Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia_rocznik_87

87 MAMY z ROCZNIKA 87 **1987** ZAPRASZAM

Polecane posty

tymbarkowa najwazniejsze ze cukier jest ok:* a co do lekarza to myslalam tylko nie mam nikogo " na oku"... Teraz na to USG ide do innego, jakis specjalista niby. Bylam u niego na tym USG genetycznym juz.

Hello kobitki :) Ja właśnie robię spaghetti mmm taki późny obiadek bo taty nie ma, maż w pracy więc dla siebie samej nie chciało mi się robić, teraz zaczęłam bo faceci mają być ok 18 więc będzie gotowe:) Tymbarkowa to fajnie że wszystko jest oki, z tą dietą na pewno ciężko ale przynajmniej nie przytyjesz tyle, mówie Ci mi też by się przydała bo tyle co ja jem słodyczy to nie wiem czy któraś z Was w życiu jadła a kilogramy lecą heh :) Ola już niedługo doczekać się wizytę, mam nadzieję że teraz już będzie oki i będziesz miała usg i dowiesz się czy to chłopiec czy dziewczynka, ja jestem tak samo ciekawa jak i Ty co tam w sobie nosisz hihi:)) Dziewczyny a co sądzicie o tym foteliku http://www.allegro.pl/item606447795_duzy_wygodny_bezpieczny_fotelik_dla_noworodka.html Z góry dzięki za opinie :)

Gosiak ja tez mam taka nadzieje ze w koncu sie dowiem, ale tak jak pisalam wole juz nie zapeszac... Fotelik sliczny, tylko zeby byl bezpieczny i wygodny dla Michasia, ale niestety jeszcze nie jestem w tym dobrze zorientowana:( Gosiak Ty to zawsze narobisz smaka:)

No wiem że śliczny bo bardzo mi się podoba, ale właśnie tak się zastanawiam czy będzie dobry, bo też się tak na tym dobrze nie znam... A spaghetti robie dużo więc dla wszystkich starczy, dla Ciebie Olu też bedzie mała porcyjka jeśli masz ochotę hihi :P ja już się nie mogę doczekać, w brzuchu już mi burczyy a Michaś głodny pewnie jak nie wiem,ale teraz coś cicho siedzi, może śpi:)

gosia fotelik ładny i musi spelniac normy unii europejskiej bo inaczej nie bylby dopuszczony do sprzedazy;-) ja bede miala wozek coneco toledo i do niego jest taki fotelik - http://www.allegro.pl/item615610600_foteliki_polak_do_twistera_atlantica_toledo_fx.html Kup teraz jakis tanszy - a pozniej ten od 13 kg drozszy i lepszy bo bedzie potrzebniejszy na dluzej. Ooolll masz racje gosia zawsze samaka narobi;-) ja to bym pizze pozarła - ale to tyle tluszczu i cukru ze moj glukometr by chyba zwariowal albo wyskoczyl by error;-) dzieki tej diecie moze szybciej wroce do formy z przed ciazy;-)

też ładny ten Twój fotelik Tymbarkowa:) a w takim foteliku to ile w ogóle dziecko pojeździ? rok? czy nie za bardzo.. bo ja to sie nie orientuje jeszcze :P Pizze to bym mogła jeść codziennie ale nie jem bo niezdrowo a po drugie ile kalorii:)

nie wiem kiedy dziecko osiaga wage 13kg, do pol roku powinno podwoic swoja wage urodzeniowa czyli jak urodzi sie z waga 3kg po pol roku powinno byc 6;-) mysle ze do roku taki fotelik starcza ale to tez przeciez o dlugosc dziecka chodzi;-) moze zmienia sie fotelik jak juz dzieckom samodzielnie siedzi, rzeba zapytac catarinki ona ostatnio kupowala fotelik dla martynki wiec pewnie bedzie wiedziała;-)

hej dziewczyny!! fotelik bardzo fajny. Ja wam zazdroszczę wy juz kupujecie foteliki ciuszki a ja dopiero 13 tc i jeszcze daleka droga i nic narazie nie mam nawet jednego ciuszka.... Nie to że nei chce kupowac bo ja już bym chętnie coś kupiła ale wiecie boje się że jeszcze za wcześnie nei wiem może głupio myśle... a wy od kiedy pierwsze rzeczy dla dzidzi kupowałyście? ja właśnie siedzę i zakuwam bo jutro mam koło z ginekologii :):):) a głowa mi pęka i nic nie wchodzi :(

