Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innnnaaaaa

mam 26lat nie mam pracy jestem zalamana

Polecane posty

Gość o ranki
ale musisz ją mieć w CV

Gość uuuuu katastrofa
ps na stronach PUP można sobie pobrać szablon europejskiego cv,masz wzór -wpisujesz info o sobie. Wygląda znacznie lepiej:)

Gość innnnaaaaa
zalamaliscie mnie:( ale ok dzieki za rady z pewnoscia skorzystam i poprawie bledy 🖐️

Gość oooooooooooooX
kobieto,ciezki zawodnik z ciebie:O tyle bledow w cv:O masakra, dobrze ze w koncu zdecydowalas sie skorzystac z rad......... ludzie bardzo madrze ci podpowiedzieli:) powodzenia

Gość papam
AUTORKO: NIE MA SIĘ CO ZAŁAMYWAĆ! POPRAWISZ BŁĘDY I BĘDZIE OK :) KAŻDY MA PRAWO DO TEGO, ŻE NIE WIE TEGO CZY OWEGO. NIE MA LUDZI, KTÓRZY WIEDZĄ WSZYSTKO. KTO PYTA NIE BŁĄDZI. WAŻNE, ŻE ZDECYDOWAŁAŚ SIĘ POPROSIĆ O RADĘ. TO KROK DO PRZODU A NIE DO TYŁU. GŁOWA DO GÓRY 🖐️ POWODZENIA!

Gość autorko tematu
nie ma sie co lamac do przodu trzeba isc pozdro

Gość autorko tematu
piekna brazowooka dziewczyno

Gość chciałbym wiedzieć......
Czy zawsze trzeba zawierać ZAINTERESOWANIA w cv, czy mogę to ominąć? Poza tym jak podpisać cv? Podobno ma być zawarta klauzula o Och D Osob, a pod tym jeszcze podpis odręczny.. Czy to prawda? Jak go umieścić, skoro dokumenty maja byc wysłane mailem? Mogę podpisać po prostu czcionką-kursywą? Czy pominąc ten podpis? Co do LM to nie wiem co ma zawierać, skoro nie maja powtarzać sie info z CV..... Teraz to normalnie zgłupiałem.... I najważniejsze pytanie: do kogo adresować LM? Czesto jest tak, że na stonkach są już gotowe fornularze zgłoszeniowe, do których trzeba dołączyć cv i lm. Jednak nigdzie nie ma info do kogo adresować taki LM:-( Jeśli chce pracowac w banku w Piontkach, a centrala jest w warszawie to kogo ując jako adresata LM? A tymbardziej, żę nie wiem czy pisać ogólnie adres banku, czy pisać: 1. jkllkka bank dzial personalny ul.jagielly 15 15-800 w-wa 2.jkllkkka bank ul.jagielly 15 15-800 w-wa podpowiedzcie bo oszaleje z tym adresowaniem LM, a przecież ono musi widnieć po prawej stronie w LM... wrrr! nie moge aplikowac do banku a przez glupi LM lub cv wyjsc na kretyna;P jeśli są tu jacys specjaliści od rekrutacji, to uprzejmie proszę o pomoc :-)

Gość Anq
Ja bym tej laski i tak nie zatrudniła...widze jej nastawienie po postach... mowisz 5 razy ze nie ma klauzuli w CV a ta swoje ze ma w podaniu...mowisz ze musi byc w CV a ta dalej swoje...przerwała studium, urlop wzięła...takie skokowe praktyki. Widac ze niedojda i wiecznie niezadowolona "bo się czepiają"...

