Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasandra27

w PIĄTEK nie je sie MIĘSA !!!!!!!!!!!!!! TO GRZECH !!

Polecane posty

Gość Przypadkowaa
Niektórzy bardzo chcieliby, ażeby katolicy tak właśnie się zachowywali. Bo wtedy mozna by się po nich wozić. Dlatego tak łatwo jest poruszyć towarzystwo forumowe, jak padnie jak idiotyczna wypowiedź, rzekomo z ust katolika.

Gość pewnie dajesz na radio maryja
z tąd taka swieta jestes..wychodzisz z konfesjonałuy i pierwsze co zrobisz to obgadasz wszystkie sąsiadki,,,,to jest dopiero pseudokatolicyzm...

Gość jejejejejejejeje......
sex przed slubem grzechem jest, sami grzesznicy tutaj!:P:P:P

Gość no nie nie wierze ...jacy swie
kurcze dzis rano zapomniałam ze jest post,,,i zjadłam 3 parówki,,czy pojde do piekła/??

No ale przeciez pomijajac faktycznie Jimenowaty ton tego topiku, to dziewczyna ma racje - wierzacy w piatek nie powinni jesc miesa, jak i uprawiac seksu przed slubem, nieprawda?

no prawda prawda to wiekszosc z nas grzeszy!!ja do slubi nie bede czekala!:P:P:P

"no prawda prawda to wiekszosc z nas grzeszy!!ja do slubi nie bede czekala!:P" No to faktycznie, swietna wiara. Hehe, a ja nie wierze w Boga, a dzis jakims przypadkiem jadlam rybe i kotlety sojowe ;)

Gość Co to zn. GRZECH
?

autorko uprawialas sex przed slubem??prawda mow bo bedziesz musiala sie spowiadac klamstwo tez grzech nawet na kafe:P:P:P

Gość Co to zn. GRZECH
?

Gość Co to zn. GRZECH

Gość kuklaa
a ja powiem tak! kazdy ma wolna wole i sam decyduje czy zje to mieso czy nie i tak jak "jakis" forumowicz juz napisal Bog nas z tego bedzie sadzil... dlatego niie rozumiem autorki tego tematu i jeszcze napisala co wiedziala i najzwyczajniej w siecie zwiala z tad... chyba jej chodzilo wlasnie o wywolanie zlosci wsrod forumowiczow i zdenerwowanie nas;/ wrrr na stos z takimi;p

Gość Co to zn. GRZECH
?

Gość Stad a nie z tad

Grzech zabija w nas życie, unieszczęśliwiając nas na wieki. Biblia nazywa to śmiercią wieczną. Ona byłaby przeznaczeniem każdego z nas, gdyby nie... Właśnie! W tym punkcie trzeba powiedzieć to najważniejsze: gdyby nie Jezus Chrystus. To ostatecznie w Jego życie weszło okrucieństwo śmierci; którą w tak realistycznych barwach przedstawiał Amos. Śmierć Jezusa była także konsekwencją grzechu, tylko że ten grzech nie był Jego, on był nasz! A Jezus za niego umarł. Chrystus pozwolił się zabić przez religijność faryzeuszy, sztywną i wykluczającą wszelką nową interwencję Boga; pozwolił się zabić przez kompromisowość Piłata, przez kłamstwo fałszywych świadków, przez bezmyślność tłumów, okrucieństwo żołnierzy, przez tchórzliwość apostołów, przez zdradę Judasza. W tym wachlarzu ludzkich grzechów, które złożyły się na śmierć Jezusa, odnajdziemy z łatwością nasze postawy, którymi codziennie zabijamy w sobie i w innych prawdziwe życie. Jezus umiera pod ciężarem tego wszystkiego. Trucizna naszego grzechu na Nim pokazała całą swoją śmiertelną jadowitość. On zgodził się, by ona Go zniszczyła. A stało się tak, abyśmy my nie musieli umierać, byśmy mogli żyć nowym życiem, które Bóg w Chrystusie zmartwychwstałym nam na powrót pragnie zwrócić. I to za darmo. Jedno tylko jest potrzebne, byśmy weszli w ten nowy wymiar istnienia. To się ...........

moze lepiej napisac co nie jest grzechem??:P

Gość monika16000
uwazam że załozycielka mogła inaczej wyrazic swój temat,,np nie rozkazując,,!!!!!!!!!!!!!!!

Gość życie beznadziejne
chciałabym wierzyc w boga ale nie potrafie,,,,,i chciałabym aby zycie pozagrobowe istniało...ale prawda jest taka że umrzemy i prawdopodobnie zjedza nas robaki i zostanie smród,,,,,

Gość korza
W piątki nie jemy mięsa poza rybą, są wyjątki o których zawsze się dowiecie w kościele będąc na mszy św. Poza tym warto raz w tygodniu nie spożywać pokarmu mięsnego chociażby dlatego że dobrze wpłynie na zdrowie.

Gość korza
.... poprzedniej treści: Kan. 1251 - Wstrzemięźliwość od spożywania mięsa lub innych pokarmów, zgodnie z zarządzeniem Konferencji Episkopatu, należy zachowywać we wszystkie piątki całego roku, chyba że w danym dniu przypada jakaś uroczystość. Natomiast wstrzemięźliwość i post obowiązują w środę popielcową oraz w piątek Męki i Śmierci Pana naszego Jezusa Chrystusa.

Gość w bankach mają jakies sposoby
u mnie w kosciele jak np w pt wypadnie jakies swieto i proboszcz da dyspenze t wedy to jest oglaszane na ogloszeniach a tak to jest ten post ====llllllll Boze , jak mi zal takich ludzi :-(

Gość ukilop
dziś do restauracji w której jestem kelnerką przyszedł ksiądz z naszej parafii i zamówił wołowinę. Ale był "po cywilnemu" więc chyba mu wolno...:)

Gość Calley
a ryba to warzywo i rośnie w ziemi :)

Gość gość
zaraz ide robic spaghetti bolonese i sobie bede szamac