Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość innnnaaaaa

mam 26lat nie mam pracy jestem zalamana

Polecane posty

Gość łójdkowo
Najczęściej popełniane błędy przy pisaniu listu motywacyjnego Używanie sformułowań dających pracodawcy poczucie, że jesteśmy zdesperowani; mimo naszej, często trudnej, sytuacji ton listu powinien być spokojny i rzeczowy, a nie mieć charakteru błagalnej prośby; Zapominanie o umieszczeniu numeru referencyjnego, tytułu prasowego oraz daty publikacji ogłoszenia, w przypadku ubiegania się o konkretne stanowisko z ogłoszenia; Powtarzanie wiadomości zamieszczonych w CV; Przekraczanie objętości listu ponad jedną stronę formatu A4; Przesyłanie listu motywacyjnego zawierającego błędy ortograficzne, gramatyczne lub stylistyczne; Brak własnoręcznego podpisu na końcu listu; Używanie skrótów lub sloganów niezrozumiałych dla czytającego; Posługiwanie się tym samym listem motywacyjnym przy ubieganiu się o różne stanowiska; Pomyłka w nazwie stanowiska, o jakie się ubiegamy; Pomyłka w imionach i nazwiskach osób, do których kierujemy dokumenty; Zamieszczanie w liście osobistych informacji typu: sytuacja rodzinna, trudna sytuacja finansowa itd.; Kserowanie listu motywacyjnego i wysyłanie tej samej wersji do wielu firm; Zbyt nachalne pisanie o swoich zaletach; Jakiekolwiek skreślenia i poprawki w przypadku gdy wymagane jest odręczne napisanie listu to akurat do listu :P

Gość 77260 - tyle się dostaje na
masz złe CV

Gość innnnaaaaa
zle???????\ dlaczego???????

W Cv panuje tzw. odwrócona chronologia. Piszesz wykształcenie i doświadczenie zawodowe od rzeczy najświeższych do najstarszych

Gość łójdkowo
szkoly odwrotnie na górze powinna być ta którą ostatni skończyłaś

2-LETNIE STUDIUM W KOSCIANIE NA KIERUNKU DIETETYKA ( NIEUKOŃCZONE) - po co to skoro nieukończone?

URLOP DZIEKAŃSKI - po co to??

Gość łójdkowo
i ogólnie nieładnie to wygląda , może troche koloru byś tam dała, wyglada na pisane od niechcenia, powinno być wszystko ładnie równo napisane

Gość innnnaaaaa
akurat co do kolejnosci to z tego co nam mowili na zajeciach mozna pisac tak jak ja mam albo tak jak Ty mowisz i podobno w cv podaje sie wszystko nawet to czego nie ukonczylismy bo to wazne

Gość innnnaaaaa
jakiego koloru?:O mam pisac na rozowo:D

Gość łójdkowo
2003-2005 2-LETNI POBYT W WIELKIEJ BRYTANII podałaś daty i piszesz że dwuletni:O masz pracodawce za idiote:D jesli juz podajesz daty to sie tego trzymaj a nie raz tak raz tak

Gość innnnaaaaa
jest rowno przeciez

WYKSZTAŁCENIE: od 2008 - WYŻSZA SZKOŁA BANKOWA W POZNANIU, KIERUNEK: FINANSE I RACHUNKOWOŚĆ, STUDIA UZUPEŁNIAJĄCE MAGISTERSKIE, ZAOCZNE 2002-2007 - PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W POZNANIU, KIERUNEK: EKONOMIKA I ORGANIZACJA MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTW, STUDIA LICENCJACKIE

podobno w cv podaje sie wszystko nawet to czego nie ukonczylismy bo to wazne - pewnie, jeśli studiowałaś 3 lata i rzerwałaś studia to można podać, ale coś co robiłaś nawet nie wiadomo ile... po co??

Gość łójdkowo
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w przesłanym CV dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie danych Osobowych (Dz.U.Nr. 133 poz.883) a masz to na końcu cv ?? bo jak tego nie ma to nawet nie czytają tylko odrazu takie cv leci do kosza ja mam na różowo akurat:D

Gość łójdkowo
ZNAJOMOŚĆ OBSŁUGI KOMPUTERA – WORD, EXEL, INTERNET a po co ten internet:D?

