Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o opinie

zastrzyk antykoncepcyjny -raz na 3 miesiace

Polecane posty

Gość prosze o opinie

witam! dzis wybieram sie gina po recepte na wlasnie taki zastrzyk, wiem ze przyjmuje sie go raz na 3 miesiace i w tym czasie nie ma okresu czytalam rozne opinie, u mnie spirala odpada, tabletki-kiedys bralam i czesto spoznialam sie o pare godzin, a raz zapomnialam zabrac je na wakacje :-/, do plastrow nie jestem przekonana mam juz 2 dzieci, wiecej poki co nie planujemy prosze o jakies opinie na ten temat :) pozdrawiam

Świetna sprawa. A nie bierzesz pod uwagę implantu? Wystarcza na znacznie dłużej :)

Gość prosze o opinie
a pierwsze slysze nie wiedzialam ze jest cos takiego moglabys mi cos o tym napisac?

Gość fghg
zastrzyk, fajna sprawa tylko zależy ile masz lat. Zastrzyk wskazany jest po 40

Lekarz wszczepia pod skórę ramienia implant, zwykle od strony wewnętrznej, mający postać 6 kapsułek silikonowo - gumowych o wymiarach i wyglądzie zapałki. Kapsułki zawierają progestagen (lewonorgestrel), którego 30 mikrogramowa dawka codziennie jest uwalniana do organizmu. Implant pozostaje w ciele maksymalnie przez 5 lat uniemożliwiając zajście w ciążę.Zabieg może być wykonywany jest w znieczuleniu miejscowych i trwa ok. 15 minut. Artykułów w necie jest sporo. wklejam pierwszy z brzegu ;) http://www.polki.pl/seks_antykoncepcja_bezpiecznyseks_artykul,10011491.html

Gość gbyu
ile to kosaztuje?

Gość prosze o opinie
nie wczytuje mi sie ta strona a ile kosztuje implant? do 40tki to mi sporo brakuje, ale zastrzyk przypisuja karmiacym matkom to czemu nie takim co juz nie karmia ale maja male dzieci (moja najmlodsza pociecha ma pol roku)

Gość prosze o opinie
pokasowalam spacje i wczytala sie strona ;) ide czytac

Gość konstancjaswm
Nie wiem jaką ten zastrzyk ma skuteczność, ale znam dziewczynę, która twierdzi, że wpadła w czasie stosowania właśnie takiego zastrzyku.

Gość depo-provera
strasznie się tyje w dodatku bardzo przyczynia się do osteoporozy. dziwne rzeczy się dzieją. dopiero rok po ostatnim zastrzyku wrócił cykl. nowy lekraz powiedział, że to środek dobry dla zwierzat.

Ja zrobiłam sobie taki zastrzyk ze 4 lata temu.... osobiscie byłam bardzo niezadowolona:(:(:(:(-okresu nie miałam 1.5 roku i w ciągu 3 miesięcy prztyłam 20kg:(jakiś koszmar.Nigdy więcej.Zalezy od organizmu,dla mojego widocznie była za duża jednorazowa dawka hormonów:( A co implantu to chyba w Polsce jeszcze niedostępny. Pozdrawiam gorąco:)🌼

nie polecam. przy pierwszym po półtora miesiąca miałam prawie cały czas plamienia, po drugim prawie od początku do końca :(ale za to schudłam po nim, a jak mijały 3 miesiące to czułam ze tyje i tak rozpoznawałam że zastrzyk przestaje działać:).ale przez to plamienie go odstawiłam