Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

Czasem jak czytam Wasze wypowiedzi i też na innych tematach odnośnie spania/niespania to takie głupie myśli mi przychodzą, że może coś nie tak skoro on tak dużo śpi i w ogóle takie idealne dziecko ? Uroki kafe :( A może to po prostu nagroda za pierwsze 2 m-ce, kiedy w ogóle nie mogłam go odłożyc i 24h na dobę był przy cycu, spałam na siedząco z nim na rękach. Uciekam na spacer !

Ja już w lepszym humorze. Dzięki Bogu, że pogoda jest śliczna i słoneczna to nie mam doła po takiej fatalnej nocy. Chociaż jestem mega niewyspana to już byłam na zakupach ale ludzi w brud więc kupiłam tylko najpotrzebniejsze rzeczy i do domu. Marci śpi ale jak wstanie to zje zupkę i lecimy na dwór dziś ja ją powietrzę dość sporo może zadziała na spanie :) Oooo już nie śpi :/ lecę...

Hej hej Wczoraj złapałam mega doła i nasmarowałam Wam takiego posta na kafe, że masakra...dziś patrzę, że go nie ma...może to i lepiej :O U nas nocka standardowa z jedna pobudką na mleczko, ale długo nie pospaliśmy bo od 6 już małemu zebrało się na gadanie. i dziś znowu jest nieznośny, leżał sobie na macie, bawił się po czym zaczął się tak drzeć, że nie wiedziałam o co chodzi, noszenie nie pomogło, picie nie pomogło...dopiero mleko załagodziło sprawę. Zrobił potem kupę, pobawił się i teraz strzela drzemkę...ehhh a ja liczyłam że chociaż trochę posprzątam ale się po prostu nie da :( tak wiec pierdzielę NIE SPRZĄTAM i niech sie dzieje co chce. i tak pomyślałam o tym co Toszi piszesz...teraz nasze małe jeszcze się nie ruszają a i tak absorbują to co będzie potem? Przecież Krzysiek ze swoimi ruchami to mi chałupę rozniesie, on teraz potrafi być taki energiczny a jak zacznie chodzić to ja czarno to widzę. Będę jak ta mamuśka co pisała Deseo, że trzeba będzie kursować za tym dzieciakiem i pilnować wszystkiego. Toszi - faktycznie masz porąbane towarzystwo w bloku, żeby komuś wózek przeszkadzał? Mi też marzy się domek bo oczywiście sąsiedzi też potrafią dokazywać. ja mam na górze takich upierdliwców co to wieczorami we dwoje piją sobie wódkę a potem wylewają sobie wszystkie żale przy okazji robiąc przemeblowanie w domu, tj lecą meble i ciuchy na klatkę. i najlepsze jest to, że kuźwa tylko mi to przeszkadza bo inni mają chyba problemy ze słuchem i udają że nic się nie dzieje. A ja sobie obiecałam że następnym razem po takiej akcji wzywam policję i nie przejmuję się że to pan pułkownik z żoną robią popelinę. Co to targania wózka..ja mieszkam na 1 piętrze i uwierz mi dla mnie to też jest problem zwłaszcza że mój bebecar jest cholernie ciężkim wózkiem. Ale teraz będzie lepiej bo spacerówka jest lżejsza...no ale wcześniej to cóż, dźwigałam osobno gondolę z mały a osobno stelaż, cała mokra przy tym byłam :O Alex - ja ugotuj młodemu zupkę z Twojego przepisu, myślę że po świętach i zobaczymy co ta ciocia Alex dobrego poleciła :) deseo - całusy dla Adasia z okazji 5 miesiączków :*****

Kurde już wróciłyśmy ze spaceru, bo mimo, że piękne słońce to jest zimno i wieje wiatr! normalnie zmarzły mi ręce jak pchałam wózek :o A Tysię nie ubrałam za grubo :o na szczęście rączki i ciałko miała ciepłe, tylko policzki troszke zimne! no i spała, więc chyba źle jej nie było! no ona ewidentnie nie lubi słońca ;) jak jej zaświeci to od razu ner-wa dostaje :) chyba musze jej kupić okulary przeciwsłoneczne ;) Idę jej robić obiadek! jak mi się będzie chciało to jeszcze raz z nią wyjdę ;)

