Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

Powiem Wam kobietki, że właśnie tak mi się wydaje że powinno być wszystko ok, jeżeli chodzi o \"te sprawy\", no bo jak by miało być inaczej to rzeczywiście wszystkie małżeństwa miałyby kryzys po pierwszym dziecku, a raczej tak nie jest:)

Witam nową przyszłą mamuśkę:) U nas również wszystko jest ok. Ja nie widzę różnicy a mój nie narzeka;) Co do zajmowania się dzieckiem to też myślałam że jak zacznie płakać to ja nie będę wiedziała co zrobić i będę płakać razem z młodą.... jednak jest całkiem inaczej, zobaczysz że jako mama będziesz doskonale wiedziała co robić i będziesz miała bardzo dużo cierpliwości do płaczącego i marudzącego bąbla:)

Hejka kobitki.. Co do przyszłego macierzyństwa to ja jakoś nie mam obaw, mam już małe doświadczenie i myśle jestem obyta z mluszkami, myśle że sobie jakoś poradze :) A ja od paru dni normalnie rano musze zjeść hihi mój wychodzi do pracy ok 5 lub pare minut po to ja robię sobie herbatkę i jedzonko i muszę zjeść dopiero potem kłade się na trochę i o 9 wstaje i znowu jem hehe chyba zaniedługo bede wyglądać jak hipopotam ale co tam :D A dziewczyny jak u Was bylo z zrzucaniem wagi po porodzie? Łatwo poszlo zeby wrócić do figury sprzed ciąży czy nie każdej się udało? Stosowałyście jakieś diety, pasy uciskowe itp. czy to samo jakoś zeszło? Jest tu ktoś w ogóle?

Gość szczśliwa87
Cześć Dziewczyny:) Właśnie, dobre pytanie??!! Jak to jest z tą wagą?? Bardzo bym chciałą wrócić do poprzedniego wyglądu, no i te nieszczęsne rozstępy??!! Da się jej w jakiś sposób "wybielić"??

Wlaśnie dziewczyny, a teraz pytanie do przyszłych mamusiek, Wam się pokazały jakieś rozstępy? Bo czytalam że jak mają wystąpic to mogą się pojawić już podczas ciąży ok 6-8msc? Mogą być delikatne a potem jak brzuszek spadnie bedą bardziej widoczne.. Macie coś? No ja mam całkiem sporawy brzuszek bo 90cm w pasie, przed ciążą miałam jakieś 73 i póki co nie widze żadnego rozstępu, smaruje się 2rrazy dziennie oliwką bambino a Wy czego używacie? szczęśliwa a Ty duzy masz brzuszek - ile masz w pasie na wysokośći pępka? :)

Gość szczśliwa87
Za chwilkę się zmierzę:) Ale co do rozstępów to mam straszne na piersiach, moje piersi to jeden wielki rozstęp i nic nie dało rady temu zapobiec, ani oliwki, ani kremy ani inne cuda:( Na brzuchu nie mam jeszcze nic, ale już na biodrach owszem, po pięć półtora centymetrowych kresek mam:(

No ja na piersiach też mam kilka.. ale na piersiach miałam już dawno, przed ciązą, bo kiedys byłam grubsza a potem troche schudłam i piersi mi spadły i rozstępy się zrobiły i nic nie mogłam na nie poradzić więc jest kilka ale nie takich ciemnych.. są jasne a teraz w ciąży piersi mi sie praktyczie nie powiększyły bo noszę staniki sprzed ciąży i są dobre, a mówią że piersi rosną do końca II trymestru i to co mają urosnąć to urosną a potem już tylko minimalnie więc mi niewiele zostało bo III trymestr chyba od 27tc sie zaczyna:) Na brzuszku nie mam, na biodrach tez nigdzie póki co nie mam ale ja narazie przytyłam tylko w brzuszku wiec okaze się jak to pozniej bedzie...

