Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 JudkaDytka

wesele okolice Trzebini, Chrzanowa, Krzeszowic, Balic

Polecane posty

Go艣膰 ZAFIR
witam.W艂a艣nie by艂em na weselu w restauracji FLAMINGO,wystr贸j dosyc ciekawy,ale kuchnia i obs艂贸ga do niczego!wracaj膮 na st贸艂 zebrane wczesniej potrawy,g艂贸wnie sa艂atki(nie 艣wierze)mieso wydzielane i bez smaku,obs艂.opiesza艂a

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 orkan
Witam. Popieram poprzednia opini臋 o tym Flamingo w Por臋mbie. Jedzenie do niczego , uboga zimna p艂yta , potrawy bez smaku i byla jak podane . Kawa lura. NIE POLECAM I OMIJAJCIE TO Z DALEKA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wielb艂膮d
niestety by艂em we flamingo par臋 razy i zgadzam si臋 w zupe艂no艣ci z powy偶szymi, jedzenie, a zw艂aszcza obs艂uga to dno, te stare okropne baby tylko siedz膮 i komentuj膮, 偶e kto艣 nie zamyka drzwi od 艂azienki, w ktorej cz臋sto nie ma 艣wiat艂a. Sam wielb艂膮d nie wystarczy, to s艂aby lokal, ten dworek wy偶ej bez por贸wnania lepszy a wcale nie jako艣 dro偶szy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witam_fotograf
Witam zapraszam na moj膮 stron臋 www.autorskafotografia.pl mam wolne terminy na czerwca i sierpnia 2012 zapraszam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwasowy
uuuu kolego, d艂uga droga jeszcze.

Udost臋pnij ten post

Witam, poszukuje sali na 150 os贸b w okolicy Krzeszowic. Zrobi艂am ju偶 przegl膮d niekt贸rych, ale jako艣 nie mog臋 si臋 zdecydowa膰. Czy kto艣 mo偶e mi poda膰 namiary na sal臋 w Olszynach? Ile si臋 p艂aci za wynajem? Jak kto艣 ma jakie艣 zdj臋cia to prosi艂abym o przes艂anie na adres suszonaroza@wp.pl B臋d臋 wdzi臋czna ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siatofon
czesc. my robimy wesele w restauracji Tiffany w Woli filipowskiej kolo krzeszowic. w okolicy nie ma wielu opcji, a tam jest bardzo ladnie i z polecenia wiemy ze jedzenie pyszne. co do ceny tez nie mozna sie przyczepi膰. poki co jestesmy zadowoleni ze wspolpracy, menagerka jest bardzo elastyczna.. poki co polecam, mam nadzieje ze w sierpniu sie nie zawiode

Udost臋pnij ten post

Moja ciocia by艂a tam na weselu nie dawno, jedzenie owszem, niczego sobie, ale dania raczej "nie weselne", a "restauracyjne" - chodzi mi o rodzaj potraw, przy czym pewnie takie sobie wybrali M艂odzi. Znam sale i wiem, 偶e na tyle os贸b, ile potrzebuje, b臋dzie za ciasno niestety. Ale sala i okolica 艂adna, tak偶e mam nadzieje, 偶e wszystko Ci si臋 uda :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siatofon
suszonaroza - no tak, jesli chodzi o dania to bardziej restautacyjne... ale wlasnie nam na tym zaleza艂o, zeby jedzenie bylo troche nietypowe, pyszne i pieknie podane. wedlug mnie schabowego i ros贸艂 mozna zjesc zawsze a chcemy zeby goscie poprobowali nowych rzeczy. zreszta mamy w menu kilka tradycyjnych dan, jak np barszcz z pasztecikami. Co do listy osob to na ile planujesz? my na liscie mamy 150 ale zakladamy ze bedzie ok 120. kogo sie nie pytalam ze znajomych to mowili ze coraz wiecej oso odmawia i musimy zakladac ze ok 20 osob nie przyjdzie. zreszta optymalna liczba osob w tiffany to 120-140 co do innych fajnych miejsc to widzialam film znajomej z chocholowego dworu - chyba gdzies kolo olkusza. wygladalo pieknie, ale jak jest naprawde nie wiem. zwroc uwage na jakosc obslugi. bywalam na weselu, np "pod zegarem" gdzie uswiadczyc kelnera bylo trudno i na stolach panowal straszby balagan - nie wygladalo to dobrze. pisz jak uda ci sie cos znalezc :)

