Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WERTYUIOP

Czy waszym zdaniem to dobre zarobki? powrót z obczyzny do Polski

Polecane posty

Gość WERTYUIOP

Pytałam już znajomych, rodiznę - uważają, że naprawdę dobre na start. jaki start mam na myśli? otóż, pół roku temu wróciłąm z 4 letneij emigracji (Europa,ale nie Wyspy). pracowałam najpierw fizycznie, potem dosc długo byłam sekretarką , w koncu dostałam dobrą pracę bardzo zblizoną do mojego zawodu wyuczonego. Wykonywałam ta pracę ponad rok,prawie półtota,miałam awans ale nieznaczny.zarabiałam tam nieźle , ale sprawy osobiste skierowały mnie z powrotem do POlski.gdzie przez kilka mieisęcy nie moglam szukać pracy (no ale miałam nawet sporo oszczędności). teraz dostaąłm propozycje pracy, już ją mam w kieszeni, ale musze ise tylko zdecydować biorę czy nie. minus jest taki,że to ponad 200 km od mojego domu rodiznnego a wolałabym często tam bywac z racji problemów zdrowotnych rodizców... praca tego rodzaju,jak pod koniec miałam za granicą. To duże miasto (ponad 250 000 miesz.) A pensja mieisęczna brutto na start to 7 600 złotych... chyba jednak dość satysfakcjonująca, jak wynajme tylko dla siebie małe mieszkanie ale nie kawalerkę, w centrum tego miasta, opłacę wszytko, to mi chyba jeszcze sproro zostanie??

Gość WERTYUIOP
?

Gość sunrise sunset
Uważam że to naprawdę dużo, bierz tą pracę.

Gość WERTYUIOP
no też tak myślałam, że to sporo... długo mnei tu nie było, inaczej jest teraz w kraju dlatego pytam kogo mogę. dziękuję

Gość ja mam 28 mążteż
to są zaje*** dobre zarobki ja zarabiam na rękę zaledwie 1 400