Powiem tak. Zawodowo zajmuę się rekrutacją i Twoje CV mnie nie przekonuje. Pomijając wszystko - niestaranność zwłaszcza - ma błędy - exel - MS Excel

Gość innnnaaaaa
o przetwarzaniu danych mam w podaniu

Gość porady babci Stefy
dasz tylka to i cv niepotrzebne, zrobisz awans na zadzie hehe

Gość papam
77260 dobrze radzi. Ja jeszcze bym dodała, że zamiast wypisywania praktyk, które są już w zasadzie mało istotne...gdyż minęło 8 lat...a to pracodawcę raczej mało obchodzi, skoro minęło tyle czasu; napisałabym zakres obowiązków, jakie miałaś jako recepcjonistka i dyspozytorka. Niby są to powszechne stanowiska, ale co firma to inny zakres prac. To pracodawcom dużo powie, o Twoim doświadczeniu i o tym, co rzeczywiście wykonywałaś w pracy. Bo na recepcji można tylko parzyć kawę i odbierać tel...ale w innej firmie można mieć ją całą "na głowie" i rzeczywiście mieć mnóstwo odpowiedzialnych prac. Czasem recepcja to "serce" firmy i naprawdę zakres wykonywanych czynności może być bardzo szeroki. A o tym urlopie dziekańskim tez bym nie pisała...a tym bardziej o studium, skoro nie są skończone to są nieistotne. A zainteresowania dobrze uściślić. Muzyka i film to zbyt szerokie pojęcia, w dodatku nie nawiązują w żaden sposób do pracy o jaką pewnie się będziesz starać. Jesli muzyka i film to warto napisać jaki rodzaj czy gatunek, np. muzyka rock lub film fantasy.

Gość zla studentkaaa
do 77260 - tyle się dostaje na: skoro sie zajmujesz rekrutacja to odpowiedz mi prosze dlaczego skreslacie osoby studiujace chcace sie uczyc? sama studiuje zaocznie i przez to nic nie moge znalezc? zatrudniacie przewaznie po znajomosciach nie patrzac na wyksztalcenie! czlowiek sie uczy ksztalci a i tak pracodawca ma to w dupie czepiacie sie kazdej kropki w cv a tak naprawde i tak to jest gowno wazne

Gość o ranki
No i się sprawa wyjaśniła dlaczego nie możesz znaleźć pracy. Straszne to cv. I te ukończone( czy nieukończone) szkoły, straszny bałagan. Na pewno pracodawcy tego nie czytają.

Gość papam
AHA...i NAJWAŻNIEJSZY BŁĄD! Brak klazuli o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji! Bez niej, Twoje CV nie można przekazać w firmie do której startujesz... z jednego biurka na drugie, bo istnieja ochrona danych osobowych. Bez takiej klauzuli, pracodawcy w 99% od razu odrzucają CV.

Gość innnnaaaaa
recepcja czyli rejestracja pacjentow bo to gabinety lekarskie a despozytprka centrali to odbieranie telefonow nic specjalnego

Gość a ja mam niby dobre cv
wszystko chronologicznie tak jak mowice zgoda na przetwazanie danych ,zadnych bledow a i tak pracy brak. adze ze peroblemem jest to ze mieszkasz w malym miescie tak jak ja

Gość innnnaaaaa
mam ta klauzure w podaniu juz o tym pisalam

Gość uuuuu katastrofa
faktycznie katastrofalne to cv,może bylam tylko prze miesiąc na praktyce w hr,ale nigdy nie widzialam cv napisanego w calości drukowanymi,a widziałam setki(wprowadzałam je do bazy)wygląda strasznie!tzn.to konstruktywna krytyka,nie chce Ci robić przykrości. Ktoś, kto wypunktował Ci błędy ma rację. Napisz jeszcze raz, zupełnie od początku. http://www.pracuj.pl/dni-cv-instrukcja-pisania-cv.htm?utm_source=ri&utm_medium=email&utm_content=newsletter_200902_marketing&utm_campaign=newsletter Powodzenia:)