Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 MagdalenaXXXXXXXX

Czy oczepiny na cywilnym

Polecane posty

Go艣膰 MagdalenaXXXXXXXX

w kwietniu bior臋 艣lub cywilny (raczej nie planuje p贸藕niej ko艣cielnego). Bedzie impreza na 50 os贸b, ale niewiem czy tak jak po 艣lubie ko艣cielnym mo偶e by膰 rzucanie welonem oczepiny i inne zabawy, czy tylko po prostu jedzenie muzyka i kto chce niech sobie ta艅czy. Dorad藕cie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Magda, ja my艣l臋, 偶e welon do cywilnego nie bardzo pasuje, cho膰 to oczywi艣cie kwestia podej艣cia. Je艣li dla Ciebie to b臋dzie jedyny 艣lub to zrobi艂abym na Twoim miejscu wszystko zgodnie z tradycj膮, bo to przecie偶 jedyna okazja aby艣 co do tego dnia spe艂ni艂a swoje marzenia. Jesli zdecydujesz sie na brak welonu - zawsze mo偶esz rzuca膰 bukietem :) Nie jest to Polska tradycja, ale r贸wnie mi艂a jak rzucanie welonem.

Udost臋pnij ten post

艢lub cywilny czy ko艣cielny to uroczysto艣膰 \"oficjalna\". Natomiast obiad czy wesele jest t膮 cz臋艣ci膮 \"rozrywkow膮\", tak naprawd臋 prawie nie maj膮c膮 nic wsp贸lnego z t膮 pierwsz膮 :) To, co b臋dzie si臋 w贸wczas dzia艂o (zabawy, ta艅ce, oczepiny), zale偶y tylko od Was. Pozdrawiam cieplutko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maggggda
My mielismy tylko cywilny (ko艣cielnego nie b臋dzie) i mieli艣my zabawy i oczepiny ja rzuca艂am podwi膮zk膮, welonu nie mia艂am bo to nie koscielny.

Udost臋pnij ten post

Ja moge tylko opowiedziec na jakim slubie by艂am, jako osoba towarzysz膮ca. Panna mloda byla rozwiedziona (slub koscielny) i po raz drugi wychodzila za m膮z- slub cywilny na ktorym bylam a potem na weselu. Stroj panny mlodej- suknia slubna, ale nie taka bardzo strojna, tylko stonowana ktora nadawala sie do urzedu. A potem jak najbardziej tradycyjne wsele, z oczepinami i rzucaniem \"stroikiem\", ktory mloda miala wpiety we wlosy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bfbfbfbfbfbfb
Moja droga, r贸b tak jak uwa偶asz - tylko tym si臋 kieruj. Przy dobrych wiatrach to b臋dzie Tw贸j jedyny 艣lub i nie ma co si臋 ogl膮da膰, wypada czy nie wypada. Ja bior臋 艣lub cywilny i b臋dzie normalne wesele, fajne oczepiny i zabawa do rana :)

Udost臋pnij ten post

Tez tak my艣l臋 - ten dzie艅 b臋dziesz wspomina艂a do ko艅ca 偶ycia, wi臋c zr贸b tak jak Ci si臋 marzy. A wesele robi膰 czy nie robi膰 jest kwesti膮 podej艣cia a nie tego czy 艣lub jest ko艣cielny czy cywilny. My w zesz艂ym roku byli艣my na wielkim weselu po 艣lubie cywilnym. Oczepin co prawda nie by艂o, bo M艂ody nie chcia艂 (by艂 po rozwodzie), ale ja nie uwa偶am, aby to by艂o co艣 nieodpowiedniego.

Udost臋pnij ten post

Dobre. Oczywiscie ze mog膮 by oczepiny i zabawy, to nie ma nic wspolnego z wiar膮 ani religi膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 K_O_B_R_A
Ja biore tylko cywilny i b臋d膮 oczepiny, ale rzucam bukiet bo welonu nie b臋d臋 mia艂a. Zbaw takich oczepinowych typu: macanie kolanka nie przewiduj臋 :-)

Udost臋pnij ten post