Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Oliwka2009

WERONIKA POTRZEBUJE POMOCY - AUTYZM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość
mozecie mnie linczowac do woli! matka ktora decyduje sie urodzic takie dziecko powinna trafic do wiezienia. nie wspolczuje ani troche, to chora proba wyzebrania kasy. mam k^^^ dosc pokrzywionych dzieci w reklamach tv. won!

Gość gość
Gościu,ja urodziłam zdrowe dziecko.nastąpił regres.w rozwoju dziecka koło 2rz.nikt na świecie nie wie,skąd to zaburzenie się bierze.są spekulacje,ale brak twardych dowodów. Zresztą,każdy ma prawo zyć. Mama autysty.

Gość gość
bodyage.pl/aaab7e231d sprawdź wiek swojego ciała

Gość gość
Maama,a odwolywalas się?często pod zaś drugiej,odwolawczej komisji zmieniają decyzję.

ość 2014.11.08 mozecie mnie linczowac do woli! matka ktora decyduje sie urodzic takie dziecko powinna trafic do wiezienia. nie wspolczuje ani troche, to chora proba wyzebrania kasy. mam k^^^ dosc pokrzywionych dzieci w reklamach tv. won! Nie bede cie linczowac.Zabieram cie na kawe. Tez mam dosc skomlenia o skomlenie

Gość atakatammamusia
Ja was też na kawę zapraszam. Moje zdanie i nikomu nic do tego. Jeżeli kobieta decyduje się urodzić poważnie chore dziecko, wie czym to śmierdzi, to jakim prawem wyciąga łapy po czyjąś pomoc*****eniądze? Bo terapia, bo leki, bo szpitale itp. A guzik. Chciałaś - masz - to sobie płać. Jak to mówią ' wiedziały gały co brały". Jeżeli choroba ukazała się u zdrowego dziecka to jeszcze rozumiem.

Gość gość
Mam uroczą córeczkę z autyzmem. Dzięki mojej ciężkiej pracy i specjalistów funkcjonuje naprawdę dobrze. Jednak nie zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, bo autyzm miewa podłoże genetyczne... Są tak chore dzieci, że nic nie jest im w stanie nic pomóc. Każdy ma prawo wyboru ale sądzę, że czasami lepiej usunąć niż męczyć dziecko i siebie.

Gość woods
Marna kochankafranka jestes tepym nieukiem. Autyzm ujawnia sie ok 18 miesiaca zycia, wiec skad matka moze o tym wiedziec bedac w ciazy ? Doksztalc sie najpierw, a pozniej probuj zablysnac na forum.

Gość gość
cf.ly/4zSr tyle w temacie

Jestem prywatnym pożyczkodawcy, którzy chcieliby pomóc poważnych osób z ubóstwa. Mogę udzielać kredytów osobom w następujących obszarach: - Finansowe Kredyt - Home Loan - Kredyt Inwestycyjny - Auto Loan - Konsolidacja zadłużenia - Przejęcie kredytu - Pożyczki osobiste Kredyt jest możliwe do 500000, a maksymalny okres spłaty wynosi 30 lat. Przed otrzymaniem kredytu, podpisać umowę zawartą przez mojego prawnika. Jeśli jesteś naprawdę w potrzebie, proszę o kontakt na więcej informacji. napisz mi twój wniosek: email: dudaszek.stanislaw2014@gmail.com

Gość gość
co do "szmaty" przyznającej kasę na aparaty słuchowe - wstrętna babo-ja jestem taką "szmatą" :p myślisz cholerna egoistko, że tylko twoje dzieci są niepełnosprawne-wnioski są rozpatrywane według daty wpływu a jak się kasa kończy pod koniec roku to myślisz,że na co dam na cito? Na aparaty słuchowe, które są potrzebne, ale da się bez nich zyć czy jednak na pieluchomajtki albo aparat tlenowy, bez którego ktoś umrze?

Gość gość
Przecież autyzmu się nie wyleczy to na co wy zbieracie tę kasę? Szczerze to nigdy nie wpłacam kasy na coś takiego - wolę ją trzymać i pomóc w razie czego sobie albo swojej rodzinie. Bo pomaganie ludziom nieuleczalnie chorym na dodatek OBCYM jest dla mnie totalnie bezcelowe. To jak przeszczepiać wątrobę 80-letniemu alkoholikowi.

