Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileboniezdierże

Ile płacicie za odbudowanie zęba???

Polecane posty

Gość ileboniezdierże

Mam średnio dużą dziurę w zębie, zalęgła się tam prochnica itd. zaczął mnie bolec, więc poszłam do dentysty. a tam? pani mi powuiedziała, ze to wszystko może kosztowac nawet 400 zl!! zastanawiam się, czy nie poszukac w mieście tańszego dentysty.. ile Wy płacicie?

Gość 90 złotych
:)

Gość ileboniezdierże
naprawdę? a to na jakiejś wsi ?:p czy normalnie w mieście? skądf jesteś?

Gość a ja a ja...
ja za odbudowanie zeba i leczenie lanałowe zapłaciłam tylko 150 zł...tylko dlatego ze jestem w ciazy i mam refundowane leczenie kanałowe wszystkich zebów:P

Gość miraculumm
odbudowanie zeba u mnie kosztuje 120 zl

Gość ileboniezdierże
No właśnie razem z leczeniem kanałowym chodzi mi ! :P Piszcie też skąd jesteście :)

Gość 2776
To cena bez kanałowego.

Gość miraculumm
no ja mialam martwy korzen i na nim mi go odbudwala (podobno jakby byl zdrowy korzen, to cwiek bylylby drozszy), wiec "tylko" 120 zl. A miasto to Myslowice woj.slaskie

Gość a ja a ja...
kanalowe u mnie - Sosnowiec to około 100 zł od kanału...np przy zebie z trzema kanałamito koszt 300 złotych plus plomba około 120 - 150 w zaleznosci od ubytku:) Czyli arzem 450 zł niestety...

Gość odbudowanie zeba
kanały 3 do wypełnienia, trucizna i ze 4 wizyty. razem mnie to kosztowało 30+ 130 (kanały) + jakies chyba 70-80 za "koronę"

Gość a ja a ja...
kanalowe u mnie - Sosnowiec to około 100 zł od kanału...np przy zebie z trzema kanałamito koszt 300 złotych plus plomba około 120 - 150 w zaleznosci od ubytku:) Czyli arzem 450 zł niestety...

Gość ileboniezdierże
aaa więc to taak :O no pięknie 😠 złodzieje :D ja też mam martwy korzeń i już dawno chciałam coś zrobic z tym zębem , bo mi do tej dziury tylko jedzenie wpada :O a słyszałam, że na wsiach biorą mniej :P

Gość 90 złotych
miasto 100 tysięczne, Górny Śląsk :) wieś nie wieś, ale ząbek zrobiony ładnie, nie mam na co narzekać (odpukać)

Gość odbudowanie zeba
Kochana, martwy korzeń ?? to sie kwlifikuje chyba tylko pod implant!! ja tak miałam. i niestety musiałam wydac duuuzo wiecej niz 400 zł. :o

Gość 90 złotych
acha.. kanałowe plus wypełnienie światłoutwardzalne to łącznie 90 zł :)

Gość fklmekfn
no więc jak myślicie.. mam poszukac czegoś tańszego czy ta cena jest standardowa i powinnam się cieszyc, że 'tylko' tyle

Gość a ja a ja...
martwy korzen wcale nie oznacza koniecznosci implantu....fachowy dentysta i przeleczenie kanałowe zeba w zupełnosci wystarcza...oczywiscie to nie bedzie jedna wizyta ale tez bez przesady...

Gość a ja a ja...
ja bym poszukała moze cos znajdziesz taniej...pamietam jak kiedys trafiłam na dentystke która za przeleczenie i wypełnienie górnej siódemki zaśpiewała 860 zł!!!!!! Uciekłam od niej i znalazłam dentyste który zrobił dokładnie to samo za 230...

Gość pommponik
Odbudowa zęba może kosztować kilkadziesiąt złotych, kiedy jest to plomba, a może również kilkaset lub ponad tysiąc złotych, kiedy jest to koronka porcelanowa. Żywe zęby zwykle udaje się odbudować za pomocą kompozytu czyli wypełnienia (plomby), ale jeśli ząb jest bardzo zniszczony i wymagał leczenia kanałowego, to odbudowa takiego zęba może wymagać wykonania sztyftu (ćwieku) i koronki jak np. tu http://www.anident.pl/odbudowa-zeba.html , a to kosztuje nawet ponad tysiąc złotych. Ale w zamian w taki sposób można odbudować nawet bardzo zniszczony ząb, np. taki, z którego został tylko korzeń na równo z dziąsłem - oczywiście nie każdy, o tym powinien zadecydować stomatolog protetyk. Summa summarum nie da się porównywać ceny lub oferty danego gabinetu stomatologicznego bez podstawowej wiedzy, w jakim stanie jest ząb, a tym samym jaka odbudowa wchodzi w grę.

Koszty odbudowy zęba to wszystko są rzeczy ustalane indywidualnie. Wszystko zależy od ubytku i od tego, co jest do zrobienia. Polecam do tego klinikę Dental Park w Krakowie, ponieważ mają pacjentów z całej Polski i są dobrymi specjalistami.

Gość gość
Ja za powtórne leczenie kanałowe czyli reendo dwa korzenie 1400zł