Udost臋pnij ten post

P贸ki co nie mog臋 doj艣膰 z narzeczonym do porozumienia, co do sali, gdy偶 on wola艂bym wesele raczej "wiejskie", natomiast ja co艣 bardziej wyszukanego. I tak - on upiera si臋 na remiz臋 w Mi臋kini, co oznacza zdecydowanie wi臋cej pracy, natomiast inn膮 spraw膮 jest, 偶e mamy znajomy catering, kt贸ry nam to zrobi "po znajomo艣ci". Istotne jest r贸wnie偶 to, 偶e prawie ca艂a rodzina jest z okolic i szukanie sali gdzie艣 pod Krakowem, powoduje, 偶e wszyscy mi m贸wi膮 "a czemu tak daleko". Ja tam mog臋 pojecha膰 na sal臋 nawet z 40 minut, ale zar贸wno narzeczony, jak i reszta maj膮 z tym problem. Wi膮偶e si臋 to r贸wnie偶 z kosztami, je艣li chodzi o transport go艣ci. Planujemy wesele na 150 - 160 os贸b i raczej ma艂o kto nam odm贸wi, chyba, 偶e z przyczyn losowych. Poza tym, wol臋 mie膰 wi臋ksz膮 sal臋, najwy偶ej b臋dzie lu藕niej. Je艣li chodzi o Tiffany to owszem sala 艂adna, wiem, 偶e menu mo偶na sobie dobra膰 samemu, ale nie bardzo podoba mi si臋 to u艂o偶enie - podzia艂 na 2 sale powoduje, 偶e osoby na drugiej nie b臋d膮 widzia艂y, co si臋 dzieje na parkiecie, a ja mimo wszystko wola艂abym mie膰 wszystkich go艣ci w zasi臋gu wzroku. Obejrzeli艣my kilka sal na moj膮 pro艣b臋 i tak: "Stary Dw贸r" w Por臋bie 呕egoty - sala 艂adna, ale okolica ju偶 mniej przyjemna, przy takiej liczbie os贸b do sto艂贸w okr膮g艂ych trzeba by by艂o do艂o偶y膰 prostok膮tne i to ju偶 mnie nie zachwyci艂o; "Dworek przy Lesie" - do艣膰 daleko, sala mnie nie powali艂a, za to ceny ju偶 bardziej - 180z艂 podstawowe menu, bez ciast, tortu i dekoracji; "Romantica" - pewnie by艣my si臋 zdecydowali, gdyby nie to, 偶e mo偶e by膰 ciasno, a sale s膮 dzielone; Chocho艂owego Dworu nie widzia艂am na 偶ywo, natomiast wiem, 偶e sala 艂adna, je艣li chodzi o jedzenie to opinie maj膮 艣rednie, natomiast ceny ju偶 nie - 245 z艂/os bez ciast, tortu, a do tego jeszcze korkowe. Ja bym si臋 sk艂ania艂a ku Margericie w Modlnicy, natomiast nie wiem czy cena 230z艂/os bez ciast i tortu przy takiej liczbie os贸b b臋dzie dla nas do przeskoczenia. I jestem p贸ki co w kropce :P

