Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płacz i płacz

pasożyt z toksoplazmozy ,mała awidnośc.

Polecane posty

Gość płacz i płacz

Mam prośbę. Potrzebuję informacji. Z wyniku toksoplazmozy wyszło- dodatni, ale nie chora. Zrobiłam wg zalecenia awidność. Wyszła niska, 34,.. Oznacza to świeżą infekcję. Jestem w 10 tc więc z tego co wiem można mnie wyleczyć z tego pasozyta, aby nie doszedł do łozyska przed 16 tc. Gdybym teraz była w 16 tc i miała tak niską awidnośc oznaczałoby to ,że pasozyt przeszedł już do łozyska i wejdzie do móżgu. Co to oznacza: urodzenie martwego płodu- poronienie chyba juz zaawansowanej ciąży, albo urodzenie chorego dziecka. Łzy same cisną się do oczu. Mam te antybiotyki, będę je zarzywać.Licze ,że pasozyt zginie zanim dostanie się do móżgu. Na ulotce napisane jest ze zapobiegawczo przy toksoplazmozie wrodzonej i zapobiegawczo przeciw zapaleniu opon mózgowych czyli miungokokom czy jakos tak. czyli dziecko może urodzić się z zapaleniem opon mózgowych miungokoom? a co to za choroba?

Witam! 🖐️ Zapraszam na topik "Toksoplazmoza - nie lekceważcie tego zagrozenia". Skopiowałem tam Twój post i odpowiedziałęm na niego.