Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala agrafka

tablice rejestracyjne - czy bedziecie je miec?

Polecane posty

Gość purpleday
chyba rzeczywiście czas się zaczernić.

ej no spanielka, purpleday: nikogo nie chcialam obrazic ani nikomu uwlaczac. kazdy sobie organizuje wesele i slub jak chce, jak mu sie podoba (ewentulanie jak podoba sie rodzicom i tesciom :P ) i na ile go stac. ja napisalam podobnie jak Astree, ze mnie sie nie podoba estetyka jaka wybieraja niektorzy. i jest to dla mnie kicz. napisalam rowniez ze kicz jest pojeciem wzglednym .. wiec zalezy jak kto co pojmuje, prawda? wiec luzik, wymarzone niech bedzie wymarzone, i tak nigdy wszystkim nie dogodzicie, wiec po co sie tak burzyc? zreszta, co was obchodzi opinia innych? ja akurat tym najmniej bym sie przejmowala :)

Gość Szara Ada
Hmm opinia innych…. Tak zupełnie ze zdaniem innych nie można się nie liczyć…. A po za tym, chyba chcemy, żeby to wesele które organizujemy podobało się nie tylko nam, ale i naszym gościom, żeby dobrze się bawili itp….

A ja Wam powiem, że chętnie bym zrezygnowała z wielu atrakcji, które ze ślubem się kojarzą (czyli np. oczepin i zabaw oczepinowych) i naprawdę mnie uwiera fakt, że dla moich gości wesele bez tego będzie jak tu ktoś napisał "stypą" i cóż zrobić. Prawda jest taka- ślub jest dla młodych, wesele dla gości. Wiele, wiele rzeczy mi się nie podoba, nie lubię być w centrum uwagi (no oprócz sytuacji kiedy wiem, że bezwzględnie mam racje i chcę by "cały świat" moją rację poznał :D)

purpleday,nie martw sie u mnie tez bedzie przyslowiowa \"stypa\".wszystko na opak:)ale musze przyznac,ze jestem z siebie niemilosiernie dumna,ze nie dalam sie przekonac do wesela,zabaw itp.bedzie dokladnie tak jak chcemy:)

Gość Szara Ada
eśli chodzi i oczepiny i zabawy oczepinowo to u nas ma być krótko zwięźle i na temat, żeby nie zanudzać gości….mało kto lubi brać w tym udział….

w takim razie my mielismy bardzo egoistyczne podejscie do oranizacji wesela, bo zrobilismy taka impreze jaka my chcielismy miec, a nie taka jakej by ludzie od nas oczekiwali. ja nie lubie wesel, zwykle zle sie na nich bawie, po prostu kompletnie nie jest to moja estetyka. i mam tak "od zawsze". nie lubie przasnych zabaw, nie lubie zespolow, nie lubie przyspiewek, nie lubie ozdobek weselnych ... nie lubie napijaczonych gosci (panie w rozwalonych loczkowanych koczkach a panowie w przepoconych koszulach, rozwiazanych krawatach). dlatego, ja nie chcialam w ogole robic zadnego wesela. wiedzialam, ze naciski rodzinki beda mocne, oboje pochodzimy z mezem z tzw. tradycyjnych rodzin. maz jedank pzrekonal mnie ze stanie za mna murem i zrobimy jak my chcemy i jak nam sie podoba. wiec mielismy impreze na 50 osob, muzyke wybrana przez nas co do piosenki i grana przez dj - brata meza :) i owszem, moze nie spodobalo by sie to czesci cioc, wujkow, etc. ...no ale coz... po prostu nie byli zaproszeni. wesele to byla najblizsza rodzina i przyjaciele. i wszyscy sie dobrze bawili, nikt nie narzekal (moze za wyjatkiem tesciowej - no ale to chyba nikogo nie dziwi). no ale uczciwie dodam, ze my placiclismy za wszystko sami ...wiec ulatwilo nam to ze tak powiem decyzyjnosc :)

Ja nie znoszę- i zawsze na każdym weselu staram się uciec z sali by tylko nie zostać zmuszoną do wzięcia udziału w tych durnych zabawach. A najbardziej "obrzydzają" mnie zabawy z szukaniem żony po kolanie. Albo przebieranie facetów w babskie fatałaszki itp. z których niejako wynika brak poszanowania dla człowieka i wykorzystuje się ich upojenie alkoholowe do tego by ktoś mógł się pośmiać. Jestem pewna, ze 90% osób nie wzięłoby udziału w tych zabawach gdyby nie alkohol.