cześć dziewczynki;-) co do rozstępów to u mnie masakra, ja bardzo często jestem na diecie tzn przed ciążą i tych rozstępów mam pełno na brzuszku, teraz doszły nowe wiec wygląda tragicznie. z doświadczenia powiem wam ze bardzo dobry jest krem na rozstępy ziaja rebulid taki czarny, ale w ciąży stosować nie można;-( polecam tez eveline slim 3d extremne thermo fat burner - świetnie spłaszcza brzuszek i wiele nie kosztuje bo około 16zł za 250ml a działanie bynajmniej moim zdaniem ma lepsze niż vichy. wiec po ciąży to będzie mój kosmetyk nr 1;-) wzięłam się dzisiaj za generalne sprzątanie kuchni i po umyciu okna wymiękłam, tak się zaspałam że masakra, na dodatek nie słyszę na jedno ucho, mam nadzieje ze ten antybiotyk mi szybko pomoże bo mecze się niesamowicie;-(

Hej tymbarkowa :) Ja też będe musiała sie zabrać za mycie okien przed świętami.. ale to dopiero poczatkiem kwietnia jak pogoda się ładniejsza zrobi. Teraz właśnie wróciłam ze spacerku z psem i pogoda masakra... zimno, pada, chlapa....dosłownie do d*py ehh mam nadzieje ze niedlugo się rozpogodzi bo mam dość!! Ja odkąd zaszłam w ciaże smaruje się po prostu oliwką z Bambino 2 razy dziennie i poki co rozstępów nie widać. Moja bratowa i siostra też ją stosowały i obeszły się bez rozstępów a figury mają lepsze niż przed ciażą, też tak bym chciała.. zobaczymy:) Mój mały cały czas bryka, tak nózkami macha jak nie wiem - uczucie takie jakby ptaszek skrzydełkami trzepotał - niesamowite :) Ale zobaczcie jak ten czas leci.. Tymbarkowa niedawno odliczałyśmy dni do wizyty a już prawie tydzień minął, jejku, mi to strasznie szybko leci :):)

ja pamiętam jak niedawno mówiłam Boże jeszcze 90 dni a tu już tylko 69 do planowanego porodu;-) u mnie słonecznie ale bardzo wieje wiatr, zimy chyba już nie będzie;-) ja prawie całymi dniami siedzę w domu ty chociaż z psiakami wyskoczysz a ja sama jak głupia nie będę spacerowała;-( jedynie w weekendy się dotleniam za cały tydzień.

Co do rozstępów, ta ja, chociaż miałam mały brzuszek i tam ich uniknęłam, to pojawiły mi się na tyłku i piersiach, na pośladkach to normalnie masakra, narazie nic nie działa... :(

Tymbarkowa - masz rację, wiesz gdyby nie psy to chyba bym prawie wcale z domu nie wychodziła w tygodniu, a tak trzy razy dziennie idę na spacer, zazwyczaj nie są one długie bo jak długo chodzę to się zawsze zasapię i potem mi ciężko, rano i wieczorem to 10minutowe spacerki - a w południu to czasem jak tata idzie z drugim psem to idziemy razem wtedy z godzinke nas nie ma, ale to i pogoda musi być ładna bo w taką zimnice to łazić się nie chce. Poza tym tyle co do sklepu wyskocze, ale to mam za blokiem 3kroki, a tak to dopiero w weekend gdzieś wychodzimy, bo w tygodniu mój robi przez połowe dnia a pod wieczór już się nam nie chce nigdzie jeżdzic ani chodzić bo i on zmęczony i ja leniwa :)) Ale Tymbarkowa niedługo bedziesz miała swojego szkraba i bedziesz z nim duuużo spacerować, ja musze poczekać troche dłużej ale to szybko zleci i wszystkie będziemy szcześliwymi mamami :)))

wiesz gosia, kiedy jeszcze pracowalam i nie bylam na zwolnieniu czas zupelnie inaczej leciał, nie miałam czasu na nudę. wtedy tez chcialam psa, mamy duze mieszkanie bo az 3 pokojowe i wtedy marzylam o psiaku, jednak szybko sobie uswiadomilam ze pol dnia siedzial by biedny sam w domu. nie wiem jak bedzie za kilka lat, moze kupimy jakiegos psiaka;-) strasznie oslabiona jestem od tego antybiotyku, w ogole jesc nie moge bo tak mnie te ucho boli i promieniuje na cala twarz;-(

Cześc dziewczyny:) jesteście?? jak sie dzisiaj czujecie?:)

oo OOLLL jak Cię tu długo nie było..raaany, co się z Tobą działo? Co tam słychać? Jak się czujesz? Jak dzidzia? Ja własnie kisielek truskawkowy zjadłam, mniam mniam:)

Czesc Gosiak:) A nie bylo mnie bo duzo spraw do zalatwiania ze slubem... U mnie wszystko fajnie. Czekam z niecierpliwoscia na wizyte (mam w ten piatek). Smacznego:) Smaka mi zrobilas chyba tez cos zjem:) A co u Ciebie?