Gość Anq
Chciałbym wiedziec ...pomijanie zainteresowan to duzy blad. Klauzula zawsze musi byc z konkretnej ustawy, patrz jakiej wymaga pracodawca, LM kierujesz do konkretnej osoby albo Firmy, pisząc Państwo, Państwa.

jeszcze jedno mnie nurtuje... czy trzeba podawac konkretne daty rozpoczecia i zakonczenia pracy np. 1.02.2007-30.02.2008 czy też wystarczą tylko miesiące i lata np. 02.2007-02.2008 ? co z zamieszczeniem info o pracy, którą wykonywałem przez rok, natomiast nie mam na jej potwierdzenie żadnej umowy, bo jakby to ładnie ując "życzliwie pomagałem szefowej" jakby co;P Pracowałem jako kasjer-dysponent w jednej z agencji i chciałbym to ując w cv, tyle, że nie wiem jak to potem wytłumaczyć na rozmowie klasyfikacyjnej - mogą pzrecież pomyśleć, że skoro nie mam do wglądu umowy to kłamię na temat tego, że pracowałem w danym miejscu jako kasjer-dysponent. A przecież pracowałem tam naprawdę ponad rok! Nabrałem ważnych umiejętności, a nie potrafię tego udowodnić :-( Umieszczać info na temat tej pracy w cv czy nie? ps. wielu studentów podejmuje prace "grzecznościowo", wiadomo, żeby tylko mieć jakiś grosz... tylko jak to potem udowodnić, że faktycznie tam się pracowało....... h e l p . . .

Anq wiem o klauzuli - mam ją. Ale podobno pod nią ma być jeszcze umieszcony własnoręczny podpis... chcę wiedzieć czy to prawda? i jak go wstawić, skoro cv wysyłam mailem. tak, mam LM skierowany do SZanowni Państwo... ale jak każde pismo oficjalne w prawym rogu (dużo poniżej daty oczywiście) powinienem umieścić konkretnego adresata LM. Mam tam wpisać Adres banku z centrali czy adres banku z dziury do ktorej staram sie o prace np. z Piontek. Czy może wpisac adres centraliz wawy i Dział Rekrutacji, czy też adres z Piontek i Dział Rekrutacji... To mnie męczy... Niby pierdoły a wiem, że moge zostac odrzucony przez takie "drobiazgi" bo aplikuje do banku a nie na masarza;P

Gość Anq
Jeżeli wysyłasz e-mailem to nie musi być podpisu ...to chyba logiczne?:) Wystarczy podpis komputerowy. O tej klauzuli wspominam bo wiele osób śle CV hurtem a firmy życzą sobie klauzul z innych ustaw i jak jest zła to CV ląduje w koszu. Jeżeli nie wiesz do kogo adresujesz LM to piszesz główne dane firmy i każdego jej członka traktujesz jako jej przedstawiciela. Zainteresowań nie omijaj bo często decydują o losie kandydata gdy konkuruje z kimś o identycznym wykształceniu i doświadczeniu zawodowym. Zainteresowania są też często głównym tematem rozmów.

Gość Anq
A adresat zalezy od tego do kogo wysylasz, jezeli wysyłasz do dziury i tam czytaja to do nich adresujesz. Ale jezeli wysylasz do centrali nawet kiedy aplikujesz na stanowisko w dziurze to wtedy adresatem jest centarala.

Gość Anq
Co do pracy na czarno mozesz ja smialo umiescic w CV, sa dwa rodzaje sprawdzenia: dzwonia (a wtedy skoro to po znajomosci to spokojnie, potwierdza), lub prosza o udokumentowanie gdy sa to wazne stanowiska, wtedy mowisz ze pracowales w firmie rodzinnej i nie byles zatrudniony tylko przedluzyła sie pomoc do czasu az znalazles prace. Najlepszym rozwiazaniem było by poprosic w tej firmie o list referencyjny i zalaczac go do podania o prace. Mogla to byc praca na umowe-zlecenie a wtedy nie maja tego jak sprawdzic, bo w dokumentach tego nie ma i moga ci fiknac:) Tak wiec list bylby Twoim poswiadczniem. Co do dat, wystarcza miesiace.