Gość gość
Ja was laski też bym chętnie zabrała na kawę. W mediach aż wrze od pokrzywionych dzieci, gdzie ich zapłakani rodzice tylko wyciągają łapy po pieniądze. Ja rozumiem po wypadku, po nagłym zachorowaniu. Ale jak dzieciak jest taki od urodzenia no to sorry. Mamy prawo usuwać takie płody. Uczucie uczuciem ale lepiej być szczęśliwą mamą i wychować dwójkę czy trójkę kolejnych szczęśliwych dzieci niż być wykończonym rodzicem jednego dziecka, z którego nigdy nic nie będzie. Jakbym wiedziała, że jestem w ciąży z chorym płodem, który nigdy nie będzie normalny to wolałabym usunąć i wiem, że mój mąż ma takie samo zdanie. Co mnie irytuje to mówienie o ponoszeniu konsekwencji uprawiania seksu - to takie wjeżdżanie na sumienie. Ale jak ktoś zachoruje na raka to leci do lekarza, nawet jeśli to rak płuc u palacza albo rak żołądka u osoby wypijające 3 litry coli dziennie. Nikt nie ponosi dziś żadnych konsekwencji ale od kobiet, zwłaszcza ciężarnych wymaga się aby absolutnie w nic nie ingerowały. Polski zaścianek tłumaczący sobie zacofanie sumieniem czy religią. Beznadzieja. Też kiedyś tak myślałam ale jak dorosłam zmieniłam zdanie i też mam już dość tych pokrzywionych dzieci, na które idzie tyle kasy, że można by przedłużyć życie 100 staruszkom o 5 lat, zamiast ładować kasę w dzieciaka, który nawet nigdy do pracy nie pójdzie.

Gość gość
Do tych wszystkich super idealnych wypowiedzi super idealnych istot zycze wam abyscie urodzily super zdrowe dzieci i zeby wam sie nie odmienilo po drodze kiedy juz zobaczycie pierwszy usmiech , pierwsze kroki, kiedy uslyszycie pierwsze wyczekiwane mamo .zebyscie nie obudzily sie ktoregos dnia w ciszy ze zdumieniem patrzac jak wasze szczescie pryska ,wasze dziecko przestaje mowic rozumiec patrzec w oczy wyrywa sie z wrzaskiem kiedy chcecie je przytulic .po waszych wypowiedziach mozna wywnioskowac ze nie zrobilybyscie nic dla swoich dzieci tylko jak smieci byscie oddaly do domu opieki .niestety ja tez zaliczalam sie to takiej grupy jak wy .jednak kiedy dotknelo mnie to bezposrednio zweryfikowalam swoje poglady .nie prosze nikogo o pieniadze ale tez nie po to tyle lat placilam skladki zeby teraz z tego nie korzystac w dooopie mam wasze zdanie bo nie macie bladego pojecia co chrzanicie jak potluczone .dziecko z autyznem ma szanse na w miare normalne funkcjonowanie pod warunkiem ze otrzyma pomoc bardzo wczesnie .nie tylko z autyzmem .glupie pipy jestescie i jest mi wstyd ze zaliczalam sie do grona tepo myslacych osobnikow .rzeczywistosc mnie i moje spojrzenie na wiele spraw wyprostowala ale i na was przyjdzie czas ,oby nie w najgorszy z mozliwych sposobow.kochaniutka ktorej maz popiera usuniecie ,,uszkodzonego,, dziecka przygotuj sie na samotne macierzynstwo jak nie daj boze dziecko urodzi sie zdrowe a zachoruje np jak bedzie mialo 2lata albo 18 jak corka znajomych ktora ma raka i wroc tu wtedy to pogadamy jak ci idzie i twojemu ksieciu

Gość gość
Płacisz składki - to sobie korzystaj z pomocy państwa i ciesz się swoim dzieciakiem, z którego i tak nigdy nic nie będzie. W doooopie mam głęboko co robisz ze swoim bachorem ale nie żebrz o pieniądze na takich stronach jak kafe bo to jest żenujące. pokrzywione dzieci sa oblsesne.

Gość gość
gość dziś , to sa tepe baby, z hitlerowskimi pogladami. Te baby, nadmienie ze glupie, nie biora pod uwage, ze wiele chorob ujawnia sie w wieku niemowlecym lub pozniej. I ciekawa jestem co by bylo gdyby nagle sliczne dzieciatko przestalo pasowac do ich idealnego wnetrza i zycia ? Bo zachorowalo, bo uleglo wypadkowi ? Ale te glupie p***y, bredza tylko o badaniach w ćiazy. Jakby te badania mialy wszystko ujawnic. Zycze wam z calego serca, zmiany w zyciu i dostania gola dupa po pysku. A zycie bywa przwrotne i to bardzo. Macie swoje dzieci, bedziecie mieli wnuki...Troche pokory chociaz watpie zeby cos do was doszlo. Po prostu za tepe jestescie.