My z Marci już od 2h siedzimy na dworze. Najpierw mały spacerek, a od godziny siedzimy w ogrodzie, ja się relaksuję w słońcu czytając gazetkę a teraz Was, a Marcelek mój mały śpi :) Mam nadzieję, że się nawdycha świeżego powietrza i będzie ładnie spać w nocy :) Ejmi życzę Krzysiowi smacznego :) hehe gawitku u nas też słonko świeci i jet wiaterek chłodny ale w ogrodzie za domem jest cieplutko w słoneczku :)

gawit: mieszkam dość blisko manufaktury. do parku julianowskiego średnio daleko, no ale na pewno bliżej od Ciebie :) dzisiaj ciągle słyszę: eeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiieee, eeeeemmmmmmmmmmmnnnnnniiiiiieeee itp. chyba ząbek idzie.. Aleksandrunia: udało Ci się zrobić zdjęcie? Dorotka: co ile karmisz Piotrusia?

dziewczyny jak usunąć kogoś z listy znajomych na nk? robie tak porządki, chcę pousuwać ludzi z którymi nie mam żadnych kontaktów, a nie wiem jak?

no cholera jasna opisalam sie wczoraj takiegooooooooooooooo dlugiego posta , ja ci dzis patrze a dziada wcielo!!!!!!!!!!!111 oj nieladnie!!!!!!!!!!!!!!1

dziewczyny gdybym zablokowała na nk którąś z Was, to zrobiłam to przypadkiem i proszę się nie gniewać, tylko napisać ;) bo nie każdą z Was z nazwiska kojarzę i niechcący mogę usunąć :)

Mili - wchodzisz na czyjś profil i w prawym górnym rogu masz kilka zakładek i tam jest coś takiego jak "zablokuj"...teraz niby nie można kogoś wykasować a zablokować i tworzy sie potem taka lista zablokowanych...

Jezus dziewczyny właśnie zrobiłam test ciążowy...okres mi się spóźnia 3 tygodnie i są 2 kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nogi mi się trzęsą!!!!!!!!!!

dzieki Ejmi:* kiki dziekuje za zdjecia ale sliczny ten twoj synek, super ma urode, ale laski beda za nim ganialy:) a imie Wiktor baardzo mu pasuje...

Ejmi jasne:D nie zartuj bo jeszcze na serio to wezme, czy dzis jest pryma aprilis??

cholera :O mogłam z tym wypalić jutro to byście miały zagwozdkę;) a poważnie to dziś 36 tc i nic....hehe żebym sobie nie wykrakała ;)

:) Moj dzis juz mi zrobil taki prima aprilis ze rzucilam sluchawka :) A ja jeszcze nie dostalam okresu, nie karmie od ponad miesiaca a tu ani widu ani slychu - kurcze moze ja w ciazy jestem.. jakos dopiero teraz na to wpadlam. Zadzwonie do mojego i powiem zeby test kupil ale pewnie tym razem on stwierdzi zebym sobie zartow nie robila :)

hehe to moze i ja zadzwonie do mojego zeby test kupil:D a nie on wie ze wlasnie mam okres:) ja dzisiaj nie wychodzilam z malym z domu, za to ubralam go w kurteczke wsadzilam w hustawke i wystawilam na balkon, pospal sobie ladnie a ja pomylam okna i dokonczylam reszte sprzatania...teraz sie bycze bo juz mi sie nic nie chce, a jeszcze przed chwila sie tak wyglupialam z malym ze bylam cala obsliniona:)

Agulinia a Ty gdzie sie dzisiaj podziewasz? Z racji ze dzis spacer nie byl za dlugi to zamiast sprzatac siedzialam na allegro i kupilam malemu kilka zabawek :) w sumie to wszystkie zabawki jakie mamy to dostalismy od kogos wiec chyba pierwszy raz kupilam cos mojemu synkowi do zabawy - az dziwne :) no ale wszystko mu sie juz znudzilo wiec bedzie mial radoche.