kozaki87 ja zaczęłam kupować ciuszki od 18tc ale to sprawa indywidualna, moja bratowa kupowała od momentu jak tylko się dowiedziała o ciąży czyli od 6 tyg i w 25tc już miała całą wyprawkę dla małej i siebie, także jak kto woli i uważa tak kupuje:) Ja wcinam spaghetii mmmmmmmm :D

smacznego gosia;-) kozaki ja zaczelam kupowac wszystko po usg polowkowym czyli okolo 21tc;-) nie wierz w zabobony nie warto a tylko czlowiek nie potrzebnie sie przy tym stresuje;-) ja uwazam ze im szybciej tym lepiej pozniej nie ma na raz takiego wydatku i strachu ze sie nie zadazy ze wszystkim. ja zaczelam od ubranek, pozniej byla wanienka, teraz mebelki a w maju wozek i kosmetyki;-)

smacznego ja tez mam spageti ale jeszcze nie jadłam wolałam gołąbka :):):) moze na kolacje sobei zrobie albo na jutro bedzie ;p

dziewczyny nie dawno pamiętam jak miałam 100dni do porodu a dziś już 80 jejuu ale leci:))

Czesc dziewczynki! nie mogę się z Wami zgrać, jak jestescie to mnie nie ma i w drugą stronę :( . i stad te moje monologi. po pomaranczowym opisie jakoś mnie zabolalo serducho. wcale tego nie brałam w ten sposob i nie myslalam ze ktos tak to odbiera! to moj sukces a w gronie znajomych lepiej się z czegoś cieszyć nie po to zeby kogos straszyc albo nie wiem sama jak Wy też uwazacie jak pomaranczowa to napiszcie mi o tym to zaraz wykasujemy. Gossiaczku o foteliku sadzę to samo co Tymbarkowa, naprawde ładny. Ja odkupiłam od znajomej ten co Tymbarkowa chce kupić, bo była okazja, pożniej załowałam, że nie dokupiłam wozka do niego, a wtedy o tym nie pomyslalam, no coz jest jaki jest i wtym co kupilismy malenka bedzie jezdzic. Ja też pamiętam jak zrobiłam zdiecie mojej kropeczce ze zdiecia usg i napisałam 33 dzien zycia mojego malenstwa, a dzisiaj juz zyje we mnie 254 dni i z kropeczki wyrosło wszyściutko nawet mozg ( a maz obawiał się ze jak poda sie do mamusi to bedzie bez :) Tymbarkowa tak Ci pozazdrościłam diety, ze dzisiaj od rana zamiast pieczywka byla wassa (czy jakoś tak) na obiad gotowane miesko z surowką na kolacje parowka i jajko gotowane i dzień bez slodyczy znaczy bez lodów!!! Po ciąży będziesz super laska!!! Tylko szkoda Twoich cierpień, bo ciąża to taki okres, że kobitka bez żadnego sumienia powinna jesc co duszyczka zapragnie. niech ta wstretna cukrzyca ucieka od Was Biedactwa. moją dzisiejsza dietkę oddaję w Waszej intencji hehe :D Kozaki_87 ja zbieranie zaczęłam 2 lata przed narodzinami dzidziusia, bo bardzo chciałam mieć czasteczkę mojego Michała, ale musielismy czekać bo bylo za wczesnie na potomstwo a przede wszystkim uznaliśmy, że fajnie bedzie jak nie bedzie musiało mieszkać w ciężkich warunkach. nie wierzyłam zadnym zabobonom i jak narazie nic nie zapeszyłam. Ale nie martw się napewno ze wszystkim zdązysz. No i najwarzniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego!!! Moja koleżanka z pracy, która zaszła w ciążę 2 dni przede mną i miała termin na 30 urodziła wczoraj syneczka!!! hip hip hura!!! to jej druga pocieszka pierwszą ma corę 2 latkę. Rano w kapieli poczuła, ze cos nie tak i do szpitala a tam rozwarcie na trzy palce i dawaj szybciutko urodziła w 2 godzinki synka 55 cm i 3400 wagi. nam pierworodką taki szybki porodzik raczej nie grozi tak mi ginekoloszka powiedziała kolorowych senkow o naszych małych aniołkach, zeby zdrowo rosły i zeby nam się narodziły.

