozumiem czemu obrażasz kobiety pracujące i bedące matkami jednocześnie :O to jest niedojrzałe i nie na poziomie :(

Gość do yhy
Jak sie chce to mozna wszystko pogodzic. Dziecku wziac parasol na plaze zeby siedziało w cieniu, zamiast wozka nosidełko, zresztą jak dla kogos wazniejsze sa takie rzeczy od dziecka to faktycznie lepiej niech go nie posiada. To co piszesz to mega bzdury. Tak mozna pisac o wszystkim i dopasowywac sobie bzdurne argumenty

nie mega bzdury tylko rzeczywistość...wakacje są po to zeby się bawić,relaksować a nie niańczyć dzieciaka...poza tym moim zdaniem dziecko we wszystkim przeszkadza...

Gość anik..
Myslałam ze jestes inteligentniejsza osobą, ale jak przeczytałam o tym odbieraniu z przedszkola to rece opadają. Ty chyba lubisz obrazac kogos kto zyje inaczej i ma inne pragnienia od twoich załosna niematko polko

Gość jako*taka*ona
yhy, lepiej żebyś nie miała dziecka, bo mu krzywdę zrobisz:O

no i nie będę miała...

Gość Kaśka K-w
kobieto... Anik czy jak Cie zwa .... to nie ja narzekałam ale własnie te "Szczęśliwe Matki"

Gość Kaśka K-w
ZAMYKAM POST BO WIDZĘ, ŻE JAK POLSKA DŁUGA I SZEROKA TYLE ZDAŃ DZIEKI ZA TOLERANCJE I PROSZĘ NIE WPISYWAĆ JUŻ ODPOWWIEDZI

yhy - przeciez pisalam,ze pieluchy, kupki a wiec i wózki to k r ó t k i m o m e n t w zyciu !!!! Z dzieckiem bedziesz zyc nie tylko pol roku-rok , ale z 60 lat! Z dziecmi sie cudownie podrozuje ( i po co lezec na plazy, szkodzi to kazdemu), mozna im tyle pokazac, zapamietuja, taka lekcja historii, kultury, przyrody - nie tylko dla nich, sam sie czlowiek doksztalci, wiec przyjemne z pozytecznym. Najpierw ty mu pokazujesz swiat, po latach dziecko tobie.

A dlaczego system wartości w którym nie są najważniejsze dzieci miałby być gorszy. Jeśli woli karierę, podróże, wolność i brak zobowiązań to ok. Nikomu krzywdy nie wyrządza wiec nie oceniajcie że to sa gorsze "priorytety". Ja chcę mieć kiedyś dzieci ale myśle że będzie mi kiedyś brakować tej własnej tożsamości, tego że teraz działam z myśla o sobie i dobrze mi z tym. Przyjdzie dziecko to trzeba będzie się przestawić. Poczuję się gotowa to będę miała. A już wielką sztuką jest dla mnie zostać matką, ale nie tylko matką, w dużej mierze pozostać sobą.

Gość Kaśka K-w
A PODOBNO POLKI UMIEJĄ CZYTAĆ ZAMKNĘŁAM POST

Gość do yhy
ale to jest tylko twoje zdanie. Ja uwazam ze dzieci w niczym nieprzeszkadzają, a wręcz przeciwnie. Oczywiscie masz prawo do swojego zdania. Ja mam 2 super maluchów i świetnie odpoczelismy sobie na wakacjach, jestesmy bardzo szczesliwi. Moje dzieci sa grzeczne i spokojne i wylegiwalismy sie na plazy, relaksowalismy i super odpoczełam. Jestem bardzo szczesliwa:) a dzieci dają nam mnóstwo radosci. Oczywiscie kazdyzyje jak chce ale nie piszcie ze posiadanie dzieci to tylko obowiązki i nianczenie, bo to nieprawda

Gość Kaśka K-w
ZAMYKAM POST - LUDZIE CZY WY UMIECIE CZYTAC ??? SAMI WIDZICIE ... I JAK TU Z INTELIGENCJĄ WYGRAĆ ;)

a ja np.lubię lezec na plazy to dlaczego miałabym z tego rezygnować?..aha dlatego bo dziecko jest :O...gdy dziecko będzie większe (5-6) lat to tym bardziej potrzebuje opieki bo jest go wszędzie pełno ..a nie poto jedzie sie na wakacje zeby za dzieckiem latać i nie interesują go piramidy,zabytki....dziecko to ogółem uwiązanie...zero spontaniczności...wszystko trzeba planowac...i nie mów ze jest inaczej bo mam w rodzinie dzieci i wiem jak jest..

Gość anik..
A ja u siebie w pracy mam mnóstwo szczesliwych matek które nie narzekają wiec nie pisz ze narzekaja wszyscy! Jezeli czujesz sie szczesliwa to dobrze a co cie obchodzi to czy ktos narzeka czy nie???

Gość anik..
forum nie jest twoja własnoscia i nie mozesz sobie po prostu zamknąc topicu. zaczełas temat, który moze byc kontynuowany bez twojej zgody. Jak niechcesz to tu nie zaglądaj

Gość widzisz...
Ja też uważam, że skoro nie chce mieć, to ok, ale zaraz gdakać, że inne narzekają jest WŁAŚNIE BRAKIEM TOLERANCJI!!!!!!!!!!!!

Gość no dobrze
ja też nie chcę dzieci, ale faktycznie po co ten topik? staraczki mają kontynuację topiku w postaci zwierzeń z okresu ciąży, później o dzieciach piszą. A my stwierdzimy że nie chcemy i dlaczego nie chcemy i co później, będziemy pisać- uff znowu się udało nie zajść w ciążę?????

Gość widzisz...
YHY jak możesz mówić, że dziecko to ZERO??????????????????

ja nikogo do dzieci nie namawiam i nie mam nic przeciw bezdzietnym, dyskutuję tylko z dziwnymi argumentami o ograniczeniach. Pierwsze pol swiata zwiedzilam z dziecmi - ja bylam ich przewodnikiem. Teraz one dorosły, są za granica i dzieki nim zwiedzam nastepne pół. Kiedys ja je uczyłam, teraz one mnie. To poszerzenie swiata o ich doswiadczenia, znajomych, wiedzę - nie ograniczenie.

Gość o matko.....
jak by kazdy tak myslał jak wy to by ludzie wygineli:) a tak na powaznie to niewiem jak mozna byc takim egoistą. Ja mam dziecko i tez super mi sie odpoczywa na wakacjach, jak ktos umie dziecko wychowac to nie bedzie sie wscekał i latal zanim jak opetany. I nie pisz bzdur bo nie masz dziecka i gówno wiesz na ten temat

ja nie mówię ze zero...

no i co z tego ze jestem egoistką...mam prawo...tu nawet nie chodzi o dobre wychowanie tylko sam fakt ze nawet nad polskim morzem jest pełno ludzi to musisz mieć oczy wszędzie i uwazac na dziecko....na plazy nie mozesz sie zupełnie zrelaksowac bo musisz uwazac na dziecko,zeby sie nie zgubiło w tym tłumie czy nie utopiło....to ja dziękuje za takie wakacje :O...dziecko to tylko kula u nogi..sorry ale taka prawda