No ja byłam nie dawno na wizycie, teraz 12 marca i mój mały waży już 609 gram i ma 23cm hehe duży nie :) co do płci to gin nie mógł potwierdzić czy chłopiec bo mały nie chciał się tym razem ujawnić ale myślę ze zostanie synkiem, wazne ze zdrowiutki :) ja jestem 4kg do przodu i mam teraz skierowanie na badanie obciążenia glukozą blee podobno niedobre ale da się wypić.Mały cały czas bryka i trzepie nózkami, jest bardzo energiczny, dobrze się czujemy i leci nam 24tc. A u Ciebie który tydzień już? Może poznasz płec:) czekamy na relacje z wizyty:) A ślub kiedy masz? Ja mam 2 kwietnia ale tylko cywilny robimy i bardzo skromny więc wielu przygotowan nie ma.. kościelny planujemy za rok lub dwa :)

Jejku jak Ci dobrze!:) A kiedy poczułaś pierwsze ruchy?Ja już sie nie mogę doczekac... Jestem w 16tc więc lada chwila powinnam coś czuc, słyszałam że czym szczuplejsza kobieta tym szybciej czuc:) A ja ostatnio jak sie ważyłam to 52kg, ale nie wiem czy coś przytyłam, napewno brzuszek urósł:) Co do płci to jeszcze trochę poczekam, ale strasznie chcę dziewczynkę, chociaż jak będzie chłopiec to oczywiście będę się tak samo cieszyc, żeby tylko był zdrowy:)Gosiak a jak często czujesz ruchy swojego maluszka? Ślub mam 13 czerwca i kościelny. Tylko u mnie byla taka sytuacja, że już wszystko było zamówione i nagle okazało się, że jestem w ciąży i nie opłacało się odwoływac itp... Ale nie mogę się doczekac tego ślubu:)

Tak to prawda że szczuplejsze kobiety czują szybciej ruchy, a przynajmniej tak było w moim przypadku, bo przed ciązą wazyłam 50kg a teraz 54kg ale wszystko w brzuszek poszło. Ruchy poczułam na początku 17tc.. na początku były delikatne i czułam je zwłaszcza rano i wieczorem, albo po zjedzeniu.. a teraz to praktycznie mały cały dzień bryka.. są przerwy może godzinne ale pewnie wtedy śpi a tak szaleje, ale lubię to, lubie go czuć, przynajmniej wiem że dobrze się czuje i wszystko z nim oki. Co do płci to my oboje z narzeczonym też po cichu marzyliśmy o córce bo w jego rodzinie same chłopy są i on samych braci ma wiec myśleliśmy ze nam się uda. Ja nawet czułam się cały czas na córkę i te słodycze... ale to nie ma reguły, cieszę się że jest synek i najważniejsze jest teraz dla mnie jego zdrowie:)

Witam wszystkie mamusie przyszle i obecne:) Ja jestem obecnie w 23 tygodniu, termin mam na 21 lipca:) Wiem juz na 100%, ze bedzie dziewczynka- w zeszly piatek lekarz ogladalam Małą na usg 3d z kazdej strony i trzeciej nozki nie znalazl :P ruchy czuje gdzies od 15-16 tygodnia , a teraz Mała intensywnie kopie szczegolnie w nocy, albo jak ja sie denerwuje. Wczoraj byliśmy w kinie i przy głośniejszych dźwiękach niezle dawala sie we znaki:) Pozdrawiam i mam nadzieje, ze przynajmniej te forum nie umrze smiercia naturalna;)

No ja przed wazyłam 47-48kg teraz 52kg więc mógłby sie już ruszac, bo tak bardzo nie mogę się doczekac:) Faktycznie szybko poczułas... Zazdroszczę Ci:) Gosiak u mnie też same chłopy:) Mam 4 braci i dwaj z nich maja oczywiście co? synków:) Mój narzeczony tez ma tylko brata więc fajnie byłoby jakby urodziła się dziewczynka:)

