Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ritttaa

Tesciowa a telefon

Polecane posty

Gość Ritttaa

Moje zapytanie dotyczy tego jak często dzwoni do was teściowa? Ja mieszkam w tym samym miescie co ona ale na dwóch różnych krańcach-(miasto duże) i ona nigdy do mnie nie dzwoni bo uważa że to dzieci powinny dzwonić do swoich rodziców. Dodam że teściowa jest dla mnie miła. Czasem mówi, że mnie kocha i tęskni. Ale nigdy nie zadzwoni. Wydaje mi się to dziwne, bo jej syn mieszka u mnie i mojej mamy i chociażby z tego właśnie względu-że on się wyprowadził-ona powinna zadzwonić czasem i zapytać co u nas i jak nam się mieszka. Poza ty jak się póżniej okazuje ona ma żal , że ja tak rzadko ją odwiedzam np. raz na miesiąc. Ale sama nie zadzwoni i nie zaprosi nas na kawe. Co o tym sądzicie? Poza tym gdyby ona czasem zadzwoniła to ja bym tez nie miała problemu z dzwonieniem do niej.

Gość bxbbxbbbxb
ciao Ritta

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiili
Wcale nie dzwoni. Albo dzwoni tylko wtedy gdy np mąż w szpitalu.

Gość i tak właśnie powstają ploty
może po prostu boi się i nie chce, żebyś jej powiedziała, że się narzuca, kontroluje itd. A znając inne młode mężatki wie jaki jest ich stosunek do teściowych. Może przy najbliższej okazjo ośmiel ją bardziej i powiedz, że byłoby ci miło gdyby od czasu do czasu zadzwoniła

Gość Ritttaa
dziekuję. taka młoda już nie jestem bo dawno po 30-tce ale mężatką od poł roku dopiero. Jak byliśmy w podróży poślubnej to zadzwoniła na moją komórkę. Miłe to było. Ona by chciała mnie widziec pewnie co tydzień i zawsze mówi, że jej dom to też mój. No tak. ale gdyby też zadzwoniła i na kawe zaprosiła to byłoby to lepiej przeze mnie widziane. A tak to mam wrażenie , ze jej nie interesuje co u mnie. Ona w nic nam sie nie miesza- zawsze mówi, że młodzi mają swój punkt widzenia i to ich sparawa ale te telefony mnie a raczej ich brak mnie drażnią. Bo gdyby jej córka się wyprowadział do męża to na pewno by do niej dzwoniła- i to codziennie. Kiedyś mówiłam jej, że ma dzwonić, przyjeżdzać do mnie i ona, że będzie pamiętała ale i tak nic nie zmieniła. Poza tym chciałąbym aby to ona dzwoniła bo jak zacznie gadać to pół godziny to minimum a wiadomo... młodzi oszczędzają na rachunkach

Gość ale do syna chyba dzwoni
czy też nie? a syn do niej?

no syn to tam wpada raz lub dwa w tygodniu- niby jak jest w okolicy służbowo. Raczej nie dzwoni bo wie, ze mamuśka rozgada się na dobre pół godziny. Nawet w urodziny nie zadzwoniła do mnie z życzeniami :-( Było mi przykro.