Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede mama

jakie proponujecie imie dla mojej coreczki?

Polecane posty

tylko ze typowo polskich imion jest bardzo malo wiekszosc sa to imiona pochodzenia hebrajskiego. Rodzice nadaja takie imie jakie im sie podoba, a stwierdzenia ze sa to imiona w rodzinach patologicznych to mnie robraja . Ja jakich dzieci bym nie znala z imionami dla ciebie zgranicznymi to nadaja je osoby wyksztalcone dobrze usytuowane ...wiec powiem Ci takimi slowami mozesz latwo zranic. Tobie nie musza sie podobac ale komus sie podobaja i kazdy ma inny gust. Moje imie nadawane w czasie gdy wiekszosc wbieranych to bylo Anka, Kaska, Ela itp itd wzbudzalo wlasnie takie same emocje jak teraz Nikola czy inne... a mam na imie Emilia..i co? jak wtedy ludzie tak sadzili jak Ty to wychodzi ze niby jestem z patologicznej rodziny no niestety zmartwie Cie bo nie... a co do imion to jestem sama obecnie w ciazy i jak bedzie chlopczyk to bedzie Mikołaj, a dziewczynka Nadia. Tylko ze ja nie szukalabym na forum takich propozycji, a faktycznie przegadala to z mezem,czy narzeczonym.

Gość purpleday
Emilia w latach 80 była "egzotycznym" imieniem? Cholera, mam wiele koleżanek o tym imieniu z lat 78-85. Wtedy zdaje się jedno z najczęśniej nadawanych imion. Obok- katarzyny, joanny, anny, justyny, pauliny, marty, magdaleny była emilia. Za to egzotyczne imiona wtedy to takie jak Tycjan, Kornelia, Roland, Angelika czy Klaudia. Teraz są nicole, olivki, nadie- cóż, świat się zmienia :) Niech ludzie nazywają dzieci jak chcą, mnie najbardziej irytuje to, że pozwalają urzędnikom na zapis fonetyczny- np. Brajan, Andżelika itp.

Gość ja proponuje takie
Mam Mamę, Która o Moje Imię Pyta Na Byle Jakim Forum Internetowym Będzie oryginalne jak cholera i w dodatku prawdziwe :o

Zupełnie nie rozumiem po co te uszczypliwości... Jeden woli zapytać na forum, a drugi przejrzeć kalendarz... I tyle. A w niektórych wypowiedziach tyle jadu jest, że aż się smutno robi :(

Gość Mia02
Daria, Agata, Patrycja, Weronika

Gość Mia02
...i Paulina

Gość a mi sie podoba
ANTONINA, BLANKA

Gość hmmm... może
HELENA - TAK JAK JA :)

Gość purpleday
Mi się podoba wiele imion, ale jak już stanę przed wyborem imienia dla dziecka to chyba zwariuję, kręćka można dostać :P Gdyby dziecko miało urodzić się teraz to byłaby Małgorzata lub Mikołaj. Pół roku temu byłaby Kalina lub Kajetan. A jeszcze wcześniej Julita i Jędrzej :) Właśnie zauważyłam, ze dobrane są parami- literowo :P

Gość Ups...........................
A może Izabela

Nina i Iga - tak będą moje córeczki miały na imioa :) a moja mała siostra ma na imię Zuzia ;) Poza tym jeszcze ładnie Dominika, Marta, Martyna, itp...

Gość ajrony
może Pola, albo Paula - ładne rzymskie imię

mi się osobiście podoba Zuzanna i kiedyś mając córeczkę tak dam jej na imię :)