Cześc agawerka:) Gratuluję córeczki:) Kurcze Ty tez tak szybko poczułaś ruchy... Ja też chcę:) Nie da sie tego przyspieszyc?:):):):P

Witaj Agawerka:) na wcześniejszych forach znajdziesz tabelke więc dopisz się... OOLL to życzę Ci dziewczynki, ale nie nastawiaj się tak, ważne zeby dzidzia była zdrowa. Ja już zmykam, idę zrobic jakąś kolacyjkę i spać więc zajrzę tu rano.. Trzymajcie się mamusie, te obecne i przyszłe :)

MAMUŚKI: Nick............Wiek.....Miasto..........Imię dz..... ...Data ur. dziecka Klaudia.P.......21.......Wrocław.........Olivierek..... ...20.01.2006r. Catarinka.......21.......Wrocław.......Martynka........2 4.08.2008r. Anabelkaaa......22......Garwolin........Jaś............ ...02.12.2088r. Daga5 ......... 23......Żywiec...........Nikola.............15.09.2008 Bebolek20.......21.....Kilcock............Fabian........ ...12.11.2007 ZACIĄŻONE: Nick........... Wiek.... Miasto......Tc/ Termin.... ..Płeć-imię..... Klaudia.P......21......Wrocław......16/30.08.09.....bliź nięta-nie wiem OOOLLL...........22 ................14/sierp/wrz.....nie wiem Tymbarkowa.......21......Szczecin.....31/25.05.09......S -Marcel Gosiaak..........21.... .Jastrzębie...24/11.07.09..... S-Michał Karaoke87........21......Częstochowa..19/.01.08.09.....n ie wiem 2face--------------21........Białystok......23/ 28.06.09 ..C- Lilianka szczęśliwa87.....21.......Olsztyn.......22/23.07.09... S Jakub-Szymon agawerka.........21.......Wrocław------23/21.07.09....C-Amelia

uuu jak tu pustu.. co to wszystkie jeszcze śpią? :P wstawać! Co tam dziewczyny? Jak nocka minęła? Tymbarkowa - jak ucho - lepiej ? Mi się dobrze spało oprócz tego że 3 razy do kibelka wstawałam ale to nic nowego, zdąrzyłam się już przyzwyczaić :) Maly jak zwykle od rana buszuje, a teraz wcinamy śniadanko :)

witajcie;-) z jednym uchem już oki, ale prawe boli za dwa;-( cierpię, ale da się przetrzymać, mam nadzieję że poród nie jest aż taki bolesny;-) ja budzę sie o 8 rano no bo ten antybiotyk biorę a później śpię dalej, przeważnie do 11;-) dzisiaj obudziło mnie słonko, ale co z tego jak jest zimno;-( czytam sobie takie forum o szpitalach w moim mieście, no i jak wam wcześniej chyba wspominałam to właśnie ruszyły remonty 2 szpitali i zostali tylko dwa;-( remont ma trwać do końca maja;-( jedna z dziewczyn napisała ze ruch w \"moim\" szpitalu jest tak natężony ze nie maja łózek dla rodzących i robią cesarki żeby było szybciej, normalnie masakra ja pragnę porodu naturalnego a nie masowej cesarki aby zwolnic komuś miejsce... ale słuchajcie jest plus, szpital dostał dotacje unijna i zakładają dzieciaczkom pieluszki jednorazowe bella;-)

Tymbarkowa a wcześniej co zakładali? U nas Pampers dawał pieluchy bo tak sobie reklamę robił:) U młodej coraz bardziej ząbek wychodzi... już da się go zobaczyć, zaczeła mnie gryźć podczas karmienia:( Słoneczko świeci to idziemy na spacerek zaraz. W ciąży bardzo dużo spacerowałam. Mój wracał z pracy i nie było zmiłuj, w końcu spacer to swojego rodzaju forma odpoczynku. Kilometry potrafiliśmy przejść, raz poszliśmy wzdłuż odry i wracaliśmy tramwajem bo się przemęczyłam... Zawsze braliśmy aparat i dużo zdjęć robiliśmy. Warto spacerowa żeby się nie \"zakisić\" w domu:) A i moja znowu wróciła do jedzenia kaszek... ale bąki wali cały czas:) Trzeba wietrzyć mieszkanie hehe