Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilka23

czy ginekolog może nie rozpoznać bardzo wczesnej ciąży??

Polecane posty

Witam, proszę pomóżcie mi, w ostatnim czasie strasznie przytyłam.głównie brzuch, jest moim zdaniem nienaturalnie duży, tak jakby cały czas był wzdęty, na dodatek bardzo urosły mi piersi, pytanie brzmi tak jak w temacie, czy jest możliwość nie rozpoznania wczesnej ciąży przez ginekologa??byłam ostatnio (w innej sprawie) i nic nie wspomniał o mojej ewentualnej ciąży:-/

Gość Zmartwiona przyszla mama
hm a spoznia ci sie okres? ja bylam gdzies w 4-5 yug i mi powiedzial ze jest wczesna ciaza. ale generalnie zalezy to tez chyba od lekarza, u mojej kolezanki widzial dopiero w 7 tyg.

jesli ciąż była bardzo wczesna i niec mu nie wspomniałaś, że może zaistnieć taki fakt, to oczywiście, ze mogł nie rozpoznać

no właśnie ostatnio lekarz robił mi tylko usg dopochwowe, a dziś usłyszałam, że na usg można zobaczyć ciąże dopiero w 6-7 tyg :-(, okres na ogół mam nieregularny, ale według moich obliczeń nie spóźnia się, choć to mnie nie uspakaja, bo można mieć okres przez 3 pierwsze m-ce ciąży (przypadek mojej koleżanki), mhmm czyli będę musiała zrobić test...:-(

zauważył tylko, że mam powiększone jajniki (nie zmniejszyły się po okresie), ale stwierdził, że to przez hormony i dał mi jakieś leki. Czy powiększone jajniki mogą świadczyć o ciąży czy nie ma to związku?

Jak to mawia mój gin: droga Pani, najpierw test, potem ja a na końcu sprzęt ;)