a czy zamiast "Zainteresowania" można wpisać "Hobby"? Pytam, ponieważ nie mam jakiś konkretnych zainteresowań, a jesli już, to wolałbym ich nie podawać, bo nie maja żadnego związku z praca o która się ubiegam. A nie wydaje mi się, że to, że lubie co tydzien chodzic na basen, latem spedzać wolny czas na rowerze po kilka godzin oraz to, że lubie czytac o wszystkim po trochu oraz wyjezdzać na koncerty rockowe to zainteresowania. Moim zdaniem to moje hobby, a nie dziedziny, które na bieżąco śledzę. Co to znaczy "interesować się filmem fabularnym"? bo moim zdaniem to wiedziec bardzo duzo w tym temacie, a nie tylko powiedzieć, ze taki typ filmów sie preferuje, że ostatnio oglądalo się "matrixa" którego reż. był ten a ten. To moim zdaniem hobby a nie zainteresowanie. Zainteresowanie jest wtedy, kiedy ktoś może mi zdać milion róznych pytan z dziedziny, którą się interesuję, a ja potrafię na większosć z nich odpowiedzieć. Niestety ja nie mam zainteresowań w tym sensie, mam tylko hobby. Wiec czy warto w ogole o tym pisac? A może w kontekście cv Zainteresowania=Hobby? Będę wdzięczny za wszelkie wypowiedzi odnoszące się do moich wątpliwości :-)

W taki razie wiem juz wszystko :-) Bardzo dziękuję :-) Dobrze, zamieszczę Zainteresowania. Mam nadzieję, że nie zacznę się śmiać jak o nie spytają na rozmowie;P Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale zamieszczanie Zainteresowań wydaje mi się trochę "puste" - chodzi chyba tylko o to, aby zapełnić czas przysługujący na dana rozmowę klasyf., żeby mieć jakikolwiek punkt zaczepienia w prowadzeniu rozmowy z kandydatem ;P ps. moja szefowa po prostu chciała miec zastępstwo, natomiast nie chciała podpisywać zadnych umów. Mi przyznam było to w tamtym okresie na rękę, ponieważ kilka groszy zawsze się przydało. Niestety nie pomyślałem, jak to będzie potem wyglądalo w cv i jak przez taki "głupi bezmysł" wyjdę jeszcze na jakiegos kłamcę podczas rozmowy :-( Dziękuję raz jeszcze :-)

Gość Anq
Zainteresowania to synonim hobby. Alle zainteresowania brzmi lepiej niż hobby, zapożyczone z angielskiego. Co do zainteresowań im bardziej są oryginalne i odbiegają od pracy tym lepiej!!!!! Byle nie zmyślać niestworzonych historii. Chodzenie na basen co tydzień wiele o Tobie mówi, że jesteś regularny i dbasz o kondycję. Jeżdżenie na koncerty świadczy o tym, że pomimo nudnej i sztywnej pracy potrafisz się wyluzować. Nie trzeba zbierać znaczków czy mieć pasa karate żeby uzupełnić tę nieszczęsną rubrykę w CV.

Gość Anq
Zainteresowania sa naprawdę ważne a swoje mozesz nazwać 1) Kondycja fizyczna - aktywne uprawianie sportów (pływanie, jazda na rowerze) 2) Muzyka - udział w koncertach rockowe pozdr

Gość zabeczkaaaaaaaaaaaaa
ja mam pytanie do kogos kto sie zajmuje rekrutacja: 1) czy tzreba umieszcac klauzure o przetwarzaniu danych jesli w ogloszeniu pracodawca nie pisze o tym ze tego wymaga 2)jak umotywawac LM jesli osoba nie ma doswiadczenia? bo ja rowniez przez studia wyjezdzalam za granice do niemiec praca glownie przy zbiorach 3) jak najlepiej odpowiedziec na pytanie podzcas rozmowy dlaczego pani chce u ans pracowac? oraz prosze podac 3 wady? i tu moje pytanie te wady maja dotyczyc charakteru czy np taka wada jak nieumiejetnosc gotowania mozna podac:D to oczywiscie przyklad tylko:) dzieki za pomoc

Gość zabeczkaaaaaaaaaaaaa
zaglada tu ktos?:(