Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ANITKA WAWA

20-letnie mamy i przyszle mamy zapraszam

Polecane posty

Patologia to nauka zajmująca się ogółem zagadnień związanych z chorobami organizmów żywych. Zajmuje się badaniami przyczyn, mechanizmów (patogeneza) i skutków chorób. Odrębnym działem patologii jest patologia zwierząt. W miarę rozwoju tych badań powstały bardziej szczegółowe działy zajmujące się węższym zakresem zagadnień. Należą do nich: Dwiacja społeczna – odchylenie od reguł działania społecznego, postępowanie niezgodne z normami a także z wartościami przyjętymi w społeczeństwie lub w grupie społecznej. Zachowania dewiacyjne nie są jednoznacznie interpretowane i ich określenie jest zależne od przyjętych systemów normatywnych w danym społeczeństwie. W niektórych ujęciach teoretycznych definiowane jest relatywistycznie jako zachowanie, które zostało przez społeczność zdefiniowane jako dewiacyjne. Pojęcie to upowszechniło się wpierw w socjologii amerykańskiej, dla odróżnienia od określenia patologii. Jednym z pierwszym przedstawicieli nauk społecznych, którzy podejmowali problem odstępstw od norm, był Émile Durkheim, który w pracy Zasady metody socjologicznej poświęcił jeden rozdział na kwestię odróżniania faktów normalnych i patologicznych, gdzie pisał , że "o fakcie społecznym nie można tedy powiedzieć, że jest normalny dla określonego rodzaju społecznego, jeżeli się nie doda, jaką równie określoną fazę rozwojową mamy na myśli. W rezultacie, aby wiedzieć, czy faktowi przysługuje ta nazwa, nie wystarczy obserwować, w jakiej fazie występuje u większości społeczeństw danego rodzaju, lecz trzeba również brać pod uwagę odpowiednią fazę ich ewolucji". Przy określaniu normalności nie podkreślał też aspektu moralnego: "Przede wszystkim zbrodnia jest normalna, ponieważ społeczeństwo bez zbrodni jest niemożliwe". Odnosił się w tym przypadku do normalności, jako powszechności zjawisk w społeczeństwie.

sluchajcie ignorumy takie zlosliwe teksty to poprostu nic innego tylko zazdrosc i tyle.forum jest po to aby dyskutowac anie obrazac i oceniac wogole nie znajac tej ludzi

Gość anitka to ile ty miałas
no dobrze, przyznaję - patologia to niewłasciwe słowo ale czy to jest normalne w tym wieku świadomie decydowac sie na dziecko gdy powinno się uczyc, korzystać z życia a potem zakładac rodzinę?

oj mam Ci chyba wielka krzwydę w życiu zrobiła.. Wspólczuję. Chyba Ci kiedys wygarnęła, ze jestes z wpadki i, że zmarnowałas jej życie swoim istnieniem. Bądź.... Sama wpadłas i uważasz to za wielka tragedie.

wrózka - szkoda, ze swoimi słowami nie potrafisz określić co to patologia tylko posiłkujesz się gotowcami.:P

a gdzie ja tu cos wspominałam o wpadce? to chyba u ciebie jest cos na rzeczy skoro o tym piszesz.:p

sluchaj dzieciaku-skoro ten temat cie nie dotyczy to po co piszesz swoje uwagi?obys nigdy nie zaznala tego co czuje kobieta ktora jest w ciazy.zycze ci tego z calego serca

korzystać z życia? niektore kobiety szybciej wyrastają z klocków lego i lalek barbie. jedni wolą się bawić na całego a drudzy ofiarować całego siebie drugiej osobie. ja np. w wieku 16 lat byłam ostatni raz na dyskotece i nie jeżdzę dlatego, ze nie mogę.. po prostu od kilku lat mi się nie chce..

och, mam nadzieję że tego jadu nie przekażesz swoim dzieciom anitko. ja ci życze zdrowego rozsądku.😴

wrózka a czy ja o pisząc o korzystaniu z życia mam na mysli imprezy? masz strasznie ograniczone myślenie.

wrozka chrzestna-dajmy sobie z ta mala kanalia spokoj bo szkoda czasu odpisywac jej.niech sobie pisze moze jej ulzy

no jakimi epitetami mnie jeszcze uraczysz maleńka?:classic_cool:

jesteście za nerwowe na ignorowanie. :classic_cool:

Gość anitka to ile ty miałaś
a tak fajnie tu u was.:classic_cool:

Gość anitka to ile ty miałaś
to potraficie normalnie rozmawiac czy tylko o bobach i kolorze kupek? :P

Gość kruleffna
ty anitka ile ty mialas,co sie tak nimi podniecasz? ja tez nie popieram tak mlodego rodzenia dzieci ale skoro juz mają to daj im swiety spokoj

ja proponuję Pelagia badź Petronela, prawda że urocze?:D

o nieeee...Amelka jest oklepana!

Gość Ty chyba zartujesz...
czesc, troche nie na tema ale pytanie mam takie... zanim potwierziłyście ciąże to czy któras z was czuła że jest w ciąży? ja z testem troszke jeszcze poczekam, ale sie nakręcam czasem. dodam że okres mi sie jeszcze nie spóźnia, za jakis czas powinien wystąpic, ale tak jkos dziwnie sie czuje...

Hania już lepiej