Hejka kobitki:) jest tu ktoś czy wszystkie śpią? :P Ja właśnie zajadam śniadanko a potem muszę iść z pieskiem na spacerek, na pocztę i do sklepu. Powiem Wam że zdecydowałam się i zamówiłam ten fotelik który pokazywałam. Mam nadzieję że będzie fajny i się sprawdzi. Tymbarkowa jutro wizyta:) Ulcia nie przejmuj się złośliwymi pomarańczami, one tu tylko włazą żeby komuś dopiec - najlepiej w ogóle nie reagować na ich posty. A Ulciu powiedz Ty masz teraz jeszcze jakąś wizytę przed porodem? Jak tak to kiedy?

Cześć laseczki;-) Dokładnie ulcia ty się nimi nie przejmuj, my już nawet nie zwracamy uwagi na ich posty. Co do diety kochana to mówię ci przerąbane, inaczej jak się samemu z siebie człowiek na nią zdecyduje a inaczej jak z przymusu;-( Ja od zawsze jem tylko ciemne pieczywo i chrupkie wasa, chociaż białe też się zdarza najbardziej takie chrupiące bagietki;-) A jak już ci zalezy na przygotowaniu do diety po porodzie odstaw slodycze, soki i tuczące owoce w szczególności winogrona. Ja teraz jem wszystko chude i jak najmniej przetworzone;-) Gosia fotelik fajny i na pewno będziesz zadowolona;-) Wiesz ja pamiętam jak nie dawno było 80 dni do porodu a tu już tylko 33 dni zostały;-) Jutro mam wizyte na 17 i juz sie nie moge doczekac, czasami czuję takie ukłucia w pochwie i myślę sobie - czy ja już rodzę??? A dzisiaj rano moj marcelek mial czkawke;-) tak się smiałam bo tak rytmicznie mi pukało w brzuszku, bidulek opił się wody;-) Już tak bardzo chcialabym go przytulic;-) Ulcia a ty przed samym wybuchem to co ile masz wizyty?

Czesc mamuszki! ja wlasnie wstałam przed godzinka i zjadłam sniadanko, a teraz tu na chwilę bo misiak po nocy się obudził :) Gossiaczku fotelik napewno się sprawdzi i do tego ładny co do diety Tymbarkowa to ja wiem ze taka z przymusu gorsza ale skuteczniejsza bo jestes odpowiedzialna za Was dwoje wiec nie mozesz sobie pozwolić na chwile slabosci a w ogole czemu wszystko co jest przyjemne musi miec konsekwencje hehe jedzenie = duży brzusio seksik= duzy brzusio :p Ja jak wczesniej pisalam do ginokoloszki chodzę po zwolnienie bo cala ciaze siedze w domu bo mnie tak kierownictwo biedronki wmanewrowało, a ja nie przemyslalam i sie zgodzilam!!! po co im balast skoro moglam isc na 100% platne l-4. ostatnia wizyte mialam przed wczoraj i dostalam skierowanie do szpitala na rodzenie jak nie urodze do 7 maja mam isc znowu po skierowanie na oddział lekarka mi zyczyla wszystkiego najlepszego i taka nasza sluzba zdrowia no i gdybym chciala dla meza opieke na mnie przed moim porodem to mi da ale wiadomo co za to chce a na wizyty chodzilam 1 raz na miesiac chya ze musialam cos wczesniej. buziole uciekam

Wsiuu.. ja właśnie wciągnęłam cały talerz pomidorówki, mmmm ale pyszna pyła:) Tymbarkowa pamiętaj jutro zdać relacje z wizyty, a kiedy bedziesz miała usg - na następnej wizycie ?

U mnie burza;-( Jutro mi na pewno powie kiedy mam zrobic usg;-) Posegregowałam ubranka marcelka do prania i powiem wam ze mam tyle tego ze dla 3 dzieci by wystarczyło;-) samych bodow to z 50 sztuk;-) ja jadlam golabki;-) kurcze z dnia na dzien brzuch mam coraz nizej, teraz to sobie moge reke pod biust wsadzic tak opadł;-)

No tak bo od 35 tygdonia bodajże macica się obniża więc bedziesz miała teraz brzuszek coraz niżej.Ciekawe czy następna wizyta wypadnie Ci razem ze mną na 7 maja bo to byś miała za 2tyg. Jeju ale leci, niedawno byłam a za 2tyg znowu, masakra :D ale to dobrze już niedługo moje maleństwo zobacze:) U nas pogoda piękna, słońce grzeje chociaż wiaterek jest taki chłodzący więc fajnie jest :)