Udost臋pnij ten post

Polecam stron臋 www.GdzieWesele.pl tam znajdziesz mn贸stwo sprawdzonych i polecanych lokali- hoteli, restauracji i dom贸w weselnych, poznasz szczeg贸艂ow膮 ofert臋, obejrzysz zdj臋cia i poznasz opinie klient贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siatofon
suszonaroza. jak masz mozliwosc zalatwic catering taniej to sie nie zastanawiaj. moze dla ciebie to jest remiza, ale wierze w to ze nawet taka sale mozna ozdobic ladnie, zeby bylo elegancko a nie tandetnie. a odleglosci s膮 wazne. Ja szuka艂am czego艣 po艣rodku trzebini i krakowa, 偶eby ograniczy膰 koszty i zeby kazdy mial w miare blisko, ale i tak za transport go艣ci z hotelu i z krakowa + rozwozenie po weselu wyjdzie nas ok 2-3 tysiace. wiec mowie ci znajdz cos co bedzie w miare blisko, bo Ci busiarze to s膮 zdziercy. a jesli chodzi o sale to chocbys miala najbardziej wykwitna to i tak zawsze komus nie bedzie pasowac. tym sie zupelnie nie przejmuj. a jak masz znajomy catering to ci zrobi takie dania jak chcesz. tez wolalabym miec wszystkich na jednej sali, ale trudno. mam ekipe znajomych ktorzy sie lubia bawic, pic i tanczyc, wiec nawet jakby mieli siedziec na zewnatrz to by sobie poradzili :) a dekoracje kupisz tanio na allegro i zrobisz dekoracje taka jaka tobie sie bedzie podobac. i zaoszczedzisz pieniadze. Mowie ci nie ma co przesadzac, wazne zeby byla dobra zabawa, bo to ludzie bed膮 pamietac, a jaka byla sala to ja juz nie. ja sama nie pamietam sali a na weselu bylam pol roku temu. mowie ci wazne zeby bylo pieknie, ale wydawac cale oszczednosci nasze i rodzicow, na zb臋dne cyrki nie ma sensu. lepiej zainwestowac w mieszkanie :) dasz rade! pisz jak ci idzie bo ciekawa jestem. a kiedy masz slub? wogole jestes z okolicy? moze sie znamy :)

Udost臋pnij ten post

Dopiero jeste艣my praktycznie 艣wie偶o z narzeczonym zar臋czeni - m贸j Luby o艣wiadczy艂 si臋 w minionego sylwestra :) Oboje jeste艣my z Krzeszowic. Wst臋pnie my艣leli艣my o przysz艂ym roku, ale zdecydowali艣my si臋 dopiero na 2014, 偶eby spokojnie wszystko zorganizowa膰. Z sal膮 ju偶 przepad艂am, wyjdzie na narzeczonego, ale za to znalaz艂am ju偶 艣wietnego dekoratora, kt贸ry zrobi mi wszystko, co mi si臋 umy艣li (w granicach rozs膮dku oczywi艣cie), a wesele zrobimy z poprawinami ;) Owszem, mamy znajomy catering, kt贸ry wiem, 偶e jest dobry i te偶 zrobi nam tak, 偶eby by艂o dobrze. Chcemy to wszystko, czyli opr贸cz sali, zesp贸艂, kamerzyst臋 i fotografa, kt贸rzy r贸wnie偶 s膮 naszymi dalszymi znajomymi, za艂atwi膰 ju偶 teraz, 偶eby mie膰 wszystko zaklepane i spokojnie za艂atwia膰 kolejne rzeczy. W艂a艣nie by艂 u mnie ten problem z transportem, bo je艣li by艣my wybrali jak膮艣 sal臋 daleko, to praktycznie wszyscy musieli by niez艂y kawa艂ek przejecha膰, gdy偶 wi臋kszo艣膰 rodziny mamy z okolic Krzeszowic. Je艣li szuka艂a艣 sali pomi臋dzy Krakowem, a Trzebini膮 z nietypowymi daniami to faktycznie za du偶ego wyboru nie mia艂a艣. Zostawa艂 Ci jeszcze Kochan贸w, ale tam si臋 tyle os贸b nie zmie艣ci za 偶adne skarby albo w艂a艣nie remiza w Dulowej albo na Wolii Filipowskiej, przy czym tutaj musia艂aby艣 szuka膰 cateringu, kt贸ry si臋 specjalizuje w takich daniach, a to ju偶 proste nie jest. A jak tam przygotowania u Ciebie? :)