Ejmi kobieto chcesz żebym zawału dostała :) hi hi Dziewczyny ale się uśmiałam w parku! byłam z małą drugi raz na spacerze i poznałyśmy dziadka :) na serio dziadziusia ;) a jaki fajny, jaki rozmowny :D wszystkich w parku zaczepiał :D spacerował z wnusią :) gdzieś w wieku Martynki na oko sądząc, bo nie pytałam ile ma :) ale się z dziadkiem nagadałam :D a potem słyszałam rozmowę dwójki dzieci - chłopca i dziewczynki . on miał jakieś 6 lat, ona 4! on jexdził rowerem, ona hulajnogą i on jej ciągle zajeżdżał drogę! więc się w końcu dziewczynka wkurzyła i mówi do chłopca "nie rób mi tak, bo Cię nie będe lubić, ani kochać " , a on na to "a ja będę wołał na Ciebie g o w n o" :D Uciekam obiado-kolacje robić ;)

no nie gabi ty zamiast poznawac mamuski to se poznalas dziadziusia hehe:D no i dobrze wazne zeby z kims pogadac...a z tej rozmowy dzieci sie usmiala nie no skad one biora takie teksty:D

kikikikiki - ojej, ciężko mi powiedzieć co ile karmię Piotrusia Karmię go cycem na żądanie, raczej nie zwracam uwagi co ile to wypada. tak mniej więcej o takich godz. 6 10 12 15 zupka lub kaszka, a potem jeszcze cycek 18 21 czyli wypada co około 3 godziny z przerwą nocną czasem chce jeszcze dojeść ok. godz. 23, ale co raz rzadziej

Ejmi j się nabrałam, a potem czytałam posty dziewczyn i dobra, skapowałam. Ja jeszcze mojemu żadnego kawału nie zrobiłam, zaraz coś wymyślę. Gawit ja kiedyś minęłam na chodniku dwóch chłopców 5-6 lat i taka rozmowa: Ej podoba Ci się ta Pani , bo mi tak,- a drugi "A mi nie". Sama do siebie się śmiałam. Deseo fajnie że Adaś nowe zabawki dostanie, na pewno będzie zainteresowany. Alex fajnie masz z tym ogródkiem, też tak będę w moim betonowym ogródku jak ciepełko będzie - ciekawe czy się doczekam.

Dziewczyny napiszcie proszę coś w podobie do Dorotki... Jak wygląda Wasz plan dnia...mi się wydaje, że moja Marci za często coś je :/ A na wadzę maluteńko przybywa :( Aha i Marci jak zasnęła przed 13 na dworze to wstała o 15.40 :) Co do okresu to ja powinnam dostać na dniach :) Krocze mnie troszkę zaczyna ciągnąć więc okres chyba jest blisko :)

bar2basia3 no tekst chłopców świetny :) mili pomyslałam sobie, że dzięki dziadziusiowi poznam mamusie ;) bo zawsze tym wózkiem jeździ taka młoda dziewczyna, a dziś był dziadziuś :) jak ona będzie jutro to ją zaczepię :) Ejmi ja na początku też uwierzyłam i sobie pomyślałam jaki los jest przewrotny! tyle zachodu Was wszystko kosztowało, żeby był Krzyś, a tu proszę szast pras i będzie Hania :D a potem sobie przypomniałam, cóż to dziś za dzień ;) ja dziś jeszcze nikogo nie nabrałam, ale ja to kiepska w to jestem :D nie umiem kłamać, bo zaraz zaczynam się śmiać ;)

Alex u nas z jedzeniem jest bardzo różnie, bo to wszystko zależy od tego o której w nocy/bądź nad ranem zje Martysia! ale mniej więcej wygląda to tak: 9-10 kaszka 12 obiadek 15 mleczko 17 pół słoiczka owoca 19 mleczko 20 kąpanie 23-24 mleczko

Basia - tu są za kumate laski żeby ich w bambuko ładować ;), ale poczekajmy bo jeszcze się okaże że wpadka i dopiero będzie problem :O Gawit - uśmiałam się z tych tekstów :) Ja przytoczę dwa zasłyszane i prawdziwe, koleżanka opowiadała mi jak jej synek przechodził etap z przekleństwami: - wraz z koleżanką Felicją udali się na przejażdzkę rowerową. W pewnym momencie Fela się zbuntowała i nie chciała jechać rowerkiem. Wtedy synek koleżanki do niej podjechał i mówi "Fela kurwa jedziesz czy nie" po czym Fela wsiadła i zaczęła pedałować bez słowa ;) A drugi tekst to moja siostrzenica...miała często problemy z kupkami, siedziała na nocniku i przyszedł dziadek i mówi "oj biedna ty jesteś tak się meczysz" a ona z tekstem "dziadek kurwa nie przeszkadzaj" Dzieciaki są bezbłędne ;) deseo - a co Twój wymyślił? ;)