Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny mam pytanie

Czy da sie zrobić brazylijkę depilatorem lub woskiem?

Polecane posty

Nie jestem specjalnie wrazliwa na ból,ale mam wrażenie,że włoski "tam"wyrwały by sie razem z ciałem :O Przecież ono w tym miejscu jest takie delikatne.Jak to jest,da się tam wydepilować?Nie chcę golić ani używać chemicznych środków

Gość ja też chce
nie wyrwie sie z cialem- bez obaw:) ja sie tam depiluje sama woskiem (zostawiam cienki pasek;P ) od ponad roku i wierz mi, na poczatku okropnie bolalo a teraz prawie nic nie czuje tylko ze mam problem z wrastajacymi wloskami:/ ale slyszalam ze trzeba robic bardzo czesto( i dokladnie!) piling tego miejsca...sprobuje i zobacze czy cos to da. Trzeba zacisnac zęby i do dziela:D

No ja nie wiem,kiedys próbowałam wyrwać pęsetą 1 włoska na próbę z najdelikatniejszego chyba miejsca,tuż koło "przedziałka"i nie chciał wyjść,a bolało wściekle.Może mam jakieś bardzo mocne włosy czy coś....A z pachwin usuwam bez żadnego bólu

Ktos jeszcze sie wypowie??

Gość Green Tea.
Da się, ale trzeba zacisnąć zęby. Wosk trzeba nanosić w tym samym kierunku, w którym rosną włosy a usuwać szybkim ruchem w przeciwnym. Ja mam grube i mocne włosy i u mnie wosk wszystkiego nie usuwa za pierwszym wyrwaniem, poza tym wściekle boli (a już nie pierwszy raz robię), i krwawie jak pojebana. O depilatorze nie wspomnę, musieliby mnie chyba najpierw uśpić, a potem wydepilować. Niektórzy tak mają, ja mam wrażliwą skórę i mocne włosy - nieciekawe połączenie.