Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama swojego malucha

Mamusie w jakim wieku dzieciaczka oddawałyście do żłobka?

Polecane posty

Ile miały Wasze pociechy kiedy po praz pierwszy oddawałyście je do żłobka? Jestem w 6 miesiącu ciąży ale gdzieniegdzie sa takie masakryczne kolejki, że już sie zapisują (co dla mnie jest paranoją bo dziecko jeszcze światła dziennego nie widziało). Z mężem mamy taka sytuację, że dośc szybko będę musiała wrócić do pracy, czy będę złą matką jeśli oddam półroczne dziecko do żłobka? Moja praca będzie na pół etatu początkowo ze względu na maleństwo...

Gość ja na szczescie nie musialam
oddawac malego do zlobka... Zal mi takiego malego dziecka....... ja chyba nie zdecydowalabym sie na dziecko, gdybym wiedziala, ze polroczniaka bede musiala do zloba oddac....

Mój starszy syn miał 19 miesięcy, a młodszy ma 15 i nadal ze mną w domciu. Nie będziesz złą matką jeśli wrócisz do pracy, gdy dziecko będzie miało 6 miesięcy, a będziesz złą matką gdy nie wrócisz do pracy i nie będziesz miała za co mleka kupić. Początki są trudne! Trzymam kciuki i życzę powodzenia :)

Gość a ja napisze tak...
ty sie nas nie pytaj czy bedziesz wyrodna matka bo oddasz male do zlobka, to nie jest nasza sprawa. Lepiej oddac i isc do pracy niz nie moc mu zapewnic godnego zycia dziadując do 1ego. nie jestes jedyna, inne ddaja zaraz po macierzynskim, jak ma 5-6 miesiecy.

moj synek ma 1,5roku i nadal nie potrafie oddac go do złobka choc nastopi to na wosne :( i bardzo to przeżywam znam mame która zaraz po macierzynskim oddała dziecko do złoba ( ok 4,5 miesiczne niemowle) no cóz mama troche zimne ma podejscie do dziecka

Gość a ja napisze tak...
ja na szczescie nie musialam - musisz juz ją dolowac? Koniecznie musialas to jej napisac? jakby mogla niepracowac to by nie oddawala.

Gość ja nie dlalm do zlobka wcale
Bylo ciezko finansowo,ale dalismy rade,maz dorabial po godzinach,ja opiekowalam sie dzieckiem sasiadki za pieniadze..mala od wrzesnie idzie do przedszkola jak trzylatek:)ciesze sie,ze tak wyszlo. A tobie szczerze wspolczuje,choc napewno przezywasz meki..z czasem bedzie lepiej..jak zwykle czas zalatwi wszystko.

Myszka, to że oddała 4,5 miesięczne dziecko to żłobka nie musi oznaczać, że jest zimna, może musiała po prostu wrócić do pracy i zarobić na utrzmanie tego maluszka. To, że Ty mogłaś pozwolić sobie na tak długie przebywanie z dzieckiem w domu, nie znaczy, że każdego musi być na to stać. Zastanów się trochę.

On będzie taki maleńki przecież to tylko 6 miesięcy :( Będę robić co mogę żeby jak najpóźniej móc oddawać swojego malucha do żłobka, z tego co piszecie to jakiś ewenement oddawać tak małe dziecko.. I zgadzam się... Gdybym tylko mogła maleństwo trzymałabym zawsze przy sobie i to by było dla dziecka najlepsze...

ja na szczęście nie musiałam... - "ja chyba nie zdecydowalabym sie na dziecko, gdybym wiedziala, ze polroczniaka bede musiala do zloba oddac...." -jeśli nie może sobie pozwolić, aby nie pracować to już na dziecko ma się nie decydować? Tylko bogaci mogą mieć dzieci? Co się dziecku stanie jak odda je do żłobka, gdy będzie miało 6 miesięcy? Może być lepszą matką niż ta co z dzieckiem w domu do 6rż została!

Zrób wszytsko, żeby Twoje dziecko mogło być z Tobą jak najdłużej w domku. Może coś wykombinujesz. Nie wiem jaką pracę wykonujesz, ale może udałoby Ci się załatwić z szefem, aby pracować w domu.

zle mnie zrozumiałas Holly miała sytuacje podbramkową musiał oddac i tego nie neguje natomiast znam jej podejscie do dziecka np. mały nie chce jeśc to ona sie drze nie to nie nastepny posiłek za 3 h :O a dzieko ma 13 msiesiecy ( w konsekwencji po 2 tygodniach poszła do lekarza okazało sie ze dziecku rowijala sie jakas infekcje ) wiele takich przypadków słyszłam nie wsspolmne ze jak dziedzko płacze to nawet nie reaguje tylko rzuca nic mu nie bedzie jak popłacze

Gość a ja napisze tak...
dokladnie kapelusz! juz musialy odezwac sie tu takie co chwala sie taka pozycja materialna ze nie musza pracowac, i korzystaja z tego aby zdolowac kogos kogo nie stac na to aby siedziec z dzieckiem w domu. matka -matce wilkiem ;/

Na pewno będę robiła co mogę aby dziecko trzymać jak najdłużej przy sobie, jest jeszcze opcja z babcią, ale nie wiadomo czy to wypali, a juz lepiej żeby babcia posiedziała z małym kilka godzin niż oddawać w obce ręce... Chociaż zawsze jest okropne oddawać swoje dziecko na kilka godzin :( Mam nadzieję, że nie dojdzie to tego, ale chciałam poznać opinię matek i ewentualnie emocje związane z oddawaniem do żłobków takich maluszków.

Gość ojojo to sie zacznie
Ja tez bylam w kropce..musialam wracac do pracy..mala miala 5 miesiecy,a ja nie moglam sobie wyobrazic by oddac tak malenkie dziecko..udlao sie i nie musialam szef dal mi prace w domu..zamuiast na caly etat,pracowala, ma 1/2..cos trzeba wybrac..albo wiecej kasy i dziecko w zlobku,albo mniej kasy,skromniejsze zycie i dziecko w domciu:)

ja pokombinowalam z L4 i ide do pracy jak mala bedzie miec 7 miesiecy. poszlabym na wychowawczy ale mam kreche na mieszkanie i musze to splacac ;( mąz sam nie da rady. Za duzo wychodzi miesiecznie.

Właśnie, mi nie zależy na pieniądzach, oby po prostu były na tyle aby dziecku nie brakowało i było na te podstawowe rzeczy, a bliskości z matką nie da się odbudować...

Powtarzam może uda Ci się dogadać z szefem. A jeśli chodzi o żłobki to tyle będzie opinii ile wypowiedzi. Wszystko zależy do jakiego żłobka Twoje dziecko trafi. Najlepiej zapoznaj się z opiniami rodziców, ze żłobków które masz na oku. Poza tym pogadaj z dyrekcją, opiekunkami.