Udost臋pnij ten post

eee to powiem Ci 艂adnie sie zagalopowalas... nie wiem czy jest sens szukac az ponad 2 lata do przodu, no chyba ze chcecie pierwszy kwartal 2014, ale moim zdaniem to za wczesnie. moi znajomi tak mieli ze zarezerwowali 2 lata wczesniej, a i tak sie im ceny potem zmienily na wyzsze... moim zdaniem powinnas wyluzowac troche i przez rok czasu jeszcze moze cos nowego sie otworzy. nikgdy nie wiadomo :) mysle ze spokojnie do jesieni macie czas zeby sie porozgl膮da膰. ja powiem ci ze sukienke slubna tez kupilam w szale emocji zaraz po zareczynach i co? od roku jej nie widzialam bo czeka w salonie i w sumie juz si臋 ni膮 az tak nie ciesze. staraj sie rozlozyc w czasie niz zalatwiac wszystko na emocjach. wazne jest dokladnie sie porozgladac i szukac, bo s膮 tacy co jak s艂ysza s艂owo 艣lub to pr贸buj膮 zedrzec tyle kasy ile sie da. ja nabralam dystansu i jestem twarda w negocjacjach i musze ochlonac zanim sie na cos zdecyduje i policzyc czy sie oplaca ;) ale w emocjach bym nawet zamowila lataj膮ce dywany dla go艣ci :))) ja mam slub w sierpniu, dokladnie 11 i to tego roku! w sumie jedyne co nam brakuje to ciasta, w贸dki, obr膮czek i noclegu dla kilkunastu go艣ci plus transport. kwiatki i inne duperele to niech moja mama za艂atwia. ja nie mam jako艣 okreslonych preferencji. za niedlugo chcemy zaczac rozwozic zaproszenia. moj PM pracuje g艂贸wnie w weekendy, wiec nie zawsze bedziemy mogli jezdzic i zapraszac. Jakbys czeko艣 potrzebowa艂a to pisz. w zasadzie przez wiekszosc rzeczy juz przebrn臋艂am, wiec chetnie doradze. pozdr贸wki

Udost臋pnij ten post

Chcieli艣my zrobi膰 wst臋pne rezerwacje, umow臋 podpiszemy na razie tylko na sal臋 (zaliczka 200z艂, tak偶e nawet gdyby co艣 to dramatu nie ma ;)) i z fotografem, ale to nasz znajomy, wi臋c zaliczki nie bierze ;) Zdaje sobie spraw臋, 偶e ceny nam pewnie skocz膮, to jest nieuniknione. Uwierz mi, rozgl膮da艂am si臋 po salach i raczej nic ju偶 nie wyro艣nie, nawet pyta艂am znajomego, kt贸ry ko艅czy remontowa膰 lokal, ale tam wejdzie tylko 120 os. Wi臋kszo艣膰 sal przysz艂y rok maj膮 zaklepany, jak dzwoni艂am si臋 pyta膰 na niekt贸re sale to w 2014 te偶 ju偶 maj膮 zaj臋ty ten termin, co bym chcia艂a, a jeden z w艂a艣cicieli zapyta艂 na kt贸ry rok, bo jak na 2014 to jeszcze mo偶e co艣 znajdzie, a na przysz艂y to nie ma mowy. W jednej sali powiedzia艂a mi w艂a艣cicielka, 偶e nawet 1 i 3 maja maj膮 zaj臋ty. Moje dwie znajome r贸wnie偶 w zesz艂ym roku rezerwowa艂y sal臋 dopiero na przysz艂y rok. Ja mam w czerwcu obron臋 pracy magisterskiej, wi臋c teraz nie b臋d臋 mia艂a do tego g艂owy, a wol臋 spa膰 spokojnie ;) Sukienki i innych rzeczy na pewno nie b臋d臋 p贸ki co szuka膰 ;) Wiem, 偶e wszyscy, jak s艂ysz膮 o 艣lubie to narzucaj膮 mar偶臋 100% albo i wi臋cej, ale m贸j narzeczony siedzi w tej bran偶y, bo gra w zespole, tak偶e wiem co i jak i to w艂a艣nie on raczej dosta艂 teraz sza艂 emocji, ni偶 ja :D Jak szukasz ciasta to w osobnym temacie kto艣 pyta艂, wi臋c mo偶esz tam zajrze膰 ;) Jak b臋d臋 potrzebowa艂a rady to b臋d臋 pisa膰 :) A je艣li chodzi o zaproszenia to w艂a艣nie narzeczony dosta艂 zaproszenie do swojej kuzynki na wesele w zesz艂y weekend na koniec lipca z potwierdzeniem przybycia do 1 maja, troszk臋 wcze艣nie moim zdaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 recha
a co my艣licie na temat wesela w karczmie Bida Boles艂aw /k. Olkusza?

