Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikaWroclaw

ile czasu przed weselem wreczacie gosciom zaproszenia?

Polecane posty

Gość dominikaWroclaw

Gość ola0711
Ja jestem na ukończeniu zapraszania. Ślub 18 kwietnia. Myślę, że 3-2 miesiące przed.

Gość a ja a ja a ja
slub 4.10.09 i zamierzamy dac zaproszenia marcu :)

a ja a ja a ja ----A kiedy mają Wam goście dać potwierdzenie ? Pól roku przed...nieźle :)

Gość a ja a ja a ja
goscie wiedza ze beda proszeni na slub juz od ponad roku..potwierdzenie powinni nam dac do lipca. Myslisz, ze jest to za wczesnie? wg Ciebie kiedy powinnam dac im zaproszenia? :)

Gość ola0711
Za weselę muszę zapłacić 2 tygodnie przed, a potwierdzenia mają być 3 tygodnie przed. Myślę, że 3 miesiące przed weselem potwierdzić przybycie będzie ciężko.

Gość to ja krysia Chapałowa
zaproszenia daje sie1-1.5 miesiaca wczesniej....tym bardziej ze rodzina wie ze sie pobieracie i dla nikogo nie bedzioe to zaskoczeniem.... a potwierdzenie ok 2-3 tyg przed weselem... dasz zaproszenie pol roku wczesniej i bedzie lezec w szufladzie....albo zginie bo chyba nie sadzisz ze beda przez pol roku przezywac kupno sukienki, garnitury czy kwiatów...

Gość to ja krysia Chapałowa
a tak na marginesie, to ludzie w ostatniej chwili potwierdzają przybycie i zwlekaja do ostatnich chwil. Bo wypadki chodza po ludziach....i chyba nie sadzisz ze ktos ci potwierdzi przybyce 3 miesiace przed.

my mamy wesele w sierpniu i planujemy rozwozić zaproszenia w maju. a na potwierdzenie przybycia czekamy do końca lipca.

Gość jajajamy
a my mamy w sierpniu:) zproszenia zaczniemy dawac dopiero poczatkiedm czerwca;) .... wtedy chyba nie bedzie problemu z goscimi:) ...osoatencza liste mamy podac w ostatnia środeprzed weselem.. a placimy dopiero w 3-4 dni po weselu;)

My ślub mamy we wrzesniu zaprszac bedziemy tak czerwiec-lipiec a na potwierdzenie czekac bedziemy chyba do konca sierpnia, sami dokladną liczbe osób musimy podac tydzien przed weselem Wątpie zeby ktos 3 miesiące przed weselem mógł dac 100% potwierdzenie, przeciez niektórzy musza brac urlop w pracy itd,

ŚLUB BYŁ 9 CZERWCA 2007 zparoszenia były dane koniec marca poczatek kwietnia i było ok na pól roku wczesniej to troche przesada bo skad ja moge wiedziec czy bede

Gość a ja a ja a ja
dziekuje WAM! w takim razie damy/wyslemy zaproszenia koło maja, czerwca, a potwierdzen bedziemy oczekiwac do poczatku sierpnia :) dzieki!!!!

Gość Viss
ja lubię dostawać zaproszenie wczesniej niż na 3 miesiaće. Zwłaszcza jesli chodzi o miesiące wakacyjne. W zeszłym roku mój kuzyn tak zaprosił mnie na ślub odbywajacy się w sierpniu jakoś na początku czerwca. Wiedziałam o ślubie? niespecjalnie, kontaktu nie mam z nim. Plotki o jego ślubie chodizły po rodzinie od 2 lat i cały czas okazywały sie niesprawdzonymi pogłoskami. Tymczasem ja zdąrzyłm sobie już wykupić wycieczkę na pierwsze 2 tygodnie września. I kasy nie było, i urlopu żal było - odmówiłam.

my wesele ammy we rzesniu a zaproszenia porozdajemy w lipcu. 2 i pol miesiaca starczy w zupelnosci.

Gość lenkaaan
2 miesiące przed weselem daje zaproszenia na ślub i wesele z okresem potwierdzenia 1 miesiąc. Po tym czasie dam zaproszenia na wesele osobom z listy rezerwowej jeśli ktoś mi z pierwszej grupy odmówi przyjścia oraz dam zaproszenia tylko na ślub.

Gość dominikaWroclaw
dzieki serdeczne za odpowiedzi!!!!!