Gość mała agrafka
piszecie nie na temat, wiecie? zalozcie sobie wlasny temat i tam gadajcie o oczepinach i innych dupe relach. ja tu pytam o tablice, ktore uwazacie za kicz. chyba w aszych rejonach to kicz, u mnie na szczecie nie i kazda para jaka widze maja te tablice. to po co sie was pytam, pewnie zapytacie? bo taki mialam kaprys ;)

Agrafko- swobodna dyskusja czasem zbacza z toru- by później wrócić na niego :) Ale to co po drodze zostaje omówione może byc tak samo wartościowe jak główny temat :)

lucy_in_the_sky otoz to,organizujac sobie samemu przyjecie jestes niezalezna i nikt nie probuje Cie namawiac np na balony w restauracji.ja nawet lubie chodzi na wesela.mozna niezle sie posmiac;)ale swojego nigdy w zyciu bym nie chciala!dlatego u nas bedzie tylko obiad,a potem tort i to jeszcze dla najblizszych(rodzice,rodzenstwo i dziadkowie).Razem 19 osob:)

mała agrafka daj sobie spokoj z tymi tablicami.to,ze wiekszosc je ma nie oznacza,ze sa takie "super"

A propo większości- zwróciłyście uwagę, że właśnie wszystko co "ogarnia wszytskich" następnie wszyscy traktują jak kiczowate? :) Np. kiedyś modne były te gołabki czy figurki na samochodach- wszyscy je mieli :) Teraz wszyscy jednogłośnie krzyczą "KICZ" :) Dlatego przyznaję, ze ja często starm się obejśc to jak myślą wszyscy i robię na przekór. O tak jestem bardzo przekorna :)

A moze wlasnie osoby 'anty-kicz' to czesto osoby 'anty-moda'? Kicz to pojecie poniekad wzgledne, kazdy sobie sam ustala co dla niego jest kiczem. Jej, jak ja sie ciesze, ze najprawdopodobniej nigdy nie wyjde za maz, nie bede miala wesela i spowiedzi przedslubnej ;) Moze kiedys bede ryczec z tego powodu, ale teraz sie ciesze niemilosiernie :P

A co do tego, ze anty kicz to anty moda. Czasem to lepiej :) Kiedyś przez pewien czas pracowałam w sklepie odzieżowym i wierzcie mi, że jakieś 80 % osób, które robiło zakupy w tym sklepie były ślepo zapatrzone w mode, a ta nie zawsze do każdego pasuje. Grunt to mieć swój styl.

piekne slowa purpleday Grunt to mieć swój styl. i jak widac kazda z nas ma inne zdanie, inne wesele, slub, i caly ten swoj kiczowaty - niekiczowaty najpiekniejszy dzien w zyciu! i alleluja! tragdia by bylo dla mnie gdyby kazda z nas oraganizowala tak samo slub, wesele miala takie oczekiwania same bo by tak nalezalo, bo wlasnie tak jest najpiekniej - to bylby prawdziwy KICZ, zgadzacie sie ze mna? a fantastyczne jest to ze kazda z nas ma inne zdanie, inny slub, inne wesele... i tu nie widze zadnego KICZU, ani w tablicach ani w barmie ani w tym ze ktos w ogole odstaje od tradycyjnego wesela, a jedynie SWOJ STYL.

"Nie to ładne co ładne tylko to co się komu podoba " :) Nawet w codziennym życiu- każdy z nas ubiera się inaczej, mieszka w innym mieszkaniu, jeździ innym samochodem. Mnie to nie uwiera :) Wszystko ma jakiś swój urok.