Udost臋pnij ten post

Witam. Te偶 jestem zainteresowana sal膮 w Olszynach, wi臋c je艣li kto艣 ma jakie艣 fotki to bardzo prosz臋 o kontakt basiekk@vp.pl Z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alabatka
Witam, jestem w trakcie przygotowan do wesela na 2013r niestety nie wiem jaki catering sale i orkiestre wybrac prosze o jakies propozycje. mam na oku sale w babicach i olszynach ale jaki catering do tego ?? A orkiestra interesuje mnie top dance z pogorzyc co o nich sadzice ???????? prosze o odp..

Udost臋pnij ten post

Alabatka - na ile os贸b wesele i z jakich okolic jeste艣? Ja mia艂am obejrze膰 t膮 sal臋 w olszynach, ale stwierdzi艂am, 偶e jednak jest za daleko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alabatka
Jestem z okolic chrzanowa moj narzeczony rowniez wesele ok 100 120 osob ?

Udost臋pnij ten post

A masz jakie艣 namiary na sal臋 w Olszynach? Bo ja jak pr贸bowa艂am co艣 zdoby膰 do powiedziano mi, 偶e tej sali ju偶 nie ma ;) Przy takiej liczbie go艣ci to jest kilka mo偶liwo艣ci: - Stary Dw贸r Por臋ba 呕egoty - ale tu terminu na 2013 na pewno ju偶 nie dostaniecie, chyba, 偶e jaka艣 para zrezygnuje, ja pyta艂am w styczniu o 2014 i termin by艂 jeszcze wolny, na tej sali by艂am, wi臋c mog臋 co艣 wi臋cej powiedzie膰, jakby Ci臋 interesowa艂a, jedzenie w pakiecie z sal膮 http://www.starydwor.com/ - Stella - sytuacja, jak wy偶ej, je艣li chodzi o jedzenie, nie by艂am, wi臋c nie powiem - http://www.domweselnystella.pl/ - sala nad Chech艂em - kuzyn mia艂, ja nie polecam, osobno sala do ta艅ca i osobno do posi艂k贸w - restauracja Tiffany - te偶 raczej nie polecam - http://www.restauracjatiffany.pl/ remiza na Dulowej, na Wolii Filipowskiej ( w tej nie by艂am, wi臋c si臋 nie wypowiem, jak wygl膮da), w Krzeszowicach, Mi臋kini - je艣li chodzi o wszystkie opr贸cz Krzeszowic, to trzeba sobie za艂atwi膰 catering osobno, w Krzeszowicach jest catering - sala w Nawojowej - nale偶膮ca do tych pan贸w, kt贸rzy robi膮 catering w Krzeszowicach - tu s膮 zdj臋cia sali w Nawojowej i w Krzeszowicach - http://www.weselajacek.pl/kontakt.html - restauracja Kochan贸w - 艂adna sala i jedzenie podobno dobre - http://www.kochanow.pl/ - jak si臋 jedzie na kark贸w to jeszcze Grube Ryby i Bosco - Go艣ciniec na rozdro偶u - to gdzie艣 pod Libi膮偶em - http://www.narozdrozu.pl/ - wiem, 偶e jest jeszcze remiza w Luszowicach, ale to ju偶 nie moje okolice :) Pytanie podstawowe, chcecie sale z cateringiem czy osobno sale i catering?

