Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xadda

w ktorym miesiącu z gondoli do spacerówki ?

Polecane posty

Gość xadda

Gość Spacerowa_mama
też mnie to interesuje, moja córcia ma pół roku, ładnie siedzi i już przymierzam się do kupna ale nawet jakbym ją dzisiaj kupiła to nie wiem czy odwarze się wyjścć, zawsze widze moją niunie a teraz by jechala przodem:( az sie boje tego

Gość Spacerowa_mama
a nie bałaś się na pierwszy spacer? Ja mam obawy, ze ja zawieje itp, jak ja ubrac, zeby nie przegrzac ale wlasnie zeby nie zmarzla bo juz nie bedzie sobie lezec bez wiatru tylko jednak jechala pod wiatr

my przesiadlysmy się właśnie ok. 6 mcy, jak juz siedziała. Polecam spacerówke którą można zamontować tyłem lub przodem do kierunku jazdy.

u nas był juz kwiecień, wiec nie było zadnych obaw o przewianie i jak siedziała tyłem do kierunku jazdy to zazwyczaj tyłem do wiatru, budka postawiona też troszkę osłania

też się nad tym zastanawiam, moje maleństwo ma 5 m-cy i jeszcze nie siedzi...moja znajoma stwierdziła, że synka sadzała w spacerówce jak skończył rok....

Gość Spacerowa_mama
bziczek jaką masz spacerówkę bo szukam taką co można przestawić i nie moge znaleźć.. znaczy się znalazłam nawet mam taką w domu bo mam wózek wielofunkcyjny ale on waży koło 15 kg dlatego szukam samej spacerówki lekkiej którą można przestawiać

Gość teoretycznie
jak dziecko siedzi, czyli ok 6 miesiąca... a w praktyce np. u mnie - synek trafił do spacerówki, gdy miał niecałe 4 miesiące - oczywiście na leżąco, oparcie było rozkładane na zupełnie płaskie, bylo ciepłe lato, a synek nienawidził gondoli, na każdym spacerze darł się i musiałam Go nosić, a wózek pchać...w spacerówce było troszkę lepiej, ale uspokoił się jak zaczął ładnie siedzieć, czyli jak miał 7 miesięcy

nie bałam sie bo czego? od lutego jezdzimy w spacerowce a ubieralam go tak samo jak lezal w gondoli. Czyli spiworek, zadnych dodatkowych kocykow czy spiworkow wozkowych. Tylko u nas nie ma takiej mroznej zimy jak w Polsce. Maly ma skonczone 7 miesiecy i nie chorowal jeszcze. Czasem przegrzewanie zrobi wiecej szkody niz pozytku.

Gość
moj syn mial 7 miesiecy

spacerowa-mamo, do lekkiej spacerówki przesadziłam małą później, dopiero jak miala ok. 9-10 miesięcy. Na codzień używamy właśnie tego cieżkiego koromysła (mam mutsy). Jest ciezki, ale idealnie sprawdza sie na wybojach, jest stabilny. Jak jadę do sklepu albo wiem, ze muszę wnieść wózek do autobusu czy po schodach to wtedy biorę parasolkę, ale narazie mała ma 16 mcy i na codzień uzywam mutsy z pompowanymi kołami. Ostatnio w delegacje wzięlam parasolke (jechałysmy pociągiem) i była masakra juz na miejscu... nieodśnieżone chodniki - musiałam ją ciągnąć jak po piachu na plaży.

Gość córka miała 4 miesiace
synek pół roku. zalezy od pory roku.