Cześć kobietki!!! Dawno mnie tu u Was nie było-tzn dawno nie pisałam, czytałam co i jak ale nie miałam natchnienia na pisanie! Całe dnie teraz przesiaduje na poza domem, taka pogoda, że w domu się nie chce siedzieć, ale mam biedę, bo muszę w golfach chodzić, albo w szaliczkach, mam bakteryjne zapalenie przełyku i gardła, no i antybiotyki biorę-wyszły mi lody;) Ale już powoli przechodzi! Zamówiłam ostatnio sukienkę i spodnie ciążowe na allegro, moja siostrzyczka, mimo że nie jest w ciąży zamówiła sobie taką samą jak ja:) Tylko inny kolor, a spodnie nic specjalnego zwykłe dresiki-o takie mi chodziło, nic specjalnego byle by były wygodne! Dla Dominiczki mojej mam już wszystkie ciuszki, teraz jeszcze moja mamuśka robi sweterek, sukieneczkę i buciki na drutach, jako strój ze szpitala:) Idę zrobić obiadek, kupiłam dziś \"pomysł na zapiekankę z ziemniaków z cebulką i kiełbaską\" zobaczę jak to smakuję??!! To do później babeczki!!!

Jakoś tu cicho ostatnio.. mało dziewczyn pisze, kiedyś więcej nas tu się udzielało.. :(

Michałek mnie kopie cały czas po żebrach z lewej strony, normalnie non stop w tym miejscu i wciska nózki gdzieś między kości.. tak mnie już boli to że ledwo siedze... ile można walić w jednym miejscu hihi niech se coś innego teraz znajdzie bo mamusie już boli bardzo:(

No moj już też jakieś 2 dni.. ałaaaj:( co za wstręciulek no ale i tak bardzo go kocham:) alle nudy.. idzie zwariować..

Gdzie się podziały wszystkie dziewczyny.. anabelkaa, anneczka, Catarinka, karaoke, kozaki87, agawerka.. co z Wami :( juz nas nie lubicie hehe.. tak tu pusto że szok:(

witajcie ponownie moje miłe Panie. Tymbarkowa!!! jak to tak? dlaczego Twój brzucholek się obniża!!! ja protestuję!!! moja Zocha Samocha hehe siedzi wysoko jak siedziała!!! nigdzie jej się nie spieszy!!!! zupełnie jak tatuś na wszystko ma czas i wszystko się zrobi w odpowiednim czasie. Gossiaczku Ty się zastanów powaznie nad imieniem hihi, bo Michały takie są, a imie znaczy KTORZ JAK BÓG , nazwałas Michałka wstręciULKIEM więc może zmienisz na ULKA to imie meskie hehe. moja Zosiula dzisiaj miała czkawkę, a poza tym faluje sporadycznie z boku na bok i jak męzuś się przytula to delikatnie zaznacza swoją pozycję!!! a przez 4 miesiące od kiedy czuję jej ruchy to nie było zadnego bolu!!! ani nie kopała ani nic tylko teraz w nocy jak sie nałyka wod plodowych to czka i mnie obudzi i się wkurzam bo to potrafi trwac godzinami i mi spac nie daje, a dwa miesiące temu zdarzyło się że noge kilka razy miałam w zebrach i tylko ją tak mocno wyprostowaną z 20 minut trzymała, ze nie moglam oddychać, a przed tym martwilam się ze moze nozki ma nie sprawne i mi się koszmary sniły ale dala mamusi znać zeby sie nie martwila i po sprawie i po bolu. rano się obudziłam i sprawdzam mechanicznie czy jest na miejscu to szczescie moje czy tylko mi się przysniło, że jestem brzemienna, ale jak co rano wszystko się zgadza! (też tak macie?) a co bedzie za parę dni? jak juz nie bedzie brzusia!!!??? bede sprawdzać czy jej nie zgniotłam cycorami przez sen!!! mowię do męża czy chciałby żeby to dzisiaj było odpowiedział no przecież jeszcze kilka dni macie :) no i nie mowiłam ze Zośka po nim to ma!!! Tymbarkowa jak zmienia się tabelkę bo to już 39 tydzien a po za tym jeszcze mam 21 lat przez 27 dni!!! :) nie jestem jeszcze taka stara!!!