Udost臋pnij ten post

Widzia艂am zdj臋cia sali w Babicach u dekoratora i wygl膮da fajnie, ale nie wiem czy przy 100 osobach nie b臋dzie za du偶a :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alabatka
widze ze jestes obyta w temacie no do pareby dzwonilam nie ma szans ale myslaml o cateringu od nich bo skoro wszyscy ich zachwalaja to catering tez powinien byc dobry. do olszyn nie mam namiaru mam dr do soltysa w olszynach ale nie idzie sie tam dodzwonic ...... my mamy wstepnie zarezewowana magde w bobrku ale nie znam zadnych opinii isama tez tam nie bylam na weselu sala ogolenie ladna ale o jedzeniu nic nie wiem ...... a jakis zespol znasz fajny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alabatka
Ta sala w nawojowej gorze to bardzo ladna i wszystko na miejscu a zansz opinie o nich ?

Udost臋pnij ten post

Zapomnia艂am jeszcze o sali w Ostr臋偶nicy i Pacz贸艂towicach ;) Tej sali w Bobrku nie znam. Je艣li chodzi o catering to panowie, kt贸rzy robi膮 w Krzeszowicach, Szpak i Sobczyk robi膮 fajnie, kilka razy mia艂a przyjemno艣膰 bywa膰, gdzie by艂 od nich catering, 艂膮cznie z weselem brata - zawsze jest wszystko w porz膮dku i w du偶ych ilo艣ciach. Mog臋 poleci膰 Torcik - http://www.wix.com/torcikalicja/torcik , Frykas te偶 podobno jest dobry, jeszcze z Twoich okolic jest firma jakiego艣 Pana Nowaka - nie znam, ale wiem, 偶e chwalona. Je艣li chodzi o zespo艂y to popatrz tu - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5134423 :) Ja bym na Twoim miejscy zastanowi艂a si臋 jeszcze nad Nawojow膮 G贸r膮 i Kochanowem, bo ceny maj膮 w porz膮dku, jedzenie r贸wnie偶 i nie trzeba si臋 o nic martwi膰. Niestety dla mnie te sale s膮 za ma艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alabatka
A ile bedziesz miala gosci ? Znasz zespol top dance z pogorzyc? Kurcze tyle tego nie wiadomo na co sie zdecydowac ...... jak patrzylam na mape to do nawojowej mam 30 km nie za duzo?

Udost臋pnij ten post

W Nawojowej G贸rze m贸j brat robi艂 wesele nie ca艂e 2 lata temu, by艂am tam wcze艣niej te偶 w go艣ci tam. Widzia艂am, 偶e dokupili sto艂y okr膮g艂e, jak ja by艂am mieli prostok膮tne. Z tego co wiem to si臋 p艂aci za osob臋, nie wiem czy s膮 jeszcze jakie艣 dop艂aty za media, za wynajem jest wliczone za osob臋. Jedzenie bardzo dobre jest od nich zawsze, jest du偶o, nigdy nikt nie narzeka艂, sala klimatyzowana, balkon jest, ogr贸d z 艂aweczkami te偶 fajny jest :) Mnie denerwuje na tej sali 艣cinany sufit tylko :P

Udost臋pnij ten post

U nas jest planowane 150 licz膮c dzieci. Pewnie troch臋 si臋 wykruszy, ale nie s膮dz臋, 偶e du偶o. Tego zespo艂u nie znam niestety. 30 km czy ja wiem, czy to du偶o? To zale偶y. Ja kiedy艣 jecha艂am z Jaworzna na t膮 sal臋 nad Chech艂o, jako艣 dali艣my rad臋 ;)

Udost臋pnij ten post

U nas jest planowane 150 licz膮c dzieci. Pewnie troch臋 si臋 wykruszy, ale nie s膮dz臋, 偶e du偶o. Tego zespo艂u nie znam niestety. 30 km czy ja wiem, czy to du偶o? To zale偶y. Ja kiedy艣 jecha艂am z Jaworzna na t膮 sal臋 nad Chech艂o, jako艣 dali艣my rad臋 ;)

Udost臋pnij ten post