Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fretka83

Moze sa na tym forum kobietki ktore planuja jeszcze trzecie malenstwo???

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mam dwoje pieknych chlopakow,ale z mezem chcielibysmy jeszcze jedno dzieciatko,i jak to z marzeniami bywa chcielibysmy dziewczynke.Starac sie bedziemy dopiero od czerwca lub lipca.Wypowiedzcie sie na ten tema Pozdrawiam was i PISZCIE

ja narazie planuje 2-gie ale mysle ze bede i trzecie planowala narazie jednak czekamy na 2 kreseczki ;)

No to super!!!Ja juz sie tez nie moge doczekac zeby zaczac dzialac:) Ale moj maz juz nie moze sluchac jak cigle mowi o tym ze juz sie doczekac nie moge:P Faceci patzra na to wszystko z takim spokojem choc tez bardzo pragna dzieci. Ale dobrze ze jest forum gdzie mozna troche sie pocieszyc:)

Emamcia zapomnialam dopowiedziec ze mam nadzieje ze beda 2 kreseczki:)A kiedy masz dostac @???

Mam dwóch synów. chcemy jeszce trzecie dziecko, jednak nie wczesniej niz za ok 5 lat ;) Pozdrawiam

O jak milo ze piszecie:) My tez chcielismy czekac jakies 5 lat ale stwierdzilismy ze moze nam sie juz nie chiec bawic w pieluszki.A tak poki sa trzeba robic:) Nasze chlopaki na drugi rok beda mieli 7 i 4 lata,nie beda juz maluszkami.Dlatego tez ale bedziemy dzialac dopiero od czerwca lub lipca-mam nadzieje ze sie uda-mam teraz spirale zalozona i bede ja wyciagac w maju ,mam nadzieje ze to nie za pozno???

pewnie ze nie za pozno :) @ mam dostac jutro ale mam nadzieje ze nie dostane :P hi hi zobaczymy

Daj zaraz znac czy dostalas czy nie!!!TRZYMAM STRASZNIE MOCNO KCIUKI!!!!Oby sie udalo!!! A wiesz moze cos na temat wyciagniecie spirali przed zajsciem w ciaze??

fretak- moi maja 5 i niecale 2 lata, wiec chcemy jeszcze zaczekać :) Poza tym chcielibyśmy miec maleńswo, gdy chlopcy troszkę podrosna, i zacznie nam tupotu stukotu malych nóżek ;)

Gerberko to chyba mamy te same poglady na maluchy!!! Do nas tez jak przyjdzie nas 3 latek i sie zachowuje czasem jak taki maluszek,to nam sie cos robi zeby tego juz nie bylo-bo za rok bedzie to juz maly facet zaczynajacy miec swoje zdanie:P Tak jak mial to starszy syn. A najlepsze bylo jak sie go pytam (starszego)czy chcialby jeszcze rodzenstwo,on mi odpowiada-tak mamo ale siostre a ja mu ale czemu??? A on mi -bo bedzie za mnie sprzatac:P Tacy sa kochani ze nie wyobrazam sobie miac tylko ich-mysle ze 3 mnie zaspokoi:P

fretka- kilka dni temu moj starszy syn podszedł do mnie i mówi \" Mamusiu, ja wiem, ze ty jeszcze urodzisz kiedyś dzidziusia\" Spytałam sie go dlaczego, a on na to, bo chcialby miec jeszcze jednego kolege :D Dzieci sa fantastyczne, jednak muszę troszkę odpocząć. Jestem an urlopie wychowawczym, w sumie juz trzy lata siedze w domu, wiec chcę troszke odetchnac... aż do czasu, gdy poczuje, ze chce znów zostać mama :)

Gerber-ja rok temu tez jeszcze nie myslalam o dziecku,ale teraz jakos mnie tak naszlo na maxa!!!My od 8 miesiecy mieszkamy za granica,moj maz pracuje a ja siedze z mlodszym w domu,starszy narazie w przedszkolu od czerwca zaczyna zerowke,mlodszy przedszkole a ja szkole.I sobie tak mysle ze teraz to jest najlepszy moment.Bo jak juz znajde tu prace to sie porwie w jej wir.Bedziemy mieli coraz wieksze plany i marzenia,wakacje itp... A tak bede sie uczyc jezyka i akurat jak melenswto podrosnie bede znala juz jezyk,ono pojdzie do przedszkola a ja do pracy;) Kurcze ale ja mam plany:Pmam nadzieje ze sie uda!!!

