Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakło.potana

czy ktosrobiła samodzielnie bukiety

Polecane posty

Gość zakło.potana

Jestem w dość podbramkowej sytuacji. W skrócie, albo sama zrobię bukiety do koscioła na ślub albo nie będzie ich w ogóle. Chodzi mi o jakies zwyczajne bukiety, a nie o żadne cuda. Powiedzmy, że mam smykałkę do takich rzeczy, ale jednak jeśli chodzi o kwiaty, to nie mam doświadczenia, a takie bukiety to nie byle co. Czy ktoś się odważył sam na taki krok?

Gość purpleday
Uważam, że nie trzeba być florystą by zrobić prosty bukiet np. z kalii. http://forum.we-dwoje.pl/files/jasne_kalie_106.jpg np. taki - to prosta sprawa. Tylko jedna sprawa mnie nurtuje- czy te bukiety z kwiaciarni nie są utrwalane jakimś sprayem? Bo jednak dość długo wyglądają świeżo. Ale myślę, ze z prostym bukietem poradzisz sobie bez problemów, jeśli wymyśliłaś coś bardziej skomplikowanego- to może być ciężko.

Gość zakło.potana
problem polega na tym, że te bukiety do koscioła są duże. Mam niby obmyślone co potrzeba, pianki, kleje, odżywki, ale nie wiem czy to nie za ambitne zadanie.

Gość purpleday
aaa tobie chodziło o bukiety do przystrojenia kościoła, a ja myślałam, ze chodzi Ci o wiązankę, przepraszam, nie doczytałam. Idź do kościoła w którym będziesz brała ślub i zapytaj kościelnego czy mają jakieś wazony na stanie, jeśli tak to nie potrzeba robić bukietów- wystarczy włożyć kwiaty do wazonu. Takie proste kompozycje mają swój urok. A np. centralny bukiet możesz zrobić większy w jakimś koszu.

Gość purpleday
ale pomyśl czy będziesz miała na to czas. Rano będzie trzeba jechać gdzieś na giełdę po kwiaty- bo kupić w kwiaciarni się nie opłaca. A może poszukaj jakiejś małej kwiaciarni, która zrobi to tanio. No chyba, ze będziesz miała własne kwiaty to sytuacja wygląda trochę inaczej.

Gość nalon32
ja sama robilam-prosty bukiet z herbacianych roz

Ja robiłam mojej siostrze białe miniaturki goździków i do tego dużo gipsówki łodygi obwiązałam białą wstążką nie wyszło źle.

Gość nalon32
ups..chodzi do kosciola-sorki..do kosciola to moja mama kupila bukiet kremowych mieczykow i wystarczylo:)

Gość mialam w dłoni pojedyńczą
białą lilię z łodyżką owinięta białą, atłasową wstążką; wykonanie - kilka minutek, koszt całości - niecałe 10 zł efekt - super, smukła linia kwiatu idealnie pasowała do skromnej, prostej sukni i długich rękawiczek (oczywiście z palcami ;) ) polecam rękodzielnictwo - trzymetrowy welon-mgiełkę też szyłam samodzielnie, trwało to jakąś godzinkę, a efekt super :)

Gość fikii
jak szłam do komunii to tez miałam biała lilię

Gość florystka
nie polecam tylko obrywc pierwsze płatki..to jest "szkielet" róży..bez nich kwiat szybko poleci