Gość anon15
Ja mam ślub w połowie lipca a zaproszenia wysyłam juz teraz, czyli na początku marca.

my sięhajtamy w czerwcu a zaproszenia rozwozić będziemy na początku kwietnia:) Uważam, że to dość czasu, nie za późno, nie za wcześnie a i tak wszyscy wiedzą że się hajtamy, więc zaproszenia to tylko "formalność" : ) Natomiast na potwierdzenie przybycia czekać będziemy do końca maja :)

my mielismy slub 4 pazdziernika , zaproszenia zaczelismy rozdawac w polowie lipca, i kazdy sie pytał co tak wczesnie hehe...ale 2-3 miesiace przed. No 6-7 miesiecy no bez przesady dla mnie troche za wczensie.

Gość amelia85
1-2 miesięcy przed myślę, że wystarczy

Gość heheheheh
A my mamy ślub na poczatku sierpnia i mamy zamiar uporać się z zaproszeniami do końca marca, a potwierdzenie tak gdzieś do połowy czerwca. Mam bardzo dużo osób dojeżdżających i muszę wiedzieć ile miejsc noclegowych skombinować, a poza tym urolpy często planuje się dużo wcześniej.

Gość fotczar
.... zrob swoim gosciom mila niespodzianke i podziekuj im uroczym gestem za przybycie na wyjatkowa uroczystosc - Slub , Chrzest, Komunia, Rocznica, Jubileusz, Urodziny, Studniówki, Bankiety i inne. Podaruj podziekowanie z aktualnym zdjeciem, wydrukowanym natychmiastowo, zanim skonczy sie impreza!!! Moje podziekowania to oryginalne wzory i doskonalej jakosci materialy, dzieki czemu zachwyca swym urokiem, stajac sie wspanialym i milym gestem podziekowania dla przybylych gosci. informacja - fotczar@go2.pl - GG 13280951

Gość sdff66
Wg mnie zaproszenie powinno dać się na 5 miesiecy wczesniej. Zwlaszcza znajomym-dla ktorych to nie takie oczywiste ze zostana zaproszeni. Moja kolezanka dala mi zaproszenie na 2 miesiace przed weselem, wkurzona bylam bardzo bo mysloalam ze mnie nie zaprosi w ogole wiec nie bylam przygotowana na taki wydatek- kasa nowa kiecka itd

my mamy ślub koniec sierpnia i ok maja/czerwca zaczynamy rozwozić. Zresztą u nas już wszyscy wiedza z gości co i jak, więc zaproszenie to tylko taka pro forma. Mają potwierdzić ok 3 tyg przed ślubem.

Gość nie mam za grosz honoru
Ja tez uwazam, ze powinno sie dac jak najwczesniej, moze nie pol roku przed ale chociaz te 3 miesiace zeby kazdy mial czas sie przygotowac. kiedys dostalam zaproszenie miesiac przed, pewnie wlasnie bylam na liscie rezerwowej i przyznam, ze nie dalam rady isc. mialam juz inne plany na ten dzien, ktorych nie dalo sie zmienic .

Gość szmacciara
Z uwagi na to, że w Polsce wesele dla goscia oznacza wielki wydatek - zaproszenia lepiej dać wczesniej niz później. Minimum 2 miesiace przed imprezą, a taka opcja, że pół roku wczesniej, jak najbardziej mi odpowiada. Można sobie trochę oszczedzic na prezent, można sobie poustawiac terminy, co jest zwłaszcza istotne dla gosci, którzy muszą sie pofatygowac z zagranicy. Raz dostałam zaproszenie 2 tygodnie przed weselem :/ Zdaje sobie sprawę, że to był "drugi nabór", zreszta kolezanka jest tak rozbrajająco szczera, że tego wcale nie kryła :) Powiedziała, że rodzina sie wypięła i teraz zaprasza tych, których by chętnie miała na weselu, ale by jej nie było stać, gdyby rodzina jednak przyszła ;) No w każdym razie poszłabym, bo bardzo ją lubię, no ale tak na hura to się nie da.

Gość Daanka
do amelia85 1,2 miesiące przed to się daje zaproszenia ale na urodziny hehe a nie na ślub..w dzisiejszych czasach ludzie wolą wiedzieć wcześniej co najmniej 4-5 miesięcy aby móc się przygotować ( załatwić urlop, kasę na prezent, ubranie)...;/