Gość gość
Puste mózgi co poniektórych są obleśne i to podwójnie bo niestety nie widać tego na pierwszy rzut oka .Nie dorastasz do pięt mojemu bachorowi , i nigdy nie będziesz ponieważ oprócz chwili ekscytacji na kafe niewiele więcej osiągniesz .A mój syn na szczęście spotyka na swojej drodze dokładne przeciwieństwa twojej postawy .Serdecznie życzę dołączenia do grona pokręconych .Broń boże nie jako matka brrrrr aż mnie ciarki przeszły na sama myśl .Ale jako osobo potrzebująca .Cóż niektórym nie da się nic wytłumaczyć inaczej jak poprzez bezpośrednie przeżycie .Ale cóż .Durnaś boś głupia a dlaczego głupia boś durna .Mój syn nie jest pokręcony , wypaczony , siedzi przy stole ,wiecznie sie uśmiecha a na ludzi takich jak ty ma zamontowany czujnik i omija ich szerokim łukiem .

Gość gość
Zniżając się do bezowocnej dyskusji na żenującym poziomie przeoczyłam fakt ,że link do stronki nie działa .I że jest z 2009 roku przez ten czas wiele się zmieniło w diagnozowaniu i terapii autyzmu .U nas wglądało to tak ,że problem pojawił się około 18 miesiąca życia młodego .Po prostu ze zdrowego ,pełnego życia chłopca przeistoczył się w zombie .Jako,że byłam zadufana jak co poniektóre osobniki tutaj to szok był niesamowity .Jak już pozbierałam sie do kupy nie zaczęłam się rozglądać za domem opieki albo innym miejscem gdzie można by sie było problemu pozbyć ale jakimś cudem odblokował mi się instynkt .I rozpoczęliśmy maraton .Diagnozy , orzeczenia , lekarze , komisje, przedszkola .Warto było od sierpnia zeszłego roku do dziś upłynęło niewiele czasu .Nikogo nie prosiłam o żadne datki , bo nie było takiej potrzeby .Jednak gdyby się pojawiła na pewno bym się nie zawahała .Mamy bezpłatną terapię w ramach WWR , kolejną u Cichych Pracowników Krzyża o tak niedowiarki to zakon ,syn chodzi tam na zajęcia a ja w zamian wykonuję dla nich różne drobne prace .Teraz udało się i młody dostał się do przedszkola terapeutycznego .I chociaż miałam obawy czy to wszystko ma sens .Jakoś nie miałam czasu sie poddać i dziś mój syn mówi moja mamusia , przytula się , lubi dzieci .Ma drobne wariacje ale w porównaniu ze ,,zdrowymi dziećmi " na plus .Np zawsze po sobie posprząta, jest grzeczny i uśmiechnięty , nie tupie w sklepie , nie histeryzuje umie się sam pobawić .A w sierpniu był pustą skorupką .Więc jak ktoś mi pier...li głupoty ,że sie nie da i lepiej spasować bo to nic nie da to mnie ponosi i się niestety zniżam do poziomu tego czegoś wygłaszającego opinię .Serdecznie współczuję poglądów i życzę wszystkiego o czym piszą przeżycia na własnej skórze

Gość gość
Szczepienia,szczepienia,szczepienia koło 18 m-ca bodajże 3 w 1 mmr?Nieprawdaż?

Gość gość
5 w 1 między innymi mmr

Gość nowyGOŚĆ
Ta choroba nie jest z powodowana jakimi kolwiek szczepionkami jak się początkowo mówiło, a ma podłoże genetyczne. Po za tym choroba ta jest do wyleczenia, lub do opanowania.

Gość gość
To my sie wylamujemy u nas syn jest pierwszym i jedynym egzemplarzem z tym cholerstwem badania genetyczne mial robione i nie wykazaly zmian a odtrowanie ze szczepionek daje efekty .autyzm ma zbyt wiele obliczy zeby go wpychac w ramki .ile przypadkow tyle sposobow na terapie .nie jest lekko ale nie ma tego zlego .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować