Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kameleonka

jakie koszta wynajęcia duzego autokaru????

Polecane posty

Gość Kameleonka

czy ktos moze sie orientuje mniej wiecej jakie sa koszta wynajmu autobusu dla gosci weselnych. Chodzi o duzy autobus.. na ok 50 miejsc..

Ciężko mi powiedzieć. Zadzwoń do firm przewozowych i zapytaj. Ja moge tylko z doświadczenia organizowania wycieczek szkolnych powiedzieć, ze liczyli mi albo za godziny albo za kilometry. Z tego co pamiętam to za kilometry było coś ponad 2,5 zł/km.

Ale jak to działa w przypadku gości weselnych to nie wiem.

Gość Kameleonka
dzieki!! No włanie tez teraz znałazlam 2,5 zł/km.. tylko tez włsnie nie wiem jak to wygląda z goscmi weselnymi.. no nic beedziemy dzwonic.. .. mam nadzieje ze jeszcze znajdzie sie osóbka która juz ma zaklepany bus na wesele...

Kameleonka życze żebyś załatwiła. Daleko będą Twoi goście jechać? Ale to będzie wesoły autobus :-).

Gość Kameleonka
no ok 40 km....mysle ze dooo... bedzie spokojnie ale ...zzzzz wesela.. to ciezko powiedziec:):) no w najblizszym czasie podzwonie i zobaczymy co maja do zaoferowania:)

Na pewno załatwisz tą sprawę. Fajny taki weselny autobus :-). Kiedy slub?

Gość Kameleonka
No jeszcze mam do czego odliczac.. bo za rok.. niestety w przeciwienstwie do mojego wybranka ( który zostawia wszystkie sprawy na ostatni moment) lubie wiedziec z wyprzedzeniem co,jak i gdzie:). A u Ciebie tez wkrótce ten wielki dzien??

27 czerwca tego roku :-). Teraz oboje mamy ferie i wykorzystujemy czas na załatwienie wielu spraw. Dobrze, ze jesteś przezorna i wolisz wiedzieć wcześniej co i jak :-)

Gość Kameleonka
no to juz tuz tuz... no własnie my nie mamy zbyt wiele wolnego czasu by pojedzic i pozałatwiac..gdyz mieszkamy za granica narazie.. i teraz troszke wykorzystujemy rodziców..no a jak tylko moge to sama dowiaduje sie róznych spraw... No a propo Waszego slubu mam nadzieje ze zalatwianie wszystkich spraw pójdzie szybko i gładko:)

Mam nadzieje, ze tak będzie. Tobie rowniez zycze powodzenia w przygotowanaich i ...satysfakcji z nich :-).

Gość Kameleonka
dzięki i wzajemnie:) pozdrawiam:)

No nie mogłam się powstrzymać żeby nie napisać bo kiedy czytam o autokarze to akurat mam przed oczami ;) Sytuacja z okolic mojej rodziny, byłam z tym na bieżąco bo i znajomi jacyś to byli, i było to w czasie kiedy na wakacje tam pojechałam. W sierpniu ubiegłego roku młoda para wynajęła autokar dla swoich gości. Zanim goście dojechali na miejsce, kierowca musiał się zatrzymywać i wzywać policję. Policja złapała tylko jednego "gościa" który był tak pijany że wrócił po kurteczkę. W środku- połamane oparcia, krew, wymiociny, podarta tapicerka, wybite szyby, rozbite butelki, resztki jedzenia... Nowożeńcy musieli następnego dnia rano jechać do firmy, wytłumaczyć, przeprosić i oczywiście... rachunek odebrać. Na kilka czy kilkanaście tys. złotych. Polecam sprawdzić czy ktokolwiek trzeźwy będzie kontrolował sytuację, czy nie ma agresorów którzy już na weselu chcieli w zęby dać i w umowie zaznaczyć czy faktycznie za wszystko my odpowiadamy czy sprawcy. Powodzenia życzę, tak czy inaczej bezpieczniej jest wpakować ludzi do autokaru niż pozwolić jechać półpijanym czy choćby przemęczonym kierowcom.

Gość no ja też z organizacji...
...wycieczek szkolnych (a raczej przedszkolnych :P) mogę powiedzieć, że zazwyczaj wynajmujemy autokary na "ryczałt" i jeśli jest to na terenie naszego miasta (krakowa) to zazwyczaj około 250 złotych. Ale nie wiem dokłądnie jak jest na "dłuższe trasy" ;) BTW - moja przyjaciółka też jest w trakcie organizacji wesela i też wszystko ona sama, bo jej narzeczony stwierdził, że on to sobie weźmie wolne w piątek przed weselem i wszystko "ustawi" :P Ach, te chłopy ;)

historynko, kondolencje dla znajomych ze maja taka rodzinke i znajomych. ja bylam juz na nie jednym weselu na ktore dojazd byl autokarem i powrot tez i nigdy przenigdy nie zdazyla mi sie historia podobna do tej, ktora opisujesz. czasem i owszem, autokar byl zabawowy, szczegolnie jak jechalo sie ponad 100 km :) ale to byly spiewy i smiechy a nie tak zalosne zachowanie o jakim piszesz

Lucy_in_the_sky, zachowanie tym bardziej żałosne że młodzi musieli zaraz po ślubie przepraszać za rodzinę i płacić... nie wiem czy goście poczuli się zobowiązani i oddali pieniądze. A w dodatku w lokalnej prasie to rozdmuchali, a wiadomo- w małych miejscowościach każdy się zna i wiadomo o kogo chodzi. A autokarem z wesela jechałam raz jako gość i faktycznie miło to wspominam, i opcja ze względu na wygodę i bezpieczeństwo świetna.

Gość kameleonka
No mam nadzieje ze takie niespodzianki mnie ominą...:)

Gość lampadzia
Tutaj masz kontakt do sprawdzonej firmy - http://www.dar-trans.pl/wynajem-busow Generalnie nastawiajcie się na kogoś z doświadczeniem i porządnym autokarem, no i dobrymi opiniami. To jedyny sposób.

Gość gość
Zapewnienie weselnym gościom transportu jest w dobrym tonie. Wygodny autokar można wynająć w firmie http://www.asik.com.pl/ My tak zrobiliśmy i pamiętam,że nie były to duże koszty i że nasi goście byli zadowoleni.

Gość gość
Zobaczcie sobie koniecznie na www.oprawa.gdziewesele.pl/Auto-do-slubu/ tam są szczegółowe cenniki wynajmu autokaru na wesele!