Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leokadia.l

nowa czy używana?

Polecane posty

Gość leokadia.l

Dziewczyny czy któraś z Was zostawiała zakup sukni na ostatnią chwilę. Ja raczej nastawiam się na używaną, a z tego co podejrzewam to wysyp sukienek będzie w okolicach wakacji. Ślub mam we wrześniu. Nie wiem czy ryzykować i czekać czy rozglądnąć się za czymś innym. Gdybym chciała kupić w salonie to już najwyższy czas, żeby zacząć poszukiwania.

Gość madziekanad
mam ten sam problem nie wiem czy czekac az pojawia sie na necie te uzywane czy zamawiac a juz jest najwyzsza pora.......ale troche sie boje ze nie znajde na necie takiej jak chce i jeszcze rozmiar ja mam maly 34 :( i wzrost 166 wiec nie wiem czy sie znajdzie......chyba bede kupowac

Gość leokadia.l
wiesz, rozmiar jeszcze można dopasować, skrócić. U mnie jest najgorsze jeszcze to, że mam wymarzony model i na nowy na pewno mnie nie stać. Liczę na to, że może się pojawi w sieci. Nie wiem:( Ostatecznie może warto zaryzykować i poczekać, a jak sienie uda to kupię bądź co. A nie wiecie jak to jest z salonami, czy istnieje taka opcja, żeby kupić ten model który jest użytkowany w sklepie (właśnie w przypadku braku czasu)?

czy istnieje taka opcja, żeby kupić ten model który jest użytkowany w sklepie (właśnie w przypadku braku czasu)? tak, najczęściej można kupić model \"z wieszaka\", a raczej \"z manekina\", najczęsciej trochę taniej ze zwzględu na \"użytkowanie\" go w salonie w czasie przymierzania.

Ja się pospieszyłam... Zamówiłam jakąś tańszą wersję mojej wymarzonej, a tu w necie znalazłam moją wymarzoną i w stosunku do ceny z salonu, za grosze... Teraz żałuje że tamtą zamówiłam, choć tutaj tez jeszcze nie sfinalizowałam transakcji, ale jestem blisko:-)Najwyżej stracę zaliczkę, a suknia i atk bedzie mnie kosztowała poniżej 1000 zł:-) Demetrios z grudnia i sprawdzony świetny stan:-)

Gość madziekanad
o prosze ja mam to samo mam wymarzony model ale kasy za duzo :( tez boje sie że nie znajde.........z tego co wiem suknie mozna wypozyczyc ta z salonu za 60% z tym że nie mozesz robic na niej przerobek wiec powinna byc w salonie w miare zblizonym rozmiarem inaczej to lipa :( zapytaj jeszcze czy dany salon nie prowadzi komisu sukien tzn odkupuje suknie i póxniej mozesz je kupic ale tez nie ma gwarancji ze akurat tą twoja jakas laska kupi i im odsprzeda :( ja mysle czy nie zrobic tak że juz kupie ta suknie a poxniej odsprzedam do salonu jak sie nie uda na allegro....nie wiem juz sama :(

Gość leokadia.l
ja znalazłam wymarzony model w sieci, ale na drugim końcu polski, a ze wcześniej go nie przymierzyłam to bałam się zaryzykować, bo cena byłą dosć konkretna (1,5 tys). Teraz trochę żałuję:( Ale ajk tak sobie myślę, że mam zapłącic ponad 2 tys za nową, któa mnie nie powala, to wolę zapłacić połowę tego i kupic w ostatniej chwili cos uniwersalnego na allegro (co też mnie nie powala).

leokadia.l nie wiem czy Ci to pomoze, zreszta juz tu kilka razy o tym pisalam. Teraz (jest jeszcze w miare wczesnie) w salonach zmieniaja kolekcje i czasem zostaja pojedyncze modele z kolekcje z zeszlego roku. Co prawda sa po czyszczeniu (w koncu byly przez rok w salonie), ale czasem (proste modele) kosztują od 600 zł wzwyż.

i jeszcze jedno- dobrze, ze nie kupilas bez przymierzania. Czasem "wymarzony" model na konkretnej osobie nie wyglada tak jakbysmy chciały. Mnie sie to zdarzylo na wlasnej skórze ;-).

A ja przymierzałam wymarzony za kilka tysi i wyglądałam super:-)Dlatego sie nie boję, a w razie czego znów sprzedam komuś innemu. Dla mnie sukienk musi być "moja" :-) Sama sie sobie dziwię, bo nie jestem typem modnisi, ale nie mogłabym pójść w czymś, jak piszesz, uniwersalnym:-)Musi mi sie po po prostu bardzo podobać:-)

HaPo widać jesteś bardziej "modelowa" niż ja ;-). leokadia.l trafisz na swoją sukiekę :-).