Nie no nie wierze ze sa tylko 2 kobietki ktore planuja kolejne dziecko:) Piszcie czy tez macia taka wielka ochote na te chwile wyczekiwania na kolejna @ czy sie zjawi czy nie,potem ciaza i te pierwsze spojrzenia nowo narodzonego skarba:)BEZCENNE:) Pozdrawiam was mamuski;)

Witam Mamusie Co do mnie to ja planuję ale drugie , planuje planuję, ale odwlekam decyzję z miesiąca na miesiąc . Mam synka ma 3 latka , ja pracuję a on z nianię aż nie przyjdę z pracy . Gdyby nie m to chyba bym nawet nie rozważała drugiej ciąż nie wiem sama dla czego, czegoś się boję ale sama nie wiem czego może że nie będę umiała dzielić uczuć i dać taką samą ilość uczucia jednemu i drugiemu , to zagmatwane no i wygoda , już tak jest fajnie . Mój M pracuję od rana do wieczora na niego raczej liczyć nie mogę a mój synek nie chce rodzeństwa . ale kiedyś może spytać dla czego nie ma brata lub siostry , chyba trzeba postanowić raz kozie śmierć i do dzieła co mam być to będzie . a jak jest u Was dzieci nie są zazdrosne o siebie , jak z uczuciami waszymi do nich ? wiem to są dziwne pytania ale gdzieś mącą moją głowę .

Gość dokladnie tak
My mamy tylko corke ktora ma 7 lat i bardzo domaga sie siostry- PYTA mamo urodzisz mi siostre?Straszne ale ja sie boje urodzic 2 dziecko-nie wiem to mzoe moja wygoda ale nie chce na kolejne kilka lat zamykac sie w pieluchy, zupki , kupki:(Mysle ze juz za pozno na 2 dziecko- za duza roznica wieku:(

Gość do dokladnie tak
7 lat roznicy to duzo, ale nie jakos strasznie... jezeli twoja cora domaga sie rodzenstwa, to znaczy, ze bardzo go pragnie. Jak nie bedzie go miala, przez cale zycie bedzie sie czula samotna. wiem to, bo ja wlasnie bylam taka dziewczynka, ktora majac okolo 7-8 lat, bardzo chciala miec rodzenstwo.... Proponuje przemyslec te sprawe...

Hej mamusie:) Wasze obawy sa naturalne.Ja mam 2 chlopakow,jak juz wczesniej pisalam,I jak bylam z drugim w ciazy balam sie jak dam rade kochac ich oby dwoje.Ale uspakajam was-to jest jakby automatycznie,nie czuje sie wogole zebym kochala jednego mocniej niz drugiego-tylko ze wyglada to tak,tego starszego kocha sie za to ze juz jest taki madry,ze dobrze cos zrobil,ze juz mozna z nim pogadac jak z kolegą te mlodsze kocha sie za to ze mu zabek wyszedl ze zrobil cos smiesznego-kazda ta milosc jest cudna i nie do opisania!!!Dlatego chce trzecie bo macierzynstwo jest dla mnie czyms cudnym!!!I wiem ze te 3 bede kochala znowu TAK BARDZO ale za co innego;)

Nie napisalam jeszcze o tej zazdrosci.Wiec jest to tak -im wieksza roznica wieku(w zaleznosci jakie dziecko ma poglady na rodzenstwo) tym trudniej jest mu sie pogodzic ze trzeba sie dzielic-ale w przypadku moje synka jak urodzilam drugiego bylo tam-w poniedzialek porod a w piatek moje dziecko pierwsze juz bylo uleczone ze zazdrosci:) teraz jest to tak ze starszy sie denerwuje kiedy maly mu cos psuje i mu rodzi nie tak jak on zaplanuje-czasem idzie oszalec -ale to jest wlasnie to najfajniejsze:)

Gość fedgggg
ja nie rozumiem, małe dzieci owszem niejednokrotnie chcą mieć rodzeństw bo nie zdają sobie sprawy ile kosztuje wychowanie dziecka, bo oni się tym nie zajmują. A, to, że dziecko chce, to ono zawsze coś chce ale nie zawsze rodzice spełniają ich zachcianki, ostatnio moja córcia uparła się i chciała gwiazdkę z nieba.

powiem szczrze ze nie wiem o czym ty piszesz.Ja nie napisalam ani slowa o tym czy sie pytac dziecko o zgode-ale sa dzieci ktore z gory mowia ze nie chca rodzenstwa a rodzice i tak maja drugie dziecko,i w takiem wypadku dziecko ma sie ciezej przyzwyczaic do nowe sytuacji.Ja nie naleze do ludzi ktorzy by potali o zgode na kolejne dziecko,ale u nas w domu to jakos normalne pytanie-chcialbys jeszcze braciszka czy siostrzyczke??!!Pisalam tam poprostu o zazdrosci a nie kosztach-dziwnie odpisalas-ale kazdy tu mowi to co mysli:) Pozdrawiam

Gość fedgggg
..."My mamy tylko corke ktora ma 7 lat i bardzo domaga sie siostry- PYTA mamo urodzisz mi siostre..." o to mi chodziło,