Gość Astree
Chwila, moment, nigdzie nie napisałam że ja będę miała zajebiste wesele a inni wieśniackie. Napisałam co w moim odczuciu jest kiczem, a w odczuciu kogoś innego kiczem być to nie musi i ok. I tak każdy wesele robi tak żeby jemu się podobało. Tak samo jest w przypadku oceniania tu sukien ślubnych. Jednej się podoba, inne piszą że tandetna no i co z tego? To jest chyba cecha charakterystyczna forum - odmienne zdania ;) Co dla autorki zmienia moja opinia? Nic. Ona chce mieć tablice. Pyta o zdanie. Jednym się podobają, innym nie. I mimo opinii że kiczowate ona i tak je będzie miała bo taki ma kaprys i ochotę nic tego nie zmieni :) I bardzo dobrze :D Bo to że komuś na forum się nie podoba nie znaczy że ma rezygnować z pomysłu Co do bram - mam pewnośc że ich nie będzie, z jednego prostego powodu: wszyscy od dawna znają moją opinię na ten temat i doskonale wiedzą że mają takich rzeczy nie robić :D A jeśli chcą darmową wódkę (;) ) to wystarczy przyjść i powiedzieć, to im dam :D Zabaw na weselu nie będzie bo skoro ich nie lubię to nie będę stać i kleić głupa że mnie one cieszą. Nawet jeśli część gości by chciała to co, mam się zmuszać na własnym weselu i robić coś bo inni mają na to ochotę? Wesele jest dla gości? Być może, ale skoro ja je organizuję i ja za ni płacę, to będzie wyglądało tak jak chcę :) Nie uważam za dramat przetańczenia wesela bez brania udziału w zabawach. I o tym też wszyscy wiedzą :) Jasno zaznaczyłam jak wesele będzie wyglądać, uprzedziłam nawet o tym że nie będę zapraszać dzieci, tylko samych dorosłych, wszystko wprost bo tak najprościej ;) I zdziwiłam się bo zdecydowana większość nie widzi w tym żadnego problemu. A tym co mieli jakieś uwagi i próbowali się w to wtrącać dałam jasno do zrozumienia że ja na wesele zapraszam, ale jak się coś nie podoba to na siłę przyciągać nie zamierzam ani na weselu siłą trzymać nie będę ;) Taką mam ochotę i tak będzie :) Natomiast nie piszę że wszyscy mają podzielać moje poglądy :P PS. Z racji tego że na ślubie i weselu paru gości pewnie będzie z bronią palną (uroki zawodu i przyzwyczajenie) to żartuję sobie z nimi że "jakby mi ktoś jednak próbował zrobić bramę - zastrzelcie go" :D Uciekam stąd bo znowu zaraz przyczepicie się do jakiegoś słowka (np do "kiczu" ;) ). I pogódźcie się z tym że to co dla was jest czymś wymarzonym, dla kogoś innego może być tandetne, tudzież kiczowate ;) I nie widzę w tym nic strasznego :classic_cool:

Astree nie chcę być złośliwa, ale po jaką cholerę chcesz broń na weselu? Zdaje się, że morze wódki i broń to niezbyt dobre połączenie. \"Uroki zawodu\"- mogą być w pracy, a na wesela raczej nie chodzi się służbowo tylko prywatnie. Więc gdybym miała cokolwiek wyperswadować moim gościom- to właśnie brań za pazuchą a nie bramy, które nikomu krzywdy nie robią.

Gość Astree
Nie jest tak że ja chcę broń, natomiast paru gości ma takie usposobienie że bez broni nawet po mleko nie pójdą ;) A poza tym, po 1. broń sama nie strzela, po 2. są tak nauczeni że jak mają broń to nie piją ;)

Atree- mimo wszystko, uważam, że wesele to nie czas i miejsce dla uzbrojonych służbistów.

Gość Astree
No widzisz, masz odmienne zdanie, a ja jakoś się nie pyszczę z tego powodu jak co niektórzy ;) Jedno wolą na weselu bawiące się dzieci i nie życzyliby sobie broni u kogoś, a ja nie życzę sobie pałetających się dzieci a nie przeszkadza mi że ktoś ma broń ;) Czyli jednak wychodzi na to że i tak każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba :D Tym razem już naprawdę uciekam, paaaa, miłego dnia ;)

Atree szczerze radzę przemyśl dokładnie czy ta broń to dobry pomysł. Nie wiem może moja wyobraźnia wybiega zbyt daleko, ale ja nie zgodziłabym się na żadną broń palną na weselu. A gdybym była gościem i zauważyłabym broń u innego gościa, to z całą pewnością nie poczułabym się zbyt bezpiecznie.