HaPo to żart był ;-), w odniesieniu do Twojej i mojej wypowiedzi. Napisalam, ze nie zawsze wyglada sie ladnie w wymarzonym modelu- trzeba przymierzac.

No wiem właśnie, bo mnie babki w salonie tez ostrzegały, dlatego po przymierzałam różne, ale akurat w tej, która mi wpadła w oko, to mi dobrze-)

Gość leokadia.l
Kusiło mnie zeby kupić, bo zwykle mam dobre oko i dobrze dobieram sobi estroje. Poza tym jestem raczej wymiarowa, a ta moja wymarzona sukienka jest raczej skromna. Gdyby kosztowała poniżej tysiaka to chyba bym kupiła.

Gość a jaki model to two wymarzony

A kogo pytasz? Dziewczęta, a czy przywiązujecie duża rolę do tego czy suknia będzie nowa czy używana? Duże ma dla was znaczenie to, że używana?

Gość upchlup

Gość ja wypożyczam sukienkę
moja wymarzona kosztuje prawie 4 tyś. wypożyczenie 1700 , też nie mało ale tyle mogę dac , ja będę pierwszą osoba która założy tę suknię ale gdybym była 5 czy siódma to nie miałoby to dla mnie znaczenia , wązne jest to suknie mi się podoba , dobrze leży i czuje się w niej bosko :)

Gość ssssssssssssssss
dziewczyny a w wypozyczalni skracja suknienki albo robią przeróbki?

Z tego co się orientuję, to do pewnego stopnia daposowywują, ale to też zleży od salonu.

Gość ja wypożyczam sukienkę
mi będą skracac ale bardzo nieznacznie i przerabiac zamek z tyłu na sznurowany gorset , natomiast inna dziewczyna która też przymierzała tą suknię będzie ją miała szytą dlatego że była niziutka i tak dużo skrócic sie nie zgodzili

No ale co, uszyją i ona wypożyczy czy jak?

Gość wercik
wg mnie używana, jeśli jest w dobrym stanie, to znacznie lepszy wybór, bo zawsze można ją jeszcze komuś odsprzedać za śmiesznie małe pieniądze i w ten sposób nie inwestować całego majątku w kreację na 1 dzień...a w necie tyle ofert, że aż głowa boli... i w świetnym stanie (sama widziałam już kilka modeli na żywo, a teraz muszę się zdecydować)

Ja właśnie tak samo. :-) Wiadomo, że stan sukni zależy od intensywności wesela:-) Ale często ostatnio dziewczyny robią przyjęcia albo mają dwie suknie, do kościoła i na tańce. Więc jak je stać i potem odsprzedają prawie nowe za pół ceny, to czemu mam nie skorzystać:-)A nawet jeśli panna młoda się wyszalała, czego każdej życzę i sobie również;-) to i tak po czyszczeniu większość sukni wygląda jak nowe. Myślę, że można zaryzykować, a okazji na prawdę nie brakuje. To zależy od tego co się komu podoba, ale sama licytowałam zajebistą suknię, która poszła za 130 zł, czyli bezcen, a zdjęcia nie były z wesela tylko po i wyglądała pięknie, widać było, że doczyszczona dobrze dołem. Można się pięknie ubrać i nie wydawać kilku wypłat przy okazji:-) Jeszcze tylko wspomnę, że dziewczyny najczęściej sprzedają swoje, po jednym razie, a w wypożyczalni suknie wypożycza się kilka razy i jakoś udaje się im doczyścić, wiec tym bardziej po jednym weselu, a ni raz taka odkupiona jest dużo tańsza od wypożyczonej, to oczywiste, bo nie płacisz kaucji a ni pensji pani w wypożyczalni i nie drżysz, że coś się może stać i będziesz musiała dopłacić:-)

Gość kumpelk.ka
poza tym, najczęściej suknie są porozrywane gdzies od dołu i bez problemu można wymienic spodnią warstwę sukni - u mnie kosztuje to 150 zł.

Gość anetkas
też jestem za kupnem używanej-szkoda kasy na sukienkę na jeden wieczór

dla mnie to bez znaczenia, byle suknia była w bardzo dobrym stanie i taka, jak mi się podoba. Pewnie kupię nową bo podobają mi się tiulowe, a te kiepsko znoszą wesela.

Gość gwiazdeczka104
najlepiej nowa, wiesz ze jest twoja ze nikomu innemu nie sluzyla...