Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kachna_

Dojrzewa facet czyli ile czasu trwa przekonanie faceta,że już czas na dziecko

Polecane posty

Gość siva
Kachna ja mysle ze to jest to u ciebie ze on poprostu nie chce teraz i boi sie stracic ta ze tak powiem swoja wolnosc , jak bedzie dziecko to dla niego mogila, dla mojego to zenic sie to mogila jest, ja mojemu argumentuje to zeniaczki tak, : chlopie i tak mieszkamy razem nie trzymam cie na smyczy jak chcesz wyjsc to idz zreszta i tak przed kompem siedzisz to co ci wisi slub brac, jesli chcesz byc ze mna to dla ciebie to bez roznicy a dla mnie przynajmniej jakis dowod na czym stoje , wtedy moge wiedziec czy mam brac pod uwage ciebie w przyszlosci czy nie . jednak te argumenty nie trafiaja i suma sumarum kupuje dzialke bez niego bo przestalam czekac az w koncu laskawie sie ocknie , jak tak dalej bedzie to chyba przyszlosc bede planowac bez niego...

Gość widzisz...
a jednak...................... szkoda, że on tak ciągle gada!!! A Ty tabletki bierzesz???

Gość Pampuchna
Kachna miło, że gdzieś jest Ktoś, kto mnie rozumie :) Ja teraz czekam... W poniedziałek powinnam dostać @, strasznie chciałabym żeby Jej nie było... Wiem, że jak będę czekać aż On będzie chciał, to może już być za późno :( A ja tak bardzo, bardzo mocno chcę :(

Gość siva
a do tematu ciazy dodam ze coraz czesciem mysle nad tym ze poprostu albo zrezygnuje z dziecka bo prosic sie wiecznie nie bede jak jakis zebrak , albo zmienie w koncu goscia bo jak to bedzie wtedy ja sobie robote spoko nakrece bede sie piac w gore a ten sobie wtedy dziecko wymysli , to ja mu wtedy powiem ze sory stary ale ty sobie teraz poczekaj . Facet to egoista , on bierze pod uwage jedynie swoje dobro , wtedy i wtedy mu pasuje czy nie pasuje i koniec a zeby tak szerszym lukiem pomyslec nie ciezej. Jakbys go zapytala w ten sposob mi sie rpawie udalo wyciagnac w koncu stwierdzil ze jak bedzie mial stala robote - teraz to w ogole zapomniec moge bo kryzys i w ogole roboty nie ma , no ale ... Zaczelam tak , starzejemy sie i niebawem trzeba pomyslec nad jakims dzieckiem , nie chce rodzic pierwszego dziecka po 30 , mam 25 i ty tez , mamy 5 lat , powiedz mi gdzie w tych 5 latach masz w planie dziecko. On oczywiscie nagle zdal sobie sprawe ze to nie przelewki i faktycznie trzeba cos pomyslec, no i zaczelismy kminic ze teraz nie bo ja dostalam awans wiec conajmniej z rok chce poczekac wiec robi sie nagle ze 4 lata , ja za 2 lata splacam kredyt na dzialke i on pracy nie ma stalej tylko przez agencje pracy pracuje itd , a gdzie w tym wszystkim czas na slub ?? No i tak , troche go przytrzasnelam do sciany niby wtedy zaczal troche myslec na ten temat ale w koncu przestal bo dawno nie gadalismy o tym ale sprobowac mozesz i daj znaka , ale na spokojnie gadaj bez placzu :)

widzisz ... : nie biorę tabletek , nigdy nie brałam . W tej chwili mój ON preferuje tylko seks bezpieczny czyli taki , przy którym nie się zajść w ciążę :(

siva : ja wzruszam się nawet jak oglądam ślub na filmie w TV :) Ja taki płaczek jestem . A Mój wczoraj stwierdził , że mam częste bóle głowy i nie dam sobie rady z dzieckiem i wszystko będzie ja Jego głowie . Szlag by trafił te głupie gadki :(

nie bierz tego do siebie kochana!!!!!!!!!!!!!! on tylko tak gada, żeby Cię zniechęcić!!!

Gość siva
Kachna , ja am bole migrenowe conajmniej 3 razy w tygodniu i to bardzo silne ale chyba moze sobie uswiadomic ze ludzie zyja od tysiecy lat , kiedys nie bylo szpitali, ludzie zyli w jakichs gliniankach albo jaskiniach i kuzwa jakos zyjemy chyba nie ?? ja mowie to mojemu to cos tam mysli ale dalej sie nie chce przekonac .

Czasem w złości myślę , że faceci to prymitywy . Na psychologii na studiach mówili nam wykładowcy , że faceci są 7 lat za kobietami i to jest naukowo udowodnione .

głupie dogadywania, że boli Was głowa i to ma niby być pretekst, że nie poradzisz sobie z dzieckiem i on będzie musiał????????????/

oni to najlepiej by chcieli dzieci w wieku 40 lat a nie patrzą na to, że jest wtedy duuuże ryzyko powikłań i już nie wspomnę o tym, że wtedy to najbardziej jeszcze oglądają sie za młodymi laskami...........

Gość Pampuchna
Kachna, sam...? I nic więcej...? A gdybyś Mu powiedziała, że chcesz więcej? Że to Ci nie wystarcza...? No i że byłaś u ginekologa, bo coś Ci się tam poprzestawiało i przepisał Ci tabletki... No i wtedy "Kochanie jesteśmy bezpieczni..." ?

Pampuchna : Z moim to nie tak łatwo . Przez 3 lata ani razu nie kochaliśmy się bez gumki . A ja już miałam myśli , żeby z gumki hop do środka to chyba mnie przejrzał i do pieca wyrzucał :(

Siva : Ja w 2007 roku zachorowałam na zapalenie opon mózgowych i przez to mam takie bóle głowy , ale to dla Niego doskinały pretekst ... że niby się o mnie martwi ;]

widzisz ... Mój ma 28 lat a jak Mu mówię , że jest przed trzydziestką to mówi , że Go obrażam . Myśli ciągle , że ma 19 lat i jest wiecznie młody , mimo , iż pokazują się pierwsze zmarszczki :|

Gość Pampuchna
Kachna szpileczką dziurki zrób ;) Albo może Go upij....? "Pij, pij będziesz łatwiejszy ;)" :D

Gość siva
ja mam zwyrodnienie kregoslupa , do tego problemy z kolanami , czesciowo z nerkami , tabletki tez dlugo pralam bo kilka lat , i nie wiem czy jakis pierdol od tego nie dostalam w koncu rzucilam i bardzo dobrze , ogolnie ciagle mnie cos boli i w ogole i smieje sie ze niedlugo na wozku bede jezdzic , i mowie mu ze wole cieszyc sie zyciem poki mam jako takie , a jak bedzie dziecko to musi sie ulozyc , musisz mu chyba zapewnic ze nie zostanie sam ze wszystkim , moj uwaza ze nie dojrzalam do dziecka i jestem nieodpowiedzialna - a argumentuje kuzwa tym ze sie o dom nie troszcze wystarczajaco - ale kuzwa chce wam sie wracac zrypanym po robocie i napierdzielac sprzataniem a on wpada w chate i kompa tylko widzi ? oczekuje z ebedzie mial obiad pod nos a ja z jednej pracy do drugiej mam isc bo dom to jak druga praca , czemu on uwaza ze jego czas jest wazniejszy niz moj czas, rownouprawnienie jest , ja pracuje i on tez , a czasy kiedy baba tylko w garach stala minely , ja oczekuje ze razem sie mamy troszczyc o dom a nie ze ja bo jestem baba . to jest wlasciwie jeden z jego glownych argumentow , a nie bierze pod uwage tego jak stoimy z czasem w skali zycia naszego . powiedz jakich ty argumentow uzywasz zeby go rpzekonac bo moze masz cos czego ja sama nie uzywalam :)

On w ogóle nie pije :( Czasem wkurza mnie to , bo dziś myślałam co by Go spić :P

Gość Pampuchna
No to już nie mam pojęcia... A może jakiś striptiz, gorąca atmosfera i się zapomni...?

siva mój tez tylko myślał kiedyś, że moje miejsce jest w kuchni.......... nie zmywałam naczyń dzień, dwa, trzy..... i tak aż w szafkach zabrakło czystych naczyń wtedy docenił jak potrafię doskonale utrzymać dom a gdy czasami usłyszałam czemu tu to leży, czemu brudne zostawiałam na kilka dni aż cuchnęło i wtedy było a jak on zostawił coś to tego nie ruszałam choćby się karaluchy pozabijały o ten kęs ;-) hehe i tak teraz mam z mężem spokój i czysto w domu 🌼

siva : Ja zawszę mówię , że On pracuje poza domem , a ja zawsze w domu sama . Że mamy mieszkanie , że większe nie potrzebne , pieniędzy nie brakuje i że wiecznie modzi nie będziemy . Często mówię , że wpędza mnie w depresje , bo nie chcę już czekac , a On na to , że nie potrafię się zająć domem i znowu miał sierść kota na swetrze :/ Ostatnio pojechaliśmy do mojej mamy i zaczęłam z Nią oglądać wózki i inne lóżeczka , a On widział , że to prowokacja z mojej strony , ale nic ne powiedział :) a ja z mamą uśmiechnięte oglądałyśmy kołyski :) Ostatnio @ spóźniłą mi się 8 dni . Mówię Ci panika na całego . Mówił do mnie mamuśka i , że się cieszy , ale jak nie jestem w ciąży to narazie próbować nie będziemy . A kilka miesięcy temu kochaliśmy się do końca bez zabezpieczenia kilka razy bo Go zmusiłam , a później zaczął wymyślać , że boli głowa,że krocze spodniami obtarł , ale , że polizać bym mogła . Myślałam , że wyjdę z siebie i stanę obok :(

Gość idz do roboty lepiej
zmaiast siedziec na dupie i wymyślać, ja pierdziele, co za baba, facet dobrz wie, co robi, dajac ci tylko do buzi

nie no debile muszą się tu też wyżywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja to bym w dziub dała jakbym usłyszała MOŻESZ